واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: وزير نفت خبر داد : 41 ميليارد دلار سرمايه گذاري در صنعت نفت
بخش اقتصادي : پاسخهاي ديپلماتيك و به شدت محافظه كارانه وزير نفت به پرسشهاي متعدد خبرنگاران باعث نشد تا غلامحسين نوذري از ارائه پاسخ صريح در مورد قائم مقام جديد خود و نقش اسفنديار رحيم مشايي در كارگروه خط لوله صلح طفره برود.
به گزارش خبرنگار ما وزير نفت در پاسخ به سئوال جمهوري اسلامي در مورد قائم مقام جديد گفت : بحث قائم مقامي در وزارت نفت منتفي است و پس از اين چنين پستي در اين وزارتخانه نخواهيم داشت .
غلامحسين نوذري همچنين در پاسخ به پرسشهاي متنوع و متعدد خبرنگاران در مورد نقش اسفنديار رحيم مشايي در كارگروه خط لوله صلح گفت تشكيل چنين كارگروهي از سوي خود من در زمان مديريت شركت ملي نفت پيشنهاد شد چرا كه خط لوله صلح داراي جنبه هاي مختلف و متفاوتي است و به همين دليل تسريع در روندنهايي شدن آن نيازمند هماهنگي بيشتر دستگاههاي مختلف است .
وي افزود : پيشنهاد خودم را بعد از پذيرش سمت وزارت پيگيري كردم و مقرر شد وزير نفت وزير امورخارجه و رئيس جمهور نمايندگان خود را براي حضور در اين كارگروه معرفي كنند كه به ترتيب آقايان نقره كارشيرازي شيخ عطار و رحيم مشايي معرفي شدند.
وزير نفت گفت : بنابراين بحث رياست بر اين كارگروه مسئله اي نيست كه از ابتدا در مورد اين كارگروه مطرح باشد ضمن اينكه 4 نفر ديگر از اعضاي اين كارگروه نيز از مجموعه وزارت نفت هستند.
شايان ذكر است اسفنديار رحيم مشايي كه نماينده رئيس جمهور در كارگروه خط لوله صلح است چندي پيش در مصاحبه با يك روزنامه هندي ضمن معرفي خود به عنوان رئيس كارگروه خط لوله صلح از بي اهميت بودن قيمت در روند انعقاد قرار داد خط لوله و آمادگي ايران براي تحويل گاز در مرز هند و پاكستان خبر داده بود.
نوذري در بخش ديگري از سخنانش با طبيعي دانستن تاخيرهاي مكرر در روند نهايي شدن قرارداد خط لوله صلح گفت : تغيير رئيس دولت در پاكستان تاثيري در اصل مذاكرات ندارد چرا كه نياز مبرم هند و پاكستان به انرژي آنها را در موضع انفعالي قرار داده است .
وزير نفت همچنين با اشاره به كاهش مشكلات عرضه سوخت در جايگاههاي سوخت رساني گفت : طبق برنامه ريزيهاي صورت گرفته طي ماه مبارك رمضان تمام پمپ هاي بنزين يك نازله در تهران به دو نازله تبديل ميشوند و به اين ترتيب معادل 40 جايگاه سوخت رساني به ظرفيت عرضه سوخت تهران اضافه مي شود.
وي همچنين از عدم تغيير وضعيت سهميه خودروها و بررسي قيمت بنزين سوپر در دور جديد سهميه بندي خبر داد.
وزير نفت در پاسخ به سئوال ديگر خبرنگار ما كه از احتمال تغيير سطح توليد اوپك در اجلاس آينده اين سازمان پرسيده بود گفت : كشورهاي اوپك در حال بررسي شرايط بازار نفت هستند و يكي از بحثهاي جدي اجلاس پيش رو كاهش سطح توليد باهدف جلوگيري از كاهش بيشتر بهاي نفت خواهد بود.
نوذري با تاكيد مجدد بر نبود مشكل گاز در زمستان امسال تصريح كرد : هدف و اولويت اصلي وزارت نفت تامين گاز زمستانه است . بنابراين تمامي فازهاي پارس جنوبي به هم متصل شده اند تا نياز پالايشگاه هاي مختلف اين منطقه در زمستان تامين شود.
وي گفت : پالايشگاه هاي فاز 9 و 10 ظرفيت شيرين سازي 50 ميليون متر مكعب گاز را در روز دارند نيمي از خوراك آنان از همين فاز 9 و 10 و نيمي ديگر نيز از گاز ترش فازهاي 6 و 7 تامين خواهد شد و به اين ترتيب در كنار ساير تمهيدات انديشيده شده اطمينان مي دهم در زمستان قطعي گاز نخواهيم داشت .
وزير نفت با اشاره به ممنوعيت استفاده از قراردادهاي مشاركت در توليد در قانون اساسي افزود : استفاده از اين نوع قرارداد به لحاظ منع قانوني و همچنين توجيه ناپذيري اين قراردادها در بازارهاي جهاني اصلا از جانب وزارت نفت مطرح نيست . آنچه ما انجام داده ايم تغييراتي در چارچوب قراردادهاي بيع متقابل است كه با هدف ايجاد جذابيت بيشتر براي طرفهاي خارجي صورت گرفته است .
مهندس نوذري گفت : 5 فاز پارس جنوبي در حال بهره برداري است و فازهاي 9 10 6 7 8 هم تا پايان امسال به بهره برداري كامل مي رسند و 7 فاز ديگر هم در حال طي مراحل آغاز عمليات هستند كه يكي از آنها فاز 12 است كه با3 ميليارد فوت مكعب ذخيره گاز معادل 3 فاز است .
وي همچنين وعده داد با برنامه ريزيهاي انجام شده توليد نفت كشور تا پايان برنامه پنجم به 5 3 ميليون بشكه در روز برسد . توليد نفت ايران در حال حاضر 4 ميليون و 230 هزار بشكه است كه قابليت افزايش تا 4 33 ميليون بشكه را نيز دارد .
وزير نفت همچنين مجموع سرمايه گذاري هاي صورت گرفته در صنعت نفت كشور را طي سه سال گذشته رقمي در حدود 41 ميليارد دلار اعلام كرد و گفت : اين ميزان سرمايه گذاري مركب از سرمايه هاي داخلي و خارجي است كه حدود 20 ميليارد دلار آن توسط شركت ملي نفت صورت گرفته و 7 ميليارد دلار هم در بخش گاز و 7 ميليارد دلار هم در حوزه پتروشيمي سرمايه گذاري شده است .
وي گفت : تاثير فشارهاي بين المللي بر سرمايه گذاران خارجي مانند « شل » و « توتال » ميزان همكاري آنها را با ايران كاهش داده است ولي برنامه هايي تدوين شده تا در صورت لزوم توسعه ميادين نفت و گاز كشور را با سرمايه گذاري داخلي به پيش ببريم كه يكي از اين برنامه بهره برداري از پروژه ايران ال .ان .جي است كه به عنوان نخستين واحد ال .ان .جي كاملا ايراني بزودي به بهره برداري خواهد رسيد.
گزارش خبرنگار ما حاكيست مهندس نوذري در مورد صادرات گاز ايران نيز گفت : ضمن پيگيري خط لوله نوباكو كه قرار است گاز كشورمان از طريق تركيه به اروپا منتقل كند طرح ديگري را تحت نام « پرشين پاي پلاين » دنبال مي كنيم كه اين طرح نيز گاز ما را به بخش ديگري از قاره اروپا منتقل خواهد كرد.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]