واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفر بيست و سوم هيات دولت آغاز تحول در استان كرمانشاه (بخش اول)
داخلي. اقتصادي. مصوبات. هفته. دولت.
آخرين روزهاي فصل پاييز سال ۸۵بود كه نسيم عدالت گستري دولت عدالتخواه بر استان كرمانشاه به وزش درآمد، نسيمي كه هيچكس فكر نميكرد وزيدنش اين قدر در شكوفايي و توسعه استان جنگزده كرمانشاه اثر گذار باشد.
در روز ۲۸آذر ماه بود كه رييس جمهوري در راس هيات دولت وارد كرمانشاه شد و مورد استقبال رسمي مسوولان بلندپايه لشكري و كشوري استان قرار گرفت.
كرمانشاه استاني كه از بدو پيروزي انقلاب اسلامي به خاطر موقعيت بسيار استراتژيك و نقش تاثيرگذارش در غرب كشور مورد كينهتوزيهاي دشمنان انقلاب قرار گرفت و طي سه دوره هشت ساله و دو سال اول انقلاب نه تنها زمينه سرمايهگذاري براي توسعه آن فراهم نشد بلكه با خسارتهاي جبران ناپذير كه بر اثر جنگهاي داخلي با گروهكهاي خودفروخته، جنگ تحميلي و عمليات مرصاد متوجه آن شد اگر سرمايهگذاري نيز براي آن انجام شد فقط صرف مرمت زيرساختهاي ويران شدهاش شد.
در دو سال بعد از پيروزي انقلاب كه بيشتر استانهاي كشور هماهنگ با انقلاب راه توسعه و ترقي را پيش گرفتند كرمانشاه گرفتار جنگهاي داخلي با گروهكهاي وابسته منحله دمكرات، رزگاري ، كومله در مناطق كردنشين پاوه و اورامانات شد.
اين درگيريها چنان دامنگير استان شد كه در ۲۸مرداد ماه سال ۵۸فرمان تاريخي امام و بسيج نيروهاي مردمي توانست با رشادتهاي شهيد چمران و همراهانش به اين قائله پايان دهد.
از آن روز تا به امروز همچنان اين گروهكهاي خود فروخته براي جلوگيري توسعه و عمران مركز غرب كشور همواره در نقاط مرزي تلاشهاي مذبوحانهاي از خود نشان ميدهند.
هنوز آثار اين درگيرهاي داخلي تمام نشده بود كه تحركات دولت بعث عراق در مناطق مرزي استان كه ۳۵۰كيلومتر مرز مشترك با عراق دارد شروع شد و دشمن بارها در مناطق مرزي دست به اقداماتي عليه مرزداران ايران اسلامي زد و سرانجام در ۳۱شهريور ماه سال ۵۹رسما جنگ را عليه ايران شروع كرد و با بمباران فرودگاه كرمانشاه عملا استان را هشت سال درگير جنگ مستقيم كرد.
در اين هشت سال استانهايي كه درگير جنگ نبودند راه توسعه و پيشرفت را با اختصاص دلارهاي ۷۰ريالي شروع كردند كه در اين راستا كرمانشاه نه تنها هيچ رقم ارزي براي توسعه دريافت نكرد بلكه با بمبارانها و موشك پراكنيهاي وحشيانه رژيم صدام عفلقي هر آنچه كه زير ساخت و كارخانه نيز داشت ويران شد و از بين رفت.
در اين مدت شهرهاي مرزي قصرشيرين، سومار، نفت شهر، سرپل زهاب، گيلانغرب، نوسود و نودشه و صدها روستا با اشغال مستقيم دشمن و يا حملات مستقيم توپخانه با خاك يكسان شدند و بسياري از اراضي كشاورزي و باغات و نخيلات استان منهدم شد و تاسيسات زيربنايي، بيمارستان ، آب ، برق و راه، تلفن، كارخانههاي توليدي و مجتمعهاي كشت و صنعت اين مناطق از بين رفت.
شهر كرمانشاه كه هر روز هدف بمباران هواپيماها و موشكهاي عراق قرار داشت مهمترين صنايع پايهاي خود را از دست داد كه تقريبا هر هفته پالايشگاه نفت هدف بمباران قرار ميگرفت و كارخانه قند اسلامآباد غرب نيز ويران شد.
تخريب بيشتر تاسياست زيربنايي، هزاران خانه، مراكز آموزشي و غيره از جمله دستاوردهاي بمبارانهاي وحشيانه كرمانشاه بود.
هر آنچه كه در شهرهاي دورتر از مناطق مرزي نيز باقي مانده بود با حمله منافقين در سوم مرداد ماه ۶۷نيز از بين رفت و آخرين ضربات دشمن به كشور ايران اسلامي بعد از پايان جنگ متوجه استان كرمانشاه شد.
در سالهاي دوران سازندگي استان كرمانشاه با كوهي از خرابي و مشكلات اقتصادي مواجه بود كه هر آنچه در اين زمينه سرمايهگذاري شد آن قدر نبود كه حتي بتواند خرابيهاي ناشي از جنگ را به حال اوليه خود بازگرداند و در اين هشت سال بسياري از استانها از اين موقعيت نيز استفاده كردند و به توسعه مناطق خويش شتاب بيشتري بخشيدند.
در هشت ساله دوران اصلاحات نيز بيشتر سرمايهگذاريها باز هم صرف مرمت زيرساختها شد و تنها در دوره دوم رياست جمهوري آقاي خاتمي زمينه احداث تعداد انگشت شماري واحدهاي صنعتي و سد در استان فراهم شد.
در سال ۸۴زمان روي كار آمدن دولت نهم همه چيز براي دگرگوني استان و شتاب بخشيدن به تحول اقتصادي استان فراهم شد چرا كه دكتر احمدينژاد رييس جمهوري خود از كساني بود كه در سالهاي دوران دفاع مقدس در اكثر مناطق مرزي استان حضور داشت و محروميتها و دردهاي استان را بخوبي ميشناخت.
استان كرمانشاه اگر چه يك استان متكي بر كشاورزي است اما ذخيره غني معدني و اراضي مناسب براي احداث واحدهاي صنعتي و آب فراوان ميتواند در بخش صنعت نير با احداث واحدهاي بزرگ صنعتي در توسعه اقتصادي استان وبه دنبال آن كشور نقش موثري ايفا كرد.
استان كرمانشاه از جمله معدود استانهاي بزرگ كشور است كه تمام پتانسيل ها را براي توسعه صنعت، جذب سرمايهگذاري خارجي و صادرات را دارد كه تنها حمايت دولت را ميخواهد تا به اهداف خود جامه عمل بپوشاند.
در ۲۸آذر ماه سال ۸۵بود كه رييس جمهوري به اتفاق هيات دولت در بيست و سومين سفر استاني خود وارد كرمانشاه شد.
مردم كرمانشاه كه در اشتياق ديدار رييس جمهوري محبوب خود از نزديك بودند چنان استقبالي از ايشان به عمل آوردند كه به عنوان يكي از صحنههاي بيسابقه براي هميشه در تاريخ اين استان خونگرم و خونرنگ به ثبت رسيد.
هيات وزيران در پايان بيست و سومين سفر استاني و ديدار رييس جمهوري با مردم ۱۴شهرستان، پنجشنبه شب سيام آذر ماه ۸۵در كرمانشاه به رياست دكتر محمد احمدي نژاد تشكيل جلسه داد.
در اين نشست ۱۵۱مصوبه و ۱۲توافق نامه براي تسريع در عمران و آباداني استان كرمانشاه و خدمتگزاري هر چه بيشتر به مردم و رفع مشكلات استان به تصويب رسيد.
- مهمترين مصوبات بيست و سومين جلسه هيات دولت كه در محل استانداري كرمانشاه تشكيل شد به اين شرح است: اختصاص معادل ارزي مبلغ سه هزار و ۶۰۰ ميليارد ريال از حساب ذخيره ارزي جهت طرحهاي داراي توجيه فني و اقتصادي غير دولتي با اولويت طرحهاي بخش صنعت و معدن و كشاورزي.
- اختصاص مبلغ ۴۴۲ميليارد ريال در سال ۸۵براي احداث، تكميل، تجهيز و يا توسعه پروژههاي تملك دارايي استان كرمانشاه از محل اعتبارات پيش بيني شده در قانون بودجه سال .۸۵
- پرداخت مابهالتفاوت نرخ سود و كارمزد حداقل شش هزار و ۵۰۰ميليارد ريال تسهيلات بانكي به منظور اجراي طرحهاي اشتغالزايي داراي توجيه فني و اقتصادي از سوي وزارت كار و امور اجتماعي.
- اختصاص مبلغ ۱۴۰ميليارد ريال تسهيلات مالي براي احيا بافتهاي فرسوده شهري.
- اختصاص مبلغ ۵۰ميليارد ريال وام قرضالحسنه ضروري وديعه مسكن، درمان، تحصيل و ازدواج.
- بررسي ايجاد منطقه ويژه اقتصادي در اسلام آباد غرب توسط معاونت اجرايي رياست جمهوري.
- بررسي راهكارهاي لازم براي بازگشايي مرز خسروي از سوي وزارت كشور و ارايه پيشنهادهاي لازم به هيات وزيران.
- احداث و راهاندازي كارخانه خودروسازي يا قطعهسازي در استان كرمانشاه براساس توافق صورت گرفته ميان سازمان تامين اجتماعي و شركت شستا با شركت ايران خودرو و استانداري كرمانشاه.
- انجام مطالعات امكان سنجي شهركهاي صنعتي در شهرستان دالاهو و شهرك صنعتي شماره دو اسلام آبادغرب و بررسي ايجاد ناحيه صنعتي شهرستان ثلاث باباجاني توسط سازمان صنايع كوچك.
- ايجاد واحد صنايع بزرگ توليد قند به صورت مشاركت ۸۰درصد بخش غير دولتي و ۲۰درصد سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران پس از تصويب در شوراي اقتصاد.
- ايجاد يك واحد صنعتي بزرگ از طرحهاي پيشنهادي سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران به صورت مشاركت ۶۰درصد بخش غير دولتي و ۴۰درصد سازمان گسترش.
- واگذاري تا سقف ۳۰هزار شماره تلفن ثابت و نصب و راهاندازي تعداد ۲۵ آنتن بيتي اس جديد تلفن همراه در سطح استان و برقراري ارتباط تلفني در ۲۰۰روستا و برقراري ارتباط روستايي ۴۰روستاي ديگر.
ادامه دارد
چهارشنبه 6 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]