واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: وزير ارتباطات، خواستار بهرهبرداري دانشگاهها از زيرساختهاي ايجاد شده در شبكه اينترنت پرسرعت شد
وزير ارتباطات در نامهاي به وزير علوم، خواستار تسريع در بهرهبرداري از فيبرنوري آماده شده براي 137 دانشگاه كشور به منظور استفاده از سرمايهگذاريهاي انجام شده در توسعه زيرساختهاي شبكه اينترنت شد.
به گزارش مهر، دكتر محمد سليماني در اين نامه، خواستار استفاده دانشگاهها از بسترهاي زيرساختي به وجود آمده، شده است.
وزير ارتباطات در اين نامه با اشاره به فعاليتهاي صورت گرفته در اين زمينه، اهتمام وزارت ارتباطات را در توسعه فناوري اطلاعات مطابق اهداف برنامه چهارم به ويژه سند چشمانداز 20 ساله كشور دانست.
پيش از اين با توجه به اهميت سهولت دسترسي تمامي دانشجويان، استادان، محققان و كادر علمي دستگاههاي كشور به شبكههاي اينترنت پرسرعت، تفاهمنامهاي ميان وزارت ارتباطات و وزارت علوم به منظور توسعه و تكميل زيرساختهاي مورد نياز دانشگاهها منعقد شده بود.
براساس اين گزارش، وزارت ارتباطات از ابتداي دولت نهم تاكنون و در راستاي اجراي پروژه اتصال دانشگاهها، مراكز آموزشي و تحقيقاتي به شبكه اينترنت از طريق فيبرنوري از محل اعتبارات اين وزارتخانه و به صورت رايگان، 327 دانشگاه را به فيبرنوري متصل و آماده بهرهبرداري كرده است.
عليرغم تمامي تلاشهاي صورت گرفته از مجموع امكانات فراهم شده، صرفا ارتباط اينترنت 190 مورد بهرهبرداري و بقيه بلااستفاده مانده است.
واكنش وزارت علوم
اين گزارش ميافزايد: مديركل روابط عمومي وزارت علوم در واكنش به نامه وزير ارتباطات، تاكيد كرد: برخلاف آنچه در اين نامه مطرح شده است دعوا بر سر اين نيست كه دانشگاهها بيايند و از زيرساختها استفاده كنند چون وظيفه وزارت ارتباطات ايجاد زيرساختها از جمله فيبرنوري است.
دكتر هاشم داداشپور با اشاره به نامه وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات به وزير علوم در خصوص اتصال دانشگاهها به اينترنت پرسرعت، گفت: اصل ماجرا به مباحث ميان دو وزارتخانه و صحبتهايي كه رئيس جمهوري در نشست روساي دانشگاهها در مهر ماه سال 86 داشتهاند باز ميگردد كه در آن نشست دكتر احمدينژاد از وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات درخواست كرد كه مباحث مربوط به پهناي باند را به گونهاي براي موسسات و دانشگاهها حل كند كه آنها براي اتصال به شبكه متقبل هزينهاي نشوند و يا هزينه استفاده از پهناي باند براي جامعه علمي كشور كمتر از ساير بخشها باشد.
وي گفت: بنابراين مشكل اصلي مباحث پرداخت هزينه پهناي باند به وزارت ارتباطات است كه براي دانشگاهها بسيار بالا است و پرداخت هزينهها خارج از توان دانشگاهها است.
دكتر داداشپور اعلام كرد: در حال حاضر همه دانشگاههاي كشور به شبكه متصل هستند اما اغلب به پهناي باند بيشتري نياز دارند كه هزينه آن گاه به 2 تا 3 برابر ميرسد لذا با توجه به اينكه ارائه پهناي باند در انحصار وزارت ارتباطات است و با توجه به توصيه رئيس جمهوري، در نتيجه انتظار ميرود مسئولان اين وزارتخانه در تعرفه ارائه پهناي باند به دانشگاهها تجديد نظر كنند.
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]