تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855615004




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اقیانوسی در یک قمر


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: سیارات منظومه شمسی و قمرهایشان با وجود اکتشافات فراوانی که تا الان صورت گرفته است همچنان ناشناخته باقی مانده اند. بعضی از این قمرها آنچنان برای دانشمندان جذاب هستند که ممکن است به آن ها برای تحقق رویای مهاجرت از زمین کمک کنند. تیتان، قمر سیاره زحل یکی از این اقمار شگفت انگیز است.
[/url]

[url=http://www.tebyan.net/bigimage.aspx?img=http://img.tebyan.net/big/1390/02/216361911012148318812383112902511684095243.jpg]
[تصویر: 14921911510745103179118163228410318116920143.jpg]

یكی از داستان‌های جالب ای كیو سان كه چندین بار آن را تجربه كرده‌اید، مربوط به مسابقه‌ای بود كه در آن ای كیو سان باید در مسابقه‌ی "تخم مرغ چرخاندن" شركت می‌كرد. قابل پیش‌بینی بود كه دانشمند كوچك داستان ما، برنده‌ی مسابقه می‌شد. او بر خلاف دیگران، تخم مرغ‌هایش را پخت و همین باعث شد كه آن‌ها بسیار بیشتر از تخم‌مرغ‌های خام رقبا بچرخند.
پختن كه نه، اما سفت شدن یا "جامد بودن" یك جسم باعث تفاوتی چشمگیر در چرخشش به دور خود و حتا به دور جرم دیگری در مدار می‌شود.حالا اگر شما ستاره‌شناس باشید و داستان ای كیو سان را دیده باشید (یا از فیزیك این داستان آگاه باشید) به راحتی می‌توانید تشخیص دهید كه فلان جرمی كه در حال چرخش است، مایع است یا جامد. درست‌تر بگوییم: آیا درون این جرم یا بخش بزرگی از درون آن مایع است یا خیر.
این همان ماجرایی است كه دانشمندان رصدخانه‌ی سلطنتی بلژیك آن را خلق كرده‌اند: آن‌ها با كمك داده‌های فضاپیمای كاسینی گردش تیتان، بزرگترین ماه سیاره كیوان (زحل) به دور خود و سیاره‌ی مادر را زیر نظر گرفتند و متوجه اینرسی چرخشی غیر عادی آن شدند: مقاومتش در برابر تغییر حرکت که به جرم زاویه‌ای مشهور است.
به صورت کلی، تیتان به گونه‌ای رفتار می‌کند که نشان دهنده‌ی یک جرم جامد، با چگالی و جرمی که پیش از این اندازه‌گیری شده بود، نیست. علاوه بر این حرکتش - هم گردش به دور خودش و هم به دور سیاره مادر - نشان می‌دهد تیتان یک جرم به طور کامل جامد نیست.
بر مبنای محاسبه‌های ریاضی، تییتان به خوبی می‌تواند پر از مایع باشد. یا دستکم در ژرفای قابل توجهی نسبت به سطح، لایه‌ای مایع داشته باشد.
اما چیزی که بیشتر گمان می‌رود، اقیانوسی زیر پوستی است که به احتمال زیاد مملو از متان مایع باشد. چنین گمانی، پاسخ خوبی به این پرسش می‌دهد که تیتان این همه متان را از کجا آورده است؟
متان - که به گاز طبیعی هم مشهور است - ترکیبی است که به سرعت در نور خورشید تجزیه می‌شود. در واقع، هاله‌ی آبی رنگی که دورتادور تیتان را مثل یک روح در بر گرفته، همین متان تجزیه شده است.


اما چیزی که تردیدی در آن نیست، این است که آنجا، در دوردست بسیار سرد منظومه‌ی خورشیدی، مساله‌ای وجود دارد که هنوز ارزش بسیاری برای کاوش کردن و کشف کردن دارد

پس اگر این همان ماده‌ای است که به صورت قطره‌های بسیار بزرگ و بسیار سرد باران بر سطح می‌بارد و رودخانه‌ها و دریاچه‌ها را پر می‌کند و در همان حال با نور فرابنفش خورشید تجزیه می‌شود، چطور می‌تواند کل ماه را در بر بگیرد؟ تیتان، ماه بسیار بزرگی است؛ به یاد داشته باشید که با 5150 کیلومتر قطر، بیش از یک سوم زمین است. به نظر می‌رسد باید جایی باشد که این همه متان از آن بیایند و یک اقیانوس مخفی پاسخ خوبی برای این پرسش است.
بدیهی است که برای پاسخ به چنین مساله‌ای به داده‌های بیشتر و کاوش‌های گسترده‌تری نیاز است. هنوز احتمال‌های زیاد دیگری می‌تواند پاسخگوی بی‌نظمی در گردش تیتان باشد. شاید عبور یک دنباله‌دار یا جسم بزرگی شبیه به آن از نزدیکی این ماه، باعث چنین تغییری شده است. شاید نیروهای خارجی دیگری بر روی‌اش اثر گذاشته باشند.
اما چیزی که تردیدی در آن نیست، این است که آنجا، در دوردست بسیار سرد منظومه‌ی خورشیدی، مساله‌ای وجود دارد که هنوز ارزش بسیاری برای کاوش کردن و کشف کردن دارد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن