واضح آرشیو وب فارسی:آریا نیوز: وزير ارشاد: سينما بخواهد به جنگ اعتقادات مردم برود برخورد ما با آن سينما برخوردي حذفي خواهد بود
خبرگزاري آريا-صفار هرندي گفت: اگر خداي ناكرده سينما بخواهد به جنگ اعتقادات مردم و به جنگ بنيان هاي فكري و اخلاقي و ملي بيايد ، سينمايي كه مثل سينماي 300 براي تخريب هويت ملي ما بخواهد آستين بالا زند ، طبيعي است برخورد ما با آن سينما برخوردي حذفي خواهد بود.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تكيه بر فرهنگ و هنر قران محور و مسجد محور را يكي از شاخصه هاي مهم فصل فرهنگ در دولت نهم برشمرد و گفت : مهمترين هنرمان در اين دوره اين است كه بتوانيم جهت گيري فرهنگ را در نقطه شايسته خود تنظيم سازيم .
به گزارش خبرگزاري آريا " محمد حسين صفار هرندي " روز سه شنبه در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي با تشريح دستاوردها و اقدامات صورت گرفته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در دولت نهم افزود : تاكيد اصلي مان در ارايه گزارش فرهنگي و هنري ، ارايه تنها يك سري آمار و مقايسه اعداد و ارقام نيست چرا كه حقيقت امر اين است كه در فصل فرهنگ انقدر كه كيفيات تاثير گذار هستند كميات اثر ابتدايي ندارند .
وي جبران خسارت هايي كه از دوره هاي گذشته به بخش فرهنگ وارد آمده است را يكي از مطالبات و توقعات جدي مردم از دولت نهم ارزيابي كرد و گفت : اگر رجوع شود به سال هاي گذشته كه منتهي به به روي كار امدن دولت نهم شد مي بينيم كه حوزه فرهنگ يكي از جاهايي بوده كه در آن انتقاد شديد به مسوولان وارد شده است .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين مطلب كه " در آن دوره متاسفانه حوزه فرهنگ به عنوان يك متهم هميشگي و به عنوان مسوول بسياري ازمشكلات، تباهي ها و انحطاط اخلاقي در جامعه معرفي شده است " افزود : بهترين هدف براي ما اين بود كه اين تصوير جابجا و فعالان فرهنگ از موضع اتهام خارج شود و آنطوركه شايسته هستند در جايگاه هدايت و راهبري فكري و فرهنگي جامعه بنشينند و معتقديم بخش قابل توجهي از اين هدف توفيق حاصل شده است .
صفار هرندي توجه به ظرفيت هاي مستعد استان ها و آشتي اقشار مختلف مردم با مقوله فرهنگ و هنر را گوياي اعتماد مردم به اين عرصه دانست و گفت : بخش عظيمي از نيروهاي اجتماعي و فعالان عرصه فرهنگ كه تمركز فرهنگي آنها برحوزه اعتقادات ديني و باورزهاي ملي و بومي خودشان بوده در اين دوره احساس كردند كه به آنها اعتناي بيشتري مي شود لذا با اين نگرش به سراغ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي امدند و وزارتخانه نيز پاسخگوي مطالبات زمين مانده آنها شد .
وي با ارايه امار و ارقامي از سه برابر شدن فصل فرهنگ در دولت نهم خبر داد و گفت :
همان طور كه رييس جمهوري اعلام كردند سرجمع فصل فرهنگ در طول سه سال گذشته سه برابر شده و بودجه كل حوزه فرهنگ از جمله وزارت ارشاد ، صدا وسيما وسازمان تبليغات كارهايي كه به صورت معنا دار با كمك بودجه دولت انجام مي شود رقمي بيش از دو هزار ميليارد تومان رسيده كه در گذشته يك سوم اين رقم بوده است .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي توجه به كانون هاي فرهنگي هنري مساجد را مورد تاكيد قرار داد و گفت : تمامي شاخصه هاي فعاليت هاي فرهنگي هنري در حاشيه مسجد و نگاه به مسجد مي تواند رشد يابد از اين رو با رونق بخشيدن به اين كانون ها در اين جهت گام هاي اساسي برداشته ايم .
صفار هرندي افزود : با جهش ده برابري بودجه كانون هاي مساجد ، بودجه اين بخش از دو ميليارد توماني سال 83 به 18 ميليار تومان افزايش يافته است .
وي با اشاره به وجود بيش از 4 هزار كانون فرهنگي هنري مساجد در كشور گفت : اگر تنها هر كانون بتوانند دو نيروي توانمندي در خدمت آرمان هاي نظام قرار گيرد به جامعه تحويل دهند حجم قابل توجهي از نيروي زبده در اين بخش فعال خواهند شد كه در اين زمينه برنامه ريزي هاي لازم صورت گرفته است .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اشاره به بودجه قراني در كشور گفت : بودجه قراني در سال 84 حدود 640 ميليون تومان بوده كه اين رقم به بيش از 15 ميليارد تومان افزايش يافته كه جهش بيش از 20 درصدي را نشان مي دهد .
صفار هرندي با اشاره به تكميل پروژه هاي عمراني زمين مانده در دولت نهم در بخش فرهنگ گفت : در طول سه سال گذشته نزديك به 500 پروژه عمراني به اتمام رسيده ، حدود 600 پروزه در دست احداث و بيش از 200 پروژه نيز ساخت ان اغاز شده است .
وي به ده ها پروژه زمين مانده از سال هاي گذشته اشاره كرد وگفت : طرح هاي عمراني بسياري بودند كه از سال 69 تا اغاز دولت نهم تنها 46 درصد پيشرفت كاري داشته و 54 درصد باقي مانده تنها طي سه سال صورت پذيرفته است .
وي با اشاره به ساماندهي نيروهاي رسمي پيماني و قراردادي وزارتخانه و برون سپاري و واگذاري كارها به مردم گفت : كار اصلي را بخش خصوصي و مردم انجام مي دهند و دولت تنها وظايف حاكميتي را برعهده خواهد داشت .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين مطلب كه " صدور مجوزبراي فعاليت فرهنگي در اين دوره سنجيده تر شده است " گفت : حدود 800 تقاضاي موسسات فرهنگي زمين مانده بود كه ظرف يك سال و نيم گذشته به تمامي اين درخواست ها رسيدگي شده است .
صفار هرندي به افزايش تعداد نشريات در دولت نهم اشاره كرد و گفت : برخلاف انجه كه برخي متهم به قلع و قمع حوزه رسانه مي كنند تعداد نشريات كشور افزايش يافته است .
وي گفت : تعداد كل نشريات از هزار و 800 در سال 83 به دو هزار و 100 نشريه در 87 افزاي يافته است.
وي هدفمند كردن يارانه ها را از اقدامات مهم وزارتخانه در بخش مطبوعات و كتاب ذكركرد و گفت : در اين راستا كارت الكترونيك براي صد ها هزار دانشجو ، علما و طلاب و اساتيد و نبروهاي فرهنگي اهل مطالعه صادر شده است .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت : اين طرح براي ميليون ها نفر از جامعه هدف گسترش خواهد يافت صفار هرندي افزود : در كنار صدور كارت الكترونيك ، بن كتاب نيز نسبت به گذشته افزايش يافته و از مسير هدف مند كردن يارانه هاست كه به رقم شگفت آورخريد كتاب 25 ميليارد توماني رسيده ايم
وي درباره بودجه معاونت سينمايي و هنري وزارتخانه نيز گفت: در اين دوره بودجه سينما چهار برابر شده است و فعاليتهايي كه در حوزه نمايش اتفاق افتاده، افزايش يافته است.
وي بيان داشت: يكي از ديگر كارهاي انجام شده ساخت و ساز در بازسازي فضاهاي كهنه و قديمي بود كه از آن جمله ميتوان به تئاتر شهر، سنگلج و تئاتر نصر در لالهزار اشاره كرد. ما همچنين بيش از 50 سينما را كه بيش از 70 سالن سينما داشت بازسازي كرديم و هركدام از اين سالنها داراي يك يا دو سالن ديگر بودند.
صفار هرندي گفت: در سال 83 تعداد كل نمايشهاي توليدشده بيش از 5هزار بود و در سال 86 اين رقم كاهش يافت و به سه هزار و 625 عنوان نمايش رسيد و اين درحالي است كه نوبت اجراها براي كارگردانان بيشتر شد و زمينه اجراي نمايش در طول سال براي همه كارگردانان ايجاد شد.
وي همچنين در حوزه موسيقي نيز چندين كار ارزشمند و فاخر توليد و اجرا شد و همچنين جهت دهي به اركستر سمفوني و اركستر ملي نيز صورت گرفت و مردم توانستند با اين موسيقي فاخر رابطه برقرار كنند.
در ادامه اين مراسم وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت .
" محمد حسين صفار هرندي " در پاسخ به سوالي در خصوص انتظاراتي كه از سينماي كشور مي رود به انعكاس ناقص و برداشت نادرستي كه از صحبت هاي اخيرش درجمع دانشجويان شده بود اشاره كرد و گفت : ما سينما را همان نگاهي كه رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع سينماگران بدان اشاره فرمودند كه سينما برجسته ترين جلوه هنر معاصر در نزد مردم است مي دانيم .
وي گفت : آنجه كه سبب سوء تفاهم شد و در جاي خود بدان پاسخ داده ايم اين بود كه بحثي در جمع دانشجويان براي توجيه نحوه رفتار توام با مسالمت با اهالي سينما داشتم . برخي از دانشجويان نظرشان اين بود كه مسوولان بايد نسبت به سينما شديد تر برخورد كنند و بنده به آنها گفتم با اين نگاه ايده ال گرايي كه شما داريد " در " سينما بسته مي شود و ما حق نداريم چنين كاري كنيم .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزود : اين مطلب كه نوار آن در اختيار مطبوعات قرار گرفت ،تبديل به حرف يك عده اي اهل جنجال شد كه مي خواستند چيز ديگري از آن برداشت كنند از اين رو گفتند كه وزير ارشاد اعلام كرده " ايده آل ما در بسته شدن سينماست ! " كه خوب ضد همان حرفي است كه زده بودم ، من داشتم جواب حرف آن جماعت را مي دادم كه آنچه شما مي گوييد در سينما بايد بسته شود ما حق اين كار را نداريم .
صفار هرندي گفت : حالا آن موقع افرادي ممكن است برداشتي كرده باشند و به آن حق بدهيم اما بعد از انكه نوار اين مطالب در اختيار دوستان رسانه اي قرار گرفت و معلوم شد اين طور نبوده است برايم خيلي عجيب بود كه دو روز پيش ديدم روزنامه اي كه كثير الانتشار است و از منابع ملي هم استفاده مي كند و علي القاعده نبايد چنين كاري را انجام دهد ، رسما دروغي به بنده نسبت داد .
وي افزود : اين روزنامه نوشته است كه من گفته ام ايده ال من تعطيلي سينماست . من نمي دانم اين كجا به آنها الهام شده است و مطلبي كه روحم با آن سازگار نيست ، درست متضاد آنرا منتشر كردند .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي توسل برخي به خبرسازي براي اغراض سياسي را قابل فهم دانست اما در عين حال گفت : پذيرفته نيست از جاهايي كه يك مقدار وزني هم دارند متوسل به چنين كاري شوند . نظرم اين نيست شكايتي كنم اما از آن مواردي است كه اگر شكايت شود حتما در دادگاه محكوم مي شود براي اينكه رسما خبر سازي دروغ كرده و هيج حجتي هم نداشته است زيرا نوار مطالب در اختيار رسانه قرار گرفته بود.
صفار هرندي تاكيد كرد : امر كاملا روشني است ، نسبت به سينمايي كه درد مردم خود را داشته و پايبند به اخلاقيات جامعه باشد و سينمايي كه ارزش هاي پذيرفته شده جامعه را نخوااهد لگد كوب كند ، چنين سينماي شايسته تقديس و حمايت است .
وي در عين حال اظهار داشت : اگر خداي ناكرده سينما بخواهد به جنگ اعتقادات مردم و به جنگ بنيان هاي فكري و اخلاقي و ملي بيايد ، سينمايي كه مثل سينماي 300 براي تخريب هويت ملي ما بخواهد آستين بالا زند ، طبيعي است برخورد ما با آن سينما برخوردي حذفي خواهد بود .
وي گفت : هيچ ابايي نداريم كه با صداي بلند بگوييم سينمايي مانند سينماي 300 كه بخواهد جسارت به مقدسات ديني و اررش اسلامي داشته باشد شايسته حمايت نيست و شايسته اكران هم نيست .
در ادامه اين نشست صفارهرندي در خصوص بحث مسجد القصي و انجام كارهاي فرهنگي و هنري در اين زمينه گفت: مقوله قدس و مسجدالقصي مورد توجه نيروهاي فرهنگي و هنرمندان بوده و تلاش كرديم در اين زمينه توليدات خوبي را داشته باشيم و از هنرمنداني كه در اين زمينه كار ميكنند حمايت ميكنيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي پيرامون ساماندهي سايتها و وبلاگها گفت: در ارتباط با رسانههاي ديجيتالي طي سه سال گذشته موضع حمايتي داشتيم و معتقديم براي رسانه هاي مكتوب رقيب جدي و جديدي پيدا شده است و بايد رسانه مكتوب در كار خود يك بازنگري داشته باشد.
صفار هرندي در پاسخ به سوالي در خصوص يارانه مطبوعات نيز گفت: باتوجه به اينكه مخاطب مطبوعات عام و گستردهتر است، لذا نميتوان آن را به صنف و قشر خاصي خلاصه كرد و از اين جهت يارانه مطبوعات را نميتوانيم به مانند يارانهي كتاب در نظر بگيريم و كار مطبوعاتي هم با اين تعداد رقيب خيلي به صرفه نيست .
وي افزود : اما بايد گفت كه يارانه مطبوعات با درنظر گرفتن تخصيصهاي پايان سال رقمي حدود 30 ميليارد تومان در سال جاري است.
وي همچنين درباره كارت الكترونيكي كتاب و ارجاع آن به ساير حوزههاي فرهنگي گفت: اميدواريم كه كارت فرهنگ جامعي براي تمام حوزههاي فرهنگ و هنر داشته باشيم، زيرا كه هدف ما فراهم كردن بستر مناسب فرهنگي در جهت رشد و تعالي دولت و جامعه است.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آریا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 544]