واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: طلايي نيك:قدرداني از دولت توأم با نقد سازنده
دبير كل حزب توسعه و عدالت ايران اسلامي گفت: علاوه بر تقويت ارزش گرايي، مشاركت حداكثري و رقابت سازنده در انتخابات ما بر چهار رويكرد مهم يعني عميقتر كردن آگاهيهاي مردم و نظام اطلاع رساني در انتخابات, تقويت نقش نخبگان در فرآيند اصلح شناسي, برنامه محوري به موازات اصلح گزيني و فرآيندهاي جمع گرايي به جاي فردگرايي تأكيد داريم.
به گزارش"ايلنا" رضا طلايينيك صبح امروز در يك كنفرانس خبري كه در محل دفتر مركزي اين حزب برگزار شد، با ابراز اميدواري در مورد تعامل احزاب و رسانهها گفت: حزب توسعه و عدالت ايران اسلامي از شهريور ماه فعاليتهاي عمومي خود را در حوزههاي گوناگون آغاز ميكند.
وي با تبريك هفته دولت و گراميداشت ياد شهيدان رجايي و باهنر گفت: اين دو شهيد اسوه دولتمردان ما هستند و هفته دولت فرصتي براي تأسي به الگوهاي مديريتي و رفتاري آنها است.
وي با اشاره به اظهارات مقام معظم رهبري در ديدار با هيأت دولت گفت: دولت نهم با معيارهايي كه رهبر انقلاب ارائه دادند, دولتي پركار و با رويكرد گفتمان امام، انقلاب و مردمگرا ظاهر شد كه شايد جامعترين ارزيابي دولت نهم در بيانات معظم له بود.
طلايي نيك با تأكيد بر اينكه قدرداني از دولت توأم با نقد سازنده بايد در فرهنگ سياسي كشور نهادينه شود، گفت: رهنمودهاي رهبر انقلاب به دولت نهم، بيان ديدگاهها و مطالبات مردم بود. حمايت و راهبردهاي رهبري نسبت به دولت نهم, پشتوانهاي براي دولت بوده و مسووليت دولت را افزونتر ميكند.
وي افزود: حاميان, منتقدان و دولتمردان بايد با برداشتهاي عملي, جامع و غيرسليقهاي از جمع بندي اخير رهبر معظم انقلاب, رويكردهاي خود را شفافتر كنند.
طلايينيك با بيان اينكه عملكرد دولت نهم در عرصههاي گوناگون با موفقيتها و ضعفهايي همراه بوده است, ادامه داد: مرزبندي با جريانات تخريبي دولت مستلزم شفاف شدن رويكردها و عملكردهاي منتقدان و حاميان دولت است.
وي با اشاره به اين كه حمايت حداكثري و نقد حداقلي براي تقويت عملكرد و جبران ضعفها از رويكردهاي حزب توسعه و عدالت است، گفت: ما همواره در گفتوگوهاي خصوصي با مسوولان دولتي بر همكاري و نقد سازنده با دولت تأكيد داريم.
طلايينيك ادامه داد: بعضي از دولتمردان به جاي رويكردهاي واكنشي نسبت به منتقدين بايد با تبيين كارنامه و نقدپذيري, دستاوردهاي خود را تقويت كنند و برداشت ما از رهنمودهاي رهبري اين است كه اين رهنمودها راهگشاي جبران ضعفها و تقويت عملكرد دولت نهم خواهد بود.
دبير كل حزب توسعه و عدالت با اشاره به حادثه هوايي قرقيزستان تأكيد كرد: اميدواريم با ريشهيابي و پيگيري جدي مسوولان در مورد اين سانحه، اينگونه سوانح شفافتر از گذشته مورد بررسي قرار گيرد.
وي همچنين با اشاره به نتايج ضعيف ايران در بازيهاي المپيك و انتقادهاي جدي كه نسبت به مواضع مشايي در اذهان عمومي وجود دارد, گفت: به نظر ما رئيس جمهور بايد با توجه به انتظارات و حمايتهاي جدي مردم و افكار عمومي، در رسيدگي به برخي اشكالات و ضعفهاي دو معاونت تربيت بدني و ميراث فرهنگي و گردشگري جدي باشد.
وي ادامه داد: با حساس شدن رئيسجمهور نسبت به مسائل مربوط به دو معاونت يادشده، دستاوردهاي مثبت دولت نهم بيشتر صيانت خواهد شد.
طلايينيك افزود: مشايي نبايد يكي از اصول مسلم در سياست خارجي و گفتمان امام و انقلاب را در موضعگيري غلط خود نسبت به صهيونيستها ناديده بگيرد. مشايي با توجه به تحرك فعال در محيط بين المللي، مرز بين ديپلماسي پنهان و مواضع نظام را ناديده گرفت.انتظار داريم عليرغم تحرك ديپلماسي دولت براي كنترل چالشهاي بين المللي و منطقهاي از اصول و سرمايههاي معنوي نظام و انقلاب به طور غيرمنطقي هزينه نشود.
وي با اشار به اينكه ساختار سازمان تربيت بدني با تلفيق دو رويكرد امور عمراني و مديريت ورزش ناكارآمد است, اظهار داشت: بيشترين رويكرد رئيس سازمان به امور عمراني بود و توجه كمي به برنامه جامع و كارآمد كشور داشت, لذا علاوه بر اصلاح ساختار در تفكيك امور عمراني از امور تخصصي ورزش بايد نسبت به عملكردهاي ضعيف، پاسخ گويي و اقدامات جبراني در دستور كار دولت و مسوولان ورزشي قرار گيرد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: حزب توسعه و عدالت در قالب نامهاي ديدگاه هاي خود و انتظارات افكار عمومي را نسبت به ناكامي تيم ورزشي ايران در بازيهاي المپيك به رئيس جمهور و رئيس مجلس شوراي اسلامي و فراكسيون ورزشي مجلس منعكس خواهد كرد.
طلايينيك با اعلام ايده جديد حزب توسعه و عدالت براي چگونگي ورود به انتخابات و مشاركت اين حزب در انتخابات تصريح كرد: با جمع بنديهاي اوليه ايده جديدي در حزب تبيين شد كه اين ايده با ساير احزاب، شخصيتهاي سياسي و نخبگان ملي براي تبديل به يك برنامه رقابت انتخاباتي رايزني ميشود.
وي ادامه داد: علاوه بر تقويت ارزش گرايي، مشاركت حداكثري و رقابت سازنده در انتخابات ما بر چهار رويكرد مهم يعني عميقتر كردن آگاهيهاي مردم و نظام اطلاع رساني در انتخابات, تقويت نقش نخبگان در فرآيند اصلح شناسي, برنامه محوري به موازات اصلح گزيني و فرآيندهاي جمع گرايي به جاي فردگرايي تأكيد داريم.
طلايينيك افزود: بايد شاخصههاي كمي انتخابات در ايران با ارتقاء شاخصههاي كيفي تلفيق شود. ارتقاء شاخصه و دستاوردهاي كيفي علاوه بر مشاركت حداكثري و تكامل كارآمدي نظام در انتخابات در ايده پيشنهادي لحاظ شده است.
وي با تأكيد بر اينكه تا كنون در انتخابات رياست جمهوري گذشته برنامه شفاف و جامع مبتني بر وظايف رئيس جمهور و دولت ارائه نشده است، گفت: اكثر روساي جمهور سابق بعد از پيروزي در انتخابات به فكر طرح برنامه افتادند لذا جايگاه برنامه در انتخابات كشور ما خالي است.
دبير حزب توسعه و عدالت افزود: بايد فراتر از شعارها, ايده پردازيها, برنامه اجرايي مبتني بر اسناد توسعه، پيشرفت و عدالت در انتخابات ارائه شود و فردگرايي اعم از تك روي هاي حزبي و جناحي در انتخابات تضمين كننده منافع ملي و گفتمان پيشرفت در انتخابات نخواهد بود, بنابراين بايد علاوه بر برنامه شفاف نامزدها به پشتوانه جمعي نامزدها و رئيس جمهور منتخب مردم توجه اصولي شود.
طلايينيك با تأكيد بر اينكه نخبگان در نظام انتخاباتي ايران مورد غفلت قرار گرفتهاند, گفت: تصميم گيري چند نفره در صدر سياست و بي اعتنايي به تشخيص نخبگان با كارآيي انتخابات منافات دارد.
وي با اشاره به اين كه بر طبق قانون چهارم توسعه دولت مي بايست سه سال قبل لايحه نظام جامع انتخابات را به مجلس ارائه ميداد, گفت: علي رغم وعدهها و تأكيدات مسوولان وزارت كشور، هنوز اين لايحه ارائه نشده است, البته اخيراً با تقاضاي رسمي وزرات كشور, حزب توسعه و عدالت پيشنهادات اوليه خود را براي اصلاح قانون انتخابات رياست جمهوري به وزارت كشور ارائه داد.
طلايي نيك با بيان اينكه حزب توسعه و عدالت با انتخاب نام توسعه و عدالت راهبردها و برنامههاي جامع خود را براي پيشبرد جهش توسعه و نهادينه شدن و فراگير شدن عدالت در شئونات مختلف هدف گذاري كرده است, گفت: در ماههاي آينده برنامهها و راهبردهاي حزب ارائه خواهد شد.
در ادامه رضا طلايي نيك اكثر مكانيزم هاي رسيدن به اجماع و ائتلاف را در انتخابات گذشته ناكام و ضعيف دانست و گفت: به علت بروز ضعفهاي اساسي در فرآيندهاي ائتلافي و اجماعي در مراحل گذشته نوعي غافلگيري در دقيقه 90 به سراغ ائتلافها آمد.
وي با اشاره به اينكه ائتلاف كارآمد باعث ميشود دولت منتخب از پشتوانه بالاي سياسي و ملي برخوردار باشد, ادامه داد: در اكثر كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه ائتلاف در انتخابات رياست جمهوري به عنوان يك رويكرد اصلي و غالب مطرح است. ايده انتخاباتي حزب توسعه و عدالت با همفكري و توافق ساير احزاب و نخبگان جهت تحول در فرآيند و مكانيزم رسيدن به ائتلافهاي كارآمد است.
دبير حزب توسعه و عدالت در پاسخ به سوالي در مورد امكان ائتلاف با جناح اصلاح طلب گفت: در ايده انتخاباتي حزب عدالت و توسعه، اصولگرايي فراگير و به مفهوم عام مدنظر است. اصولگرايي حبس شده در دايرههاي تنگ جناحي و حزبي با اصولگرايي فراگير مغاير است و لذا ما به اصولگرايي با معيارهاي تبيين شده رهبر و به مفهوم عام و فراگير اتكا داريم و بر اين اساس صرف نظر از عناوين و اصطلاحات گروهي و جناحي به اصولگرايان واقعي و فراگير در انتخابات آتي اقبال خواهيم داشت.
وي در مورد مصاديق انتخابات آينده رياست جمهوري در پاسخ به سوالي تصريح كرد: قبل از ورود به مصاديق و معيارهاي تعيين نامزد، به تحول در مقدمات و فرايندهاي رقابت انتخابات رياست جمهوري اولويت داديم و لذا از رويكرد ائتلافي، جمعگرايي و تحول در فرآيندهاي انتخاباتي به عنوان مبناي ورود به معيارهاي و نامزدها توجه دارد و بر اين اساس هيچ نامزد و مصداقي را براي انتخابات رياست جمهوري بررسي نكرديم.
طلايي نيك ادامه داد: معيار ما براي ائتلاف و حمايت اصولگرايي فراگير، فراحزبي و فراجناحي است, لذا مبتني بر آن فرايند جمعي و ائتلافي و منطبق بودن نامزد ها با برنامه توافق شده و معيارهاي فراگير اصولگرايي قابل ارزيابي است.
وي با اشاره به ناكارآمدي الگوي ائتلافهاي انتخابات رياست جمهوري گذشته, گفت: معمولاً ائتلافهاي انتخاباتي در گذشته شتابزده و فاقد پشتوانه جمعي و سنتي و در اكثر انتخاباتها ناكارآمد و ناكام بود.
براين اساس با آسيب شناسي آنان عملكرد انتخاباتهاي گذشته را در شتاب زدگي, نگرش تنگ نظرانه, بيتوجهي به برنامه دولت و كم توجهي به نخبگان به عنوان حلقه واسط معرفي نامزدها به مردم ارزيابي ميكنيم و بر اين اساس ايده جامع تري را دنبال ميكنيم.
وي در مورد رايزني ايده جديد حزب با ساير احزاب گفت: ما با جناح هاي مختلف و با كساني كه در دايره فراگير اصولگرايي فارغ از جناح چپ و راست هستند رايزني كرده و خواهيم داشت.
نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا حزب توسعه و عدالت مانند انتخابات گذشته كه از مثلث ائتلافي رضايي, قاليباف و لاريجاني حمايت خواهد كرد, گفت: علي رغم ارتباط و انتصاب حزب با افراد ياد شده ارتباطات دوستانه و مشورتي همانند گذشته با اين سه نفر وجود دارد.
وي در مورد اولويتهاي دولت نهم در مدت باقيمانده, گفت: دولت نهم با تبيين دقيق و جامع فرمايشات رهبر انقلاب در هفته دولت ظرفيتها و فرصتهاي بزرگي براي ارتقاء دستاوردهاي خود پيش رو دارد. حمايت همه جانبه اركان نظام، تقويت درآمدهاي نفتي و اقتصادي در سالهاي اخير توأم با فرصت هاي ناشي از تحولات بين المللي و منطقهاي از امتيازات ويژه دولت نهم در ارتقاء عملكردها است.
طلايينيك ادامه داد: توجه ويژه به اقتصاد در داخل كشور, تعامل نزديكتر با نخبگان و ساير اركان نظام از عوامل تعيين كننده در دستاوردهاي پيش روي دولت در سال جاري است. طرح تحول اقتصادي دولت بايد در يك برنامه اجرايي شفافتر و با رفع نواقص و انطباق با اسناد راهبردي و ابلاغيه نظام انجام شود.
وي در پايان در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه آيا شما ورود افرادي كه قبلاً سابقه رياست دولت را داشتهاند را مطلوب ميدانيد؟ گفت: ورود افراد بدون پشتوانه فراحزبي و به صورت فردي و بدون برنامه اجرايي عملياتي و شفاف به طور كلي مطلوب نيست.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]