واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادر كنندگان پوشاك هشدار داد: بحران در توليد و فروش پوشاك اين صنعت را فلج كرده است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان پوشاك گفت: عدم وجود مواد اوليه و ملزومات متنوع و باكيفيت مطلوب در بازار توليد و فروش داخلي دچار بحران شده است.
نبوي رئيس اتحاديه توليد كنندگان و صادركنندگان پوشاك روز دوشنبه در حاشيه اولين همايش بزرگ توليد و صادركنندگان پوشاك و چرم در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگارگروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران" ايسكانيوز" گفت: اشكالات موجود براي نوآوري در صنعت پوشاك خطر جدي است.
وي عدم وجود ملزومات خوب و متنوع مانند پارچه،زيپ ، دكمه و مارك و ... را نو حمايت هاي غير تخصصي از صنايع سنتي و آنتيك در كشور را باعث جلو گيري از رشد و نوآوري بيان داشت.
رئيس اتحاديه پوشاك به گراني ماشين آلات از يك سو و حقوق و عوارض آن از طرف ديگر اشاره كرد و گفت: كمبود متخصيصين تحصيلكرده در مهندسي پوشاك و دوخت از ديگر مشكلات اين صنعت است.
وي به كارگاه هاي سنتي زير پله اي كه با برق ارزان ، عدم پرداخت بيمه كارگري ، عدم پرداخت ماليات و ... كه در كشور تقريبا اجرا نمي گردد به دليل نداشتن هزينه هاي يك واحد صنعتي محصولاتي با كيفيت پائين و قيمت ارزان توليد شده و مزاحم فروش واحدهاي صنعتي مي شود.
نبوي در ادامه متذكر شد : علاوه بر مواردي كه تاعث بال رفتن و افزايش قيمت تمام شده و به دنبال آن گراني قيمت محصول نهايي در مقايسه با كالاهاي خارجي و ديگر رقبا مي شود گراني و وجود تورم افزون در خصوص نرخهاي املاك كارخانجات ، واحدهاي توليدي ،فروشگاه ها و همچنين سرقفلي ها و اجاره بها است.
***كاهش جوايز صادراتي
نبوي به مشكلات صادرات اين بخش از صنعت اشاره داشت و گفت:قيمت تمام شده بسيار بال ودر مقايسه با ساير رقبا و ديگر كشور ها يكي از دلايل مهم و اساسي عدم صرفه صادرات است..
وي ادامه داد: كاهش حمايت هاي دولت از صادرات به طوري كه عدم و نفع ها يا به اصطلاح همان مشوق ها و جوايز هر ساله كاهش مي يابد( در سال 82 و 81 حدود 20 درصد و امسال پنج درصد ) كه اين ميزان مشوق به هيچ وجه براي صادر كننده ايجاد انگيزه و جبران آن نمي شود.
وي به راه حل هاي مناسب براي مشكلات صادرات اشاره داشت: صدور مجوز توليد پوشاك و واحد هاي نساجي در شعاع 120 كيلومتري شهر هاي بزرگ مشروط بر مسكوني نبودن ملك مورد استفاده و همچنين عدم نياز مجوز محيط زيست با توجه به اينكه اين صنعت از آلودگي كمي برخوردار است.
وي به معافيت مالياتي براي واحدها بالاي 50 نفر اشتغال به مدت پنج سال اشاره داشت وگفت:معافيت حق بيمه اجتماعي سهم كارفرما براي بالاي 50 نفر اشتغال به مدت پنج سال از اهم طرح هاست.
نبوي در ادامه متذكر شد : منطقي نبودن نرخ پايه صادراتي ،پرداخت سريع مشوق ها حداكثر تا يك ماه پس از صادرات و به صورت نقدي و پرداخت صد در صد هزينه هاي نمايشگاهي خارجي از جمله مواردي است كه مشكلات صادرات را كم مي كند.
وي به افزايش درصد مشوق هاي صادراتي به 30 درصد اشاره داشت وگفت: دولت بايد شرايطي را به وجود آورد كه ايجاد انگيزه دربين سرمايه دار و كار آفرين برغيب شود.
نبوي به تشكيل كميته هاي تخصصي اشاره داشت و گفت: نه نفر عضو هيئت مديره به تنهايي قادر به حل كليه مسائل و مشكلات صنعت عظيم نساجي و پو شاك نيست ، لذا جهت جذب مشاركت حداكثر اعضا در نظر گرفته شد، كميته هاي تخصصي مانند كميته
گرد باف، فرش ،موكت ، كت و شلوار ، مانتو و پيراهن و... در اتحاديه تشكيل شود.
وي در ادامه اذعان داشت: با توجه به اهداف و دردهاي مشترك كل صنعت نساجي پوشاك و چرم به منظور تقويت هرچه بيشتر جايگاه تشكل ها و هم افرائي بين آنها در جهت طرح موضوعات و خواسته هاي مشترك و پيگيري آنها اتحاديه تلاش كرده و همواره ارتباط معمول و گسترده اي با تشكل هاي همگن داشته باشد.
***در حال حاضر نساجي و پوشاك و به ويژه پوشاك شرايط خوبي ندارد
وي در اين گفت و گو اشاره داشت : از يك طرف نا بساماني هاي توليد و صادرات در داخل كشور و از طرف ديگر شرايط خاص ايران درمنطقه وجهان به لحاظ تحريم ها و فشارهاي اقتصادي و مهم تر از همه وجود رقباي بسيار قوي در سطح جهان موجب شده كه توليد وصادرات اي صنعت موقعيتي خاص و نگران كننده داشته باشد./194/125
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]