واضح آرشیو وب فارسی:پی سی سیتی: نحوه صدور ويزاي الكترونيكي تشريح شد
كليات صدور ويزاي الكترونيكي به جهانگردان و علاقهمند سفر به ايران مردادماه سال 81 با همكاري وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات به تصويب رسيد و از سوي سازمان ايرانگردي و جهانگردي و براي تسهيل ورود گردشگران بينالمللي به ايران اعلام شد اما در عمل، براي راهاندازي كامل سايت مذكور روند چند سالهاي طي شده است.
به گزارش (ايسنا) ويزاي الكترونيكي يكي از سرويسهاي بسيار مشهور در زمينه e-tourism است و كشورهايي كه خدمات ويزا را الکترونيکي ارائه ميکنند آن را يکي از شاخصهاي پيشرفت در زمينهي دولت الكترونيكي ميدانند.
ويزاي الكترونيكي در سطوح متفاوتي در جهان ارائه ميشود و استانداردهايي كه سطح سرويسي خاصي را مشخص كنند وجود ندارد به طوريكه برخي كشورها ويزاي الكترونيكي را در حد ارائه اطلاعات اخذ ويزا از طريق اينترنت ميدانند و برخي ديگر كل عمليات لازم براي اخذ ويزا را به صورت الكترونيكي و از طريق اينترنت انجام ميدهند.
در جريان صدور ويزاي الكترونيكي هنگامي كه يك گردشگر سفر خود را از طريق اينترنت برنامهريزي ميکند، بايد امكان اقدام براي اخذ ويزا را نيز از طريق اينترنت داشته باشد.
بحث صدور ويزا چندان مشكل نيست، چرا كه به سادگي ميتوان اطلاعات مورد نياز را به صورت فرمهاي الكترونيكي از طريق اينترنت دريافت و مقدمات لازم براي صدور ويزا را مهيا كرد، هزينهها را نيز ميتوان از طريق كارتهاي اعتباري و پرداختهاي اينترنتي دريافت كرد.
اما تكميل شدن روند صدور ويزاي الكترونيكي به طور كامل در كشورمان با تاخير در حال انجام است، سعيد سيدآقا بنيهاشمي - مدير كل فنآوري اطلاعات وزارت امور خارجه - درگفتوگو با خبرنگار ايسنا درباره روند صدور ويزاي الكترونيكي در كشور و با بيان اينكه افراد خارجي براي ورود به كشورمان ميتوانند براي صدور ويزا به سايت وزارت امور خارجه به آدرس www.mfa.gov.ir مراجعه و فرم مربوطه را تكميل و ارسال كنند، اظهار كرد: بعد از تكميل اين فرم و ارسال آن اين درخواست به لحاظ امنيتي و ديگر موارد مورد نياز چك ميشود و اگر مشكلي وجود نداشته باشد، سيستم به طور اتوماتيك، ايميلي براي شخص مورد نظر ارسال ميكند.
تا چندي قبل برخي ويزاها كه صدور آنها به هماهنگي با وزارت اطلاعات نياز داشت، به صورت الكترونيكي صادر نميشد، چراكه به گفته مسوولان مربوط نرمافزار مربوط به اين موضوع دچار مشكل شده بود كه ايرادات آن برطرف شده و در حال حاضر اگر فردي تقاضاي ويزاي الكترونيكي داشته باشد درخواست او مورد بررسي قرار ميگيرد و اگر بحث اطلاعات و ديتاي ويزاي مربوطه نياز به چك كردن با وزارت اطلاعات داشته باشد، اين ديتاها به وزارت اطلاعات ارسال شده و چك ميشوند.
وقتي فردي تقاضاي صدور ويزا دارد به سايت وزارت امور خارجه با آدرس www.mfa.gov.ir مراجعه كرده و در بخش كنسولي و رواديد الكترونيكي فرم مربوطه را تكميل ميكند كه اين فرم به نمايندگي ارسال ميشود و آن نمايندگي فرم مربوطه را به مركز ارسال ميكند و از آن جا استعلام امنيتي انجام ميشود.
بعد از صدور تاييديهي مربوطه، ايميلي به نمايندگي مربوطه و فرد مورد نظر ارسال ميشود و پس از آن متقاضي ميتواند ويزاي خود را دريافت كند.
بنيهاشمي دربارهي هزينه صدور ويزاي الكترونيكي و تفاوت آن با صدور ويزاي معمولي گفت: هزينه آن تفاوت چنداني با دريافت غير اينترنتي ويزا ندارد.
به گفته او بعد از انجام مراحل مورد نياز كدي به فرد متقاضي داده ميشود، با اين كار زماني كه شخص مورد نظر وارد كشور ميشود ميتواند اين كد را به سامانه در فرودگاه داده و به كشور وارد شود. اين كار براي افراد در كشورهايي صورت ميگيرد كه داراي پروتكل رواديد با ايران باشند و از اين منظر، ارتباطي دو سويه با كشورمان داشته باشند.
منبع: آی تی آنلاینز
با تشکر فریبا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پی سی سیتی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]