تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ياران مهدى جوان‏اند و ميان‏سالى در ميان آنان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829208005




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پاسخي به افاضات جديد جناب آقاي الهام آيا تفاوتي هست؟


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: پاسخي به افاضات جديد جناب آقاي الهام آيا تفاوتي هست؟
خستگان را چو طلب باشد و قوت نبود///گر تو بيداد كني شرط مروت نبود/// ما جفا از تو نديديم و تو خود نپسندي///آنچه در مذهب اصحاب طريقت نبود///خيره آن ديده كه آبش نبرد گريه عشق///تيره آن دل كه در او شمع محبت نبود ///دولت از مرغ همايون طلب و سايه او///زانكه با زاغ و زغن شهپر دولت نبود ///گر مدد خواستم از پير مغان عيب مكن///شيخ ما گفت كه در صومعه همت نبود///چون طهارت نبود كعبه و بتخانه يكي ست///نبود خير در آن خانه كه عصمت نبود ///حافظا علم وادب ورز كه در مجلس خاص///هر كه را نيست ادب لايق صحبت نبود!
آفتاب- سيد شفيع مصطفوي: انتقادات دلسوزانه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني از ضعف مديريت دولت نهم كه برپايه مستندات و مدارك غيرقابل انكار صورت گرفته‌است، باعث شده كه دولت نهم كه عموماً از افرادي كم‌تجربه و بدون سعه صدر لازم براي تصدي امور كلان كشور تشكيل شده مانند 3 سال گذشته با بحراني جدي رو‌به رو شده و براي خروج از اين بحران دست به واكنش‌هاي تند و گاه و بيگاه نامعقولي بزند.

در آخرين اين واكنش‌ها، غلام‌حسين الهام سخنگوي دولت، در مقاله اي كه روز يك‌شنبه در روزنامه ايران منتشر كرد، آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را به اين دليل كه انتقاد ايشان از دولت نهم بيتي از حافظ را به ذهن آقاي الهام متبادر كرده، به دشمني با دولت متبوع خويش متهم نمود!

جدا از استدلال سست و بي‌پايه به كار رفته در ادبيات جناب الهام، بد نيست به جاي پاسخ دادن به سخنان جناب الهام، انتقادات مطرح شده از سوي آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را با انتقاداتي كه رهبر معظم انقلاب در ديدار اخير با دولت، از اين دولت مطرح كردند، مقايسه كنيم.

رئيس مجمع تشخيص نظام در سخناني كه روز دوشنبه، 21 مردادماه در جمع فعالان اقتصادي خراسان رضوي در اتاق بازرگاني اين استان ايراد شد، با انتقاد از سياستهاي دولت در بخش اقتصادي كشور گفت: «ما در اين سه ساله با قوه مجريه مدارا كرديم».

آيت الله هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: «امروز دولت به كارفرماي بزرگي تبديل شده است كه در بسياري از حوزه‌هاي اقتصادي كه اجازه ورود نداشته وارد شده و با دولتي شدن اقتصاد كشور با مشكلات زيادي مواجه شد».

هاشمي‌رفسنجاني با اشاره به دوره مديريت اجرايي خويش و تدوين و اجراي برنامه 25 ساله «طرح تمدن بزرگ اسلامي» ‌براي توسعه كشور در ابعاد مختلف، در سال 1375، از آن به عنوان مهمترين اقدام دولت در زمان تصدي رياست جمهوري خويش ياد كرد و ‌گفت: «اين يك برنامه گام به گام بود -نه سند چشم انداز- كه افق را مد نظر داشته باشد طرح خوبي بود كه اجراي آن تا دولت آقاي خاتمي‌ هم ادامه يافت».

وي اضافه كرد: «با تغيير دولت و شروع به كار آن معلوم بود كه آنها در اين مسير حركت نمي‌كنند و ما هم در اين سه ساله با دولت مدارا كرديم».

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ضمن اعلام اين مطلب افزود: «در قالب اين برنامه، ضمن بررسي نيازهاي مختلف دستگاهها و سازمانها، راه‌كارهاي توسعه كشور تدوين شده بود و اين برنامه مهم در قالب يك كتاب در حال تدوين بود».

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاكيد كرد: «در تدوين سند چشم انداز 25 ساله توسعه كشور تا حدودي به اين برنامه تمدن بزرگ اسلامي‌توجه شده است».

هاشمي‌رفسنجاني با بيان اينكه مجمع تشخيص مصلحت خود را مقيد مي‌داند كه وارد حوزه كاري دولت و مجلس نشود خاطر نشان كرد: «البته ما برنامه هم نمي‌نويسيم كه آنها مقيد به اجرا باشند بلكه تنها تدوين سياستهاي كلي بر عهده ماست و بر اين مبنا اين مجمع مشاور رهبر معظم انقلاب در تدوين سياستهاي نظام است».

وي با بيان اينكه كار مجمع تشخيص مصلحت نظام نظارت بر اجراي سياستهاي كلي در حوزه اقتصادي كشور است اظهار داشت: «ما آيين نامه بسيار ضعيفي براي نظارت داريم به طوري‌كه حتي در حد مصوبات مجلس هم نمي‌توانيم اعمال نظر كنيم».

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: «اكنون دولت و مجلس شوراي اسلامي ‌عنوان مي‌كنند مجمع نمي‌تواند بر سياستهاي اصل 44 نظارت داشته باشد».

هاشمي‌رفسنجاني ادامه داد: «ما در حوزه اجرايي كشور دخالتي نداريم و بر گزارش عملكرد دستگاههاي مجري نظارت مي‌كنيم در حالي‌كه آنها هر گونه كه مي‌خواهند گزارش مي‌دهند و مي‌گويند كه از برنامه‌هاي توسعه جلو هستيم».

وي در ادامه افزود: «هم مجلس هفتم و هم مجلس هشتم و نيز دولت آقاي خاتمي‌ و دولت فعلي با ما چنين رفتاري دارند».

آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت: «به دولت آقاي خاتمي‌ پنج سال مهلت داده شد كه براي كاهش 10 درصدي اتكاي منابع ارزي به درآمدهاي نفتي اقدام و فعاليتهاي خارج از سياستهاي اصل 44 را به بخش خصوصي واگذار كند ولي با اتمام اين مهلت دولت نتوانست به اين اهداف برسد و همچنان دولت از 83 درصد ارزهاي نفتي استفاده مي‌كند».

وي تاكيد كرد: «به طور يقين اگر دولت مي‌توانست به سياستهاي اصل 44 ظرف اين مدت عمل كند، هم اكنون انبوهي از ذخائر ارزي در اختيار داشت و از اين طريق با حمايت از بخش خصوصي و پرداخت تسهيلات ارزان قيمت به اين بخش شاهد توسعه هر چه بيشتر كشور بوديم».
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به برنامه هدفمند كردن يارانه‌ها، اجراي اين امر را ضروري خواند و هشدار داد: «البته بايد اين مهم بر اساس زمانبندي، به تدريج و گام به گام پيش برود زيرا تسريع در اجراي آن دردسرساز خواهد شد».

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: «البته موضوع يارانه‌ها به مرحله جراحي رسيده و بايد مراقب بود كه در حذف بي‌برنامه و ناگهاني آن موجب خونريزي شديد و از بين رفتن اين طرح مهم نشويم».

آيت الله هاشمي رفسنجاني همچنين در خطبه‌هاي نماز جمعه هفته گذشته تهران گفت: «پس از دفاع مقدس با تجربه و اقدامات زيربنايي كه صورت گرفت امروز شاهد پيشرفت‌هاي گسترده هستيم. در سال‌هاي پس از جنگ توانستيم به صنعت بندرسازي، پالايشگاه‌سازي، سدسازي، اتوبان‌سازي و... دست يابيم و حتي فاز 2 پالايشگاه بندرعباس را براي صادرات بنزين در نظر گرفتيم كه اگر طبق همان برنامه‌ها جلو مي‌رفتيم، امروز به جاي نفت، فرآورده‌هاي آن را با ارزش بيشتري صادر مي‌كرديم يا اگر طبق برنامه‌ها جلو مي‌رفتيم، امروز به اندازه‌اي آب در پشت سدها داشتيم كه زهر خشكسالي را از كشاورزان بگيريم و دچار قطع آب و برق نشويم، اينها چيزهايي است كه براي ايران مقدور است و در سايه كارهاي زيربنايي و بنياني به خصوص كارهاي علمي، كه مهمترين محور چشم‌‌انداز 20 ساله نيز دانايي‌محوري است، مي‌توانيم به اين چشم انداز دست يابيم».

اگر اين سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را با سخنان اخير مقام معظم رهبري مقايسه كنيم، بار ديگر به عمق تشابهات فكري و عقيدتي اين دو يار قديمي حضرت امام (ره) پي‌خواهيم برد.

مقام معظم رهبري در ديدار با هيأت دولت، فرمودند: «چند نكته را عرض بكنيم. يكى راجع به مطالباتى است كه ما همواره در جلسات دولت مطرح كرده‏ايم. من مي‌خواهم بر آن مطالبات تأكيد كنم. در جلسات سالهاى گذشته اينها را گفته‏ايم كه مهم هم هست و چيزهايى است كه ما انتظار داريم شما مسئولان تراز اول كشور و قوه مجريه به اينها توجه كنيد.

يكى مسأله رعايت قوانين است. قانون را اهميت بدهيد. قانون - وقتى كه با ساز و كار قانون اساسى پيش رفت - حتميت و جزميت پيدا مي‌كند. ممكن است همان مجلس يا دولت يا ديگران مقدماتى فراهم كنند كه آن قانون عوض بشود - با طرحهايى كه در مجلس مى‏آيد، با لوايحى كه دولت مي‌دهد،

” چرا آن زمان كه انتقادات مقام معظم رهبري را مي‌شنويد، سكوت مي‌كنيد و آن زمان كه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني لب به انتقاد مي‌گشايد، بيداد مي‌كنيد؟ آيا اين شرط مروت است؟... “

با تصميم‏سازيهايى كه در بخشهاى مختلف انجام مي‌گيرد - عيبى ندارد؛ اگر قانون نقص دارد، ضعف دارد و غلط است، عوض بشود؛ اما تا مادامى كه قانون، قانون است، حتماً بايستى به آن عمل بشود و به آن اهميت داده بشود. من اين را تأكيد مى‏كنم. در بخشهاى مختلف همين‏جور است. ممكن است يك چيزى را شما معتقد باشيد كه روال قانونى‏اش درست طى نشده، يا متصدى اين كار قوه مجريه نيست؛ وقتى كه قانون مجلس - با همان ساز و كار قانون اساسى - به دولت ابلاغ شد، قوه مجريه بايد آن را قانون بداند. حالا اگر چنانچه ضعف يا چيز ديگرى وجود دارد، عواملِ ديگرى وجود دارد كه اگر قانون مشكلاتى دارد، بايستى آن را از بين ببرند؛ چه در خود مجلس، چه در شوراى نگهبان و از اين قبيل. به قانون اهميت بدهيد».

ايشان در فراز ديگري از فرمايشات خود فرمودند: «نقشه راه، سند چشم‏انداز است. سند چشم‏انداز را هيچ نبايستى مورد غفلت قرار داد. اين حقيقتاً يك سند واقعى و يك نقشه راهِ حقيقى است. بايد دستگاههاى نظارتى خودتان را محاسبه كنيد. حالا ديگران ممكن است نظارت بكنند، ممكن است نكنند؛ ممكن است نظارتشان درست باشد، ممكن است ناقص باشد؛ اما در درون خودِ مجموعه قوه مجريه - كه نقشش در رسيدن به اهداف چشم‏انداز، بسيار حساس است - دستگاههاى نظارتى را فعال كنيد، بعد ساز و كارهاى نظارتى را بكار بيندازيد تا ببينيم برنامه‏ها و سياستها چقدر جلو رفته؛ يعنى اينجور نباشد كه سال دهم سند چشم‏انداز، نگاه كنيم و ببينيم پيشرفتى پيدا نكرده‏ايم؛ نه، بايستى اينها را مرتباً رصد كنيد كه معلوم شود چقدر پيش رفته‏ايم و چقدر به آن اهداف نزديك شده‏ايم و چقدر زمينه‏ها فراهم شده است».

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي به نگراني‌هاي موجود در زمينه اجراي صحيح سياست‌هاي اصل 44 قانون اساسي نيز اشاره و خاطرنشان كردند: «يك نكته ديگر مسأله سياستهاى اصل 44 است. خب، همه اعتراف دارند كه سياستهاى اصل 44 اگر اجرائى بشود، يك تحول در پيشرفت كشور - در زمينه‏هاى اقتصادى و به تبع او در زمينه‏هاى ديگر – به وجود مى‏آيد. اين هم مسأله بسيار مهمى است. خب، حالا آمارهاى خوبى داده شد؛ كارهاى خوبى هم انجام گرفته. قبل از آن كه اين قانون اخير هم تصويب بشود، دولت اقداماتى در اين زمينه انجام داده بود، ليكن حالا خوشبختانه قانون هم تصويب شده و در اختيار شماست؛ قوى و كاملاً جدى اين سياستها را دنبال كنيد».

مقام معظم رهبري با تأكيد بر پرهيز از شتاب‌زدگي در اجراي طرح تحول اقتصادي تصريح كردند: «اين مسأله طرح تحول هم كه اخيراً دولت مطرح كرده، اين هم از همان كارهاى بزرگ و از همان كارهايى است كه جرأتِ اقدام به آن كار، خودش باارزش است. خب، همه اين سرفصلها را قبول كرده‏اند و قبول دارند. همين مسأله هدفمند كردن يارانه‏ها، واقعاً چيز خيلى مهمى است؛ در دولتهاى قبل هم مطرح بوده - بارها صحبت شده بود و گفته شده بود - منتها پيشرفت نمي‌كرد. يا مشكلاتى كه در قضيه بانكها و ماليات و بيمه و گمرك و ساير چيزهايى كه در بخشهاى مختلف اين طرح تحول وجود دارد، كارهاى بسيار بزرگ و مهمى است؛ حتماً هم بايد انجام بگيرد. من توصيه مي‌كنم در اين كار حزم به خرج بدهيد؛ يعنى مطلقاً نگذاريد در اين قضيه بزرگ، شتابزدگى به وجود بيايد. اين كار، كار مهم و كار بزرگى است؛ اگر ان‏شاءاللَّه بتوانيد اين را خوب انجام بدهيد، يك قدم بلند براى پيشرفت كشور برداشته‏ايد؛ البته اگر خوب انجام نگيرد، آن وقت خطرها و ضررهايى هم دارد. يعنى مراقبت بكنيد كه هيچ عجله و شتابزدگى نباشد. توقف و ترسيدن از ورود در اين ميدان را به هيچ وجه توصيه نمي‌كنم؛ اما نگاه كردنِ جلوى پا، نگاه كردن به چشم‏اندازهاى دوردست و تبعاتى كه ممكن است به وجود بيايد و راه جلوگيرى از آن تبعات را توصيه مي‌كنم.

فرض كنيد ممكن است يك بخشى از اين طرح تحول، مثلاً تورم‏زا باشد. خب، فكر كنيد براى مقابله با اين تورم چه كار بايد بكنيد.

” اگر سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را با سخنان اخير مقام معظم رهبري مقايسه كنيم، بار ديگر به عمق تشابهات فكري و عقيدتي اين دو يار قديمي حضرت امام (ره) پي‌خواهيم برد. ... “

چه اقدامى بايد انجام بدهيد كه اين يا پيش نيايد و تورم ايجاد نشود؛ يا اگر ايجاد مي‌شود، كمتر ايجاد بشود تا اين كار اقتصادى و اين جراحىِ بزرگ، به خوبى و به سلامت انجام بگيرد. خب، در كشور ما واقعاً مسأله تورم، مسأله‏اى است. يعنى شما اين همه خدمت كرده‏ايد و اين همه زحمت كشيده‏ايد كه بايستى در وضع زندگى مردم اثرات خودش را بگذارد. الان هم تورم هست - البته همين طور كه اشاره كردند، تورم جهانى هم هست - منتها بخشى از آن مربوط به تورم جهانى است، بخشى از آن مسلّم مربوط به خشكسالى است، بخشى از آن مربوط به سرماى سخت زمستان گذشته است، اما بخشى از آن هم احتمالاً چيزهاى قابل اجتنابى است. پس بايستى عوامل قابل اجتناب را شناسايى و از آنها اجتناب كنيد».

با وجود اين تشابهات عجيب و قريب، ميان سخنان مقام معظم رهبري، و عليرغم تذكر رهبر فرزانه انقلاب به مجموعه هيأت دولت براي توجه به انتقادات مشفقانه دلسوزان نظام به دولت، سخنگوي دولت در اقدامي عجيب، سخنان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني را ناشي از دشمني اين يار وفادار حضرت امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري با دولت متنبوع خود قلمداد نموده و نوشته‌است: «سخن اخير آقاى هاشمى رفسنجانى ، اين بيت حافظ را تداعى مى كند: «آسايش دو گيتى تفسير اين دو حرف است ‎/ با دوستان مروّت با دشمنان مدارا». بر اين پايه به نظر مى‌رسد آقاى هاشمى، اعترافى جالب نموده‌اند و آن اين كه نگاهشان به دولت آقاى احمدى نژاد، نگاه به دشمن بوده است و به خاطر آسايش خود، «مدارا» پيشه كرده‌اند و اينك به سمت توبه از اين مدارا، تمايل يافته اند»!

وي بر اساس پيش‌فرض خود در ادامه سؤالاتي را مطرح نموده و پرسيده‌است: «دشمنى با دولت آقاى احمدى نژاد بر چه پايه اعتقادى و سياسى مبتنى است و بر محور كدام مصلحت نظام استوار است طبيعى است كه امام جمعه موقت و رئيس مجلس مجتهدان (خبرگان) براى رفتار خود بايد حجت شرعى داشته باشند». بايد به اين سؤال ايشان پاسخ داد كه كدام حجت شرعي بالاتر از اصل شرعي امر به معروف و نهي از منكر؟ مگر نه اين است كه هر مسلماني موظف است كه آنجا كه كژي و ناراستي مي‌بيند تذكر دهد و دعوت به بازگشت به مسير درست و عقلاني نمايد؟

الهام در ادامه اين سؤال را مطرح كرده كه «يا اين نگاه با جهت گيرى مقام معظم رهبرى يكى است گوينده پايان دهنده به روش مدارا، رئيس مجلس خبرگان رهبرى است و توجه به همگونى مبانى او با مبانى رهبرى، موضوع بسيار مهمى است كه نمى توان از كنار آن گذشت! اگر مبانى يكى است، اين همه تفاوت از چه روست اگر تا اين حد متفاوت است، خبرگان را چه خواهد شد»؟ پاسخ اين سؤال جناب الهام نيز با مقايسه اي كه در صدر اين گفتار، ميان انتقادات مقام معظم رهبري و آيت‌الله هاشمي رفسنجاني صورت گرفت، به روشني قابل درك خواهد بود. سؤالي كه بايد از جناب الهام پرسيده شود اين است كه واقعاً آيا ميان انتقادات مقام معظم رهبري و آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، تفاوتي هست؟ چرا آن زمان كه انتقادات مقام معظم رهبري را مي‌شنويد، سكوت مي‌كنيد و آن زمان كه آيت‌الله هاشمي رفسنجاني لب به انتقاد مي‌گشايد، بيداد مي‌كنيد؟ آيا اين شرط مروت است؟

آيا انتقادات مقام معظم رهبري از دولت نيز ناشي از خداي ناخواسته دشمني ايشان با دولت محترم است؟ آيا مقام معظم رهبري نيز رقيب انتخاباتي آقاي احمدي‌نژاد بوده‌اند؟

الهام در پايان يادداشت خود از آيت‌الله هاشمي رفسنجاني خواسته‌است كه به جاي مدارا، با دولت مروت پيشه سازد. اين خواسته ايشان اين شعر حافظ را تداعي مي‌كند:

«خستگان را چو طلب باشد و قوت نبود///گر تو بيداد كني شرط مروت نبود
ما جفا از تو نديديم و تو خود نپسندي///آنچه در مذهب اصحاب طريقت نبود
خيره آن ديده كه آبش نبرد گريه عشق///تيره آن دل كه در او شمع محبت نبود
دولت از مرغ همايون طلب و سايه او///زانكه با زاغ و زغن شهپر دولت نبود
گر مدد خواستم از پير مغان عيب مكن///شيخ ما گفت كه در صومعه همت نبود
چون طهارت نبود كعبه و بتخانه يكي ست///نبود خير در آن خانه كه عصمت نبود
حافظا علم وادب ورز كه در مجلس خاص///هر كه را نيست ادب لايق صحبت نبود»!
 دوشنبه 4 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن