واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: تحليلي بر اهميت ورزش در دوره دولت نهم (2)
انسان سالم، جامعه سالم و زندگي سالم هدف توسعه پايدار است و توسعه ورزش و تربيت بدني به عنوان اقدام اساسي براي تامين و تربيت سرمايه انساني سالم و تندرست يك وظيفه ملي است.
عمومي سازي ورزش زيربناي سالم سازي انسان و جامعه مي باشد. چرا كه تربيت بدني بخش مهمي از تعليم و تربيت است كه از طريق حركات و فعاليت هاي جسماني قاعده مند و علمي فرآيند تكميلي رشد را در همه ابعاد وجودي انسان فراهم مي سازد و موجب بروز خلاقيت ها و شكوفايي استعدادها مي گردد. بايد توجه داشت عملكرد انسان سالم است كه زندگي و جامعه سالم را فراهم مي سازد.
مدل عملكرد انسان از سه عنصر محيط ، فعاليت و انسان تشكيل مي شود انسان و وضعيت و شرايط عمومي او پيچيده ترين عنصر در مدل عملكد مي باشد . حال بايد ديد انسان چه ويژگي هايي بايد داشته باشد تا هم عملكرد را سامان دهي كند و هم محيط زندگي و توسعه پايدار را سازگار نمايد و در خدمت بگيرد.
اگر به فرهنگ عمومي خود رجوع كنيم مقوله هاي معني دار و جالبي پيدا مي كنيم كه در گذشته مطرح شده ولي نهادينه نشده از آن جمله است عقل سالم در بدن سالم.
امروز هم با شكل گيري مدارس غير انتفاعي و غير دولتي به رغم افزايش بسيار بالاي شهريه فضايي براي ورزش و تربيت بدني ايجاد نشده و اغلب خانه هاي مسكوني به مدارس تبديل شده اند كه براي نفس كشيدن و تحركات جسماني از فضايي مناسب برخوردار نسيتند از طرفي جامعه ما امروز به قدري خود را گرفتار كرده كه فرصت هر گونه تفريح و نشاط وشادي حقيقي از او گرفته شده و يا او خود ، خود را گرفتار كرده است.
دولت نهم با توجه به اهميت دادن نفش انسان در توسعه كشور اهميت زيادي به ورزش داده است، بطوريكه
از ابتداي سال 87 و در آغاز چهارمين سال خدمت دولت نهم، 150 طرح ورزشي دركشور افتتاح شده و با بهرهبرداري رسيدن اين طرحها، 404 هزار مترمربع به فضاي ورزشي كشور افزوده شده است.
اين موضوع بگونه اي است كه در طول 10 سال گذشته تا قبل از آغاز دولت نهم، فقط هزار و 535 طرح ورزشي در كشور احداث شده بود و اين در حالي است كه در دولت نهم، 2 هزار و 372 طرح ورزشي به بهرهبرداري رسيده است.
بيشتر اين برنامه هاي در راستاي برنامه هاي سازمان تربيت بدني است چرا كه سازمان تربيت بدني معتقداست در راستاي مبارزه با معضلات بزرگ اجتماعي، ساخت فضاهاي ورزشي براي غني كردن اوقات فراغت جوانان از ضروريات است؛ در اين راستا هدف سازمان تربيت بدني بگونه اي است كه تا پايان برنامه چهارم توسعه در ارتباط با سرانه فضاهاي ورزشي در كشور، يك متر مربع تعريف شده است.
مديريت سازمان تربيت بدني در اين دوره سه ساله توانسته است به هدف ايجاد زير ساخت ها كه اساس كار ورزشي قهرماني و همگاني محسوب مي شود، دهها ورزشگاه بزرگ و نيز صدها سالن ورزشي اصلي به ظرفيت هاي 4 تا 20هزار نفري ، سالنهاي مخصوص دو و ميداني، پيست هاي دوچرخه سواري و استخرهاي قهرماني، سالنهاي سقف كوتاه و بلند در حوزه شهري و زير ساخت هاي قابل توجه در مناطق روستايي احداث كند كه كاربرد همه اين زير ساخت ها و امكانات بستر سازي مناسب جهت جذب مردم به ورزش بوده است.
اين برنامه ها در راستاي آن انجام گرفته است كه امروز مردم ما به قدري در خود فرو رفته اند كه به تنها چيزي كه فكر نمي كنند سلامت جسم وجان و شادي و نشاط فردي و اجماعي است، ورزش و تربيت بدني مقوله اي نشاط آور براي عموم مردم است نيروهاي نهفته جوانان را به شيوه اي مناسب تخليه مي كند و براي ميانسالان و سالخوردگان يك ضرورت اجتناب ناپذير است.
بدن با ورزش و بهداشت سالم مي شود و سالم مي ماند و عقلانيت بدن هاي سالم امروز در جوامع قطار توسعه را سرعت مي دهند. فهم و درك، مهارت و خلاقيت، كارآفريني و بهره وري، توانمندي و ظرفيت هاي ذهني، تحقيق و پژوهش، جسارت و اعتماد به نفس، آينده نگري و برنامه ريزي و بلوغ فكري و تحرك و همه و همه ماحصل عقل هاي سلام و بدنهاي سالم است. ورزش و تربيت بدني اين توان را دارند كه هم نيروسازي كنند و هم جلوي انحرافات و مفاسد و نشاط هاي مجازي خانمان سوز را بگيرند و هم در هزينه هاي كلان كشور صرفه جويي ايجاد نمايند.
خبرگزاري ايسكانيوز
باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران
پنجم مرداد ماه 1387
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]