واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: ظرفيت توليد سيمان به 64 ميليون تن ميرسد
معاون وزيرصنايع:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن گفت: با برنامه ريزيهايي كه انجام شده، تا پايان سال ظرفيت توليد سيمان به 64 ميليون تن افزايش مييابد و براي هر نفر 900 كيلوگرم سرانه سيمان در نظر گرفته ميشود.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "دكتر سيد محمد مسعود سميعي نژاد" در همايش چشم انداز صنعت سيمان در خوزستان توضيح داد: در ابتداي انقلاب ظرفيت توليد سيمان در كشور هفت ميليون تن و به ازاي هر نفر 200 كيلوگرم بود، در حالي كه امروز ظرفيت توليد سيمان در كشور به 55 ميليون تن و سرانه هر نفر به 500 كيلوگرم رسيده است.
وي افزود: پس از روي كار آمدن وزير فعلي صنايع و معادن، ستادي بنام ستاد سيمان كشور در وزارت صنايع و معادن تشكيل شد. با توجه به رشد پروژههاي ملي به خصوص در بخش مسكن و هدف گذاري دولت براي ساخت 1/5 ميليون واحد مسكوني در سال، هدف گذاري براي افزايش ظرفيت توليد سيمان در كشور در اين ستاد برنامه ريزي شد.
سميعي نژاد بيان كرد: هدف ما راهاندازي طرحهاي نيمه تمام سيمان در كشور بود كه به همين منظور كارخانه سيمان شهركرد كه عمليات اجرايي آن در سال 64 آغاز شده بود و تا 2 سال و نيم گذشته فقط 10 درصد پيشرفت فيزيكي داشت، طي اين مدت بيش از 90 درصد پيشرفت كرد و در روزهاي گذشته نيز به بهرهبرداري رسيد.
وي تاكيد كرد: طرحهاي نيمه تمام بسياري وجود داشت كه اين ستاد با حمايت دولت و با اختصاص بيش از 280 ميليارد تومان اعتبار به طرحهاي نيمه تمام، خارج از بودجهاي كه از سوي بانكها تصويب شده بود، توانست 17 طرح سيماني با ظرفيت 14 ميليون تن را طي شهريور 86 تا خرداد 87 وارد مدار توليد كند.
سميعي نژاد ادامه داد: بعد از گذشت 27 سال پس از انقلاب، هر سال يك ميليون تن به ظرفيت توليد سيمان كشور اضافه شده، در حاليكه با حمايت دولت و ستاد سيمان، در سال گذشته و سه ماهه نخست امسال، 14 ميليون تن به ظرفيت توليد سيمان كشور اضافه گرديد. اين ميزان رشد توليد سيمان در دنيا كم نظير بوده است.
وي با اشاره به رشد 17 درصدي توليد سيمان در سال گذشته نسبت به سال 85، خاطرنشان كرد: در سال گذشته 40 ميليون تن توليد سيمان داشتيم و اين در حالي است كه امسال براي رشد 25 درصدي در توليد سيمان هدف گذاري شده و ظرفيت توليد سيمان كشور تا پايان سال به 64 ميليون تن خواهد رسيد.
سميعي نژاد افزود: مجوز احداث كارخانه سيمان بهبهان و اميديه در سال جاري صادر شده و پيگيريهاي لازم براي سرعت بخشيدن به اجرا و بهرهبرداري از اين دو طرح انجام خواهد شد.
وي تصريح كرد: برنامهريزيهاي انجام شده براي افزايش ظرفيت توليد سيمان به گونهاي است كه براي توليد 110 ميليون تن تا سال 92 هدف گذاري شده است و در حال حاضر پروژههاي در حال اجرا از صفر تا 90 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
سميعينژاد بيان كرد: طبق آمارهاي بينالمللي در زمان ساخت كارخانجات سيمان براي حدود هزار نفر به صورت مستقيم و در زمان راهاندازي براي حدود 400 نفر به صورت غيرمستقيم اشتغال ايجاد ميشود. با توجه به اجراي طرحهاي توسعه در كشور اميدواريم اين صنعت بتواند در ايجاد اشتغال پايدار در استان سهمي را به خود اختصاص دهد.
وي عنوان كرد: زماني كه احساس شد عرضه سيمان بيش از تقاضا است طرح آزاد سازي سيمان به هيات دولت اعلام شد و با توجه به حمايتهاي انجام شده از سوي وزارت صنايع و معادن و وزارت بازرگاني، اين طرح پذيرفته شد كه در نتيجه آن امروز شاهد هستيم در برخي استانها حتي تا 50 درصد قيمت سيمان در بازار آزاد كاهش يافته است.
سميعينژاد ادامه داد: به منظور اجراي اصل 44 قانون اساسي توزيع سيمان بايد به بخش خصوصي واگذار شود و به همين منظور به زودي دست وزارت بازرگاني و وزارت صنايع و معادن از توزيع سيمان خارج ميشود.
وي تاكيد كرد: كمك به مشكلات توليد كارخانجات سيمان توسط سازمانهاي صنايع استانها و كمك وزارت بازرگاني در نظارت دقيق بر سيستم توزيع 2 علت واگذاري توزيع سيمان به بخش خصوصي است.
وي گفت: در راستاي اجراي سياستهاي بخش سيمان و توسعه آن در استان، علاوه بر سه كارخانه توليد سيمان، پنج طرح ديگر در استان با حمايت ستاد سيمان در حال اجراست.
سميعي نژاد افزود: در طرح آمايش صنعت استان با استفاده از منابع مالي وزارت صنايع و با مديريت تامين نقدينگي توسط دو بانك صنعت و معدن و ملت، 800 طرح بزرگ در كشور طرح ريزي شد. اين برنامه ريزي بر اساس پتانسيلهاي موجود در هر استان انجام شده است.
وي بيان كرد: استان خوزستان رتبه نخست را در جذب اعتبارات طرحهاي آمايش صنعتي با 52 طرح بزرگ صنعتي داشته است. در هفته آينده عمليات اجرايي طرحهاي پذيرش شده در بانك آغاز ميشود.
سميعي نژاد خاطرنشان كرد: همه طرحهاي آمايش صنعت داراي توجيه اقتصادي هستند و تامين بالغ بر 80 درصد نقدينگي سرمايه گذاران براي راهاندازي اين طرحها برعهده وزارت صنايع و معادن خواهد بود.
وي ادامه داد: در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي، وزارت صنايع و معادن 95 درصد از كليه كارخانجات خود را به بخش خصوصي واگذار كرده و رتبه نخست خصوصي سازي را با واگذاري فولاد مباركه، مس سرچشمه، فولاد خوزستان و فولاد كاويان به بخش خصوصي كسب كرده است. اين اقدام از سوي وزارت صنايع و معادن پيش از ابلاغ سياستهاي اصل 44 صورت گرفته است.
سميعي نژاد افزود: مديران بايد در توليد انواع سيمان با ارزش افزوده بالا به استانداردهاي بينالمللي توجه كنند. 40 نوع محصول سيمان در دنيا توليد ميشود در حالي كه اين ميزان در كشور 9 نوع بيشتر نيست.
معاون امور معدني وزارت صنايع و معادن بيان كرد: رساندن ظرفيت توليد سيمان از 55 ميليون تن در سال جاري تا 110 ميليون تن در سال 1392، نيازمند حل مسائل و مشكلات زير بنايي سيمان همچون توسعه حمل و نقل، ناوگان ريلي، ناوگان دريايي و تجهيز بنادر است.
انتهاي پيام//
جمعه 8 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]