واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از نشست خبري جشنواره ملي فرهنگها؛ اولين جشنواره ملي فرهنگها در سه بخش نمايش، موسيقي و آيينها برگزار ميشود
خبرگزاري فارس: اولين جشنواره ملي فرهنگها در سه بخش نمايش، آيينها و موسيقي با حضور 300 هنرمند از 12 استان كشور در فرهنگسراهاي تهران برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار فارس، نشست خبري اولين جشنواره ملي فرهنگها با حضور مهدي مختاري دبير جشنواره در موزه امام علي(ع) برگزار شد.
بنا بر اين گزارش، در اين نشست، مهدي مختاري گفت: شهرداري تهران مانند شهرداري ديگر كشورهاي دنيا نسبت به فرهنگ كشور نميتواند بي تفاوت باشد و توجه به فرهنگ كشورها يكي از وظايف شهرداريها است.
وي ادامه داد: در ايران تعريفي كه از شهرداري وجود دارد همراه با نگاه زيباسازي، پاكسازي و نظافت شهرها بوده است و در ايران شهرداري كمتر به مقوله فرهنگ ميپردازد، در حالي كه نبايد اين گونه باشد.
وي در ادامه به فرهنگسراها اشاره كرد و گفت: فرهنگسراها مكانهايي هستند كه در آن ميتوان فرهنگ و زبان تمام شهرهاي ايران را انتقال داد و اين انتقال بايد در حالي باشد كه نسل جوان با فرهنگ شهرهاي ايران آشنا شوند.
وي تصريح كرد: سعي ميكنيم در اين جشنواره بخشي از فرهنگ بومي، ملي و محلي خود را به نسل جوان انتقال دهيم. متأسفانه پل ارتباطي فرهنگي ميان شهرها زده نشده است. ما در انتقال فرهنگ گذشته به نسل جوان ضعف داريم و اين خلأ فرهنگي را بايد به گونهاي پركرد.
مختاري در ادامه يادآور شد: با امكاناتي كه در اين جشنواره داريم، سعي كردهايم تا حدودي خلأهاي فرهنگي پر شود اما اين كار صد در صد صورت نخواهد گرفت.
اين دبير در ادامه بيان داشت: مؤسسات، نهادها و سازمانهاي زيادي هستند كه به صورت مجمع الجزايري در خصوص انتقال فرهنگ شهرهاي مختلف كار ميكنند، اما اين پراكندهكاري بايد يكجا انجام شود و براي آن برنامهريزي واحد صورت گيرد.
وي با عنوان اين مطلب كه نيازمند يك اساسنامه واحد هستيم گفت: براي برگزاري جشنوارهها و كنگرههايي در خصوص فرهنگهاي ايراني بايد يك اساسنامه واحد داشته باشيم. ما در اين جشنواره سعي كرديم كه زبان و فرهنگ شهرهاي مختلف ايران را مدنظر قرار دهيم و اميدواريم كه اين جشنواره در سالهاي بعد نيز ادامه يابد.
وي گفت: ما در ايران 22 زبان داريم و 60 هزار گويش و اين آمار در حالي است كه جوانان و نسل امروز ما از اين زبانها و گويشها بي اطلاع هستند.
دبير جشنواره اظهار داشت: جشنواره ملي فرهنگها در سه بخش نمايش، موسيقي و آيينها برگزار ميشود و در اين جشنواره 300 هنرمند از 12 استان حضور دارند. مراسم افتتاحيه در پنجم شهريورماه سال جاري خواهد بود كه اين مراسم در فضاي باز قيطريه برگزار ميشود. همچنين مراسم اختتاميه نيز در فرهنگسراي ارسباران برگزار خواهد شد.
وي در ادامه به بخش هاي مختلف اشاره كرد و گفت: با اعلام فراخوان در بخش مراسم آييني 15 گروه، در بخش نمايش 21 گروه و در بخش موسيقي 29 گروه محلي شركت كردند كه با انتخاب كميته داوران در نهايت 12 گروه موسيقي ، 5 گروه نمايشي و 13 گروه آييني در جشنواره حضور خواهند داشت.
مختاري به داوران جشنواره اشاره كرد و گفت: در بخش موسيقي عباس سجادي، آزادفر، ربوخواه به داوري آثار پرداختند و در بخش نمايش نيز اردشير صالح پور، شكرخدا گودرزي و داوود فتحعلي بيگي آثار را انتخاب كردند.
وي به استانها اشاره كرد و گفت: شهرهاي خراسان جنوبي، گيلان، گلستان، لرستان، بوشهر، زنجان، ايلام، چهار محال و بختياري، كرمانشاه، آذربايجان غربي و شرقي، كردستان از شهرهاي شركت كننده در اين جشنواره هستند.
وي همچنين بيان داشت: ما سعي كرديم در انتخاب آثار محلي بودن و مطابق با فرهنگ بومي آن شهر را در نظر بگيريم.
دبير جشنواره در ادامه گفت: متأسفانه مديريت واحد در برگزاري جشنوارهها وجود ندارد. ما در كشور جشنوارههاي مشابهي را برگزار ميكنيم كه بايد در هدف يك چيز را دنبال كند اما از يك سو معتقد هستم كه برگزاري جشنوارهها باعث ايجاد محيط شاد و آموزشي براي شهروندان بوده و محيط رواني تلطيف ميكند و اين امر خوشايند است. تنها مشكل اين است كه هر كسي براي انجام كاري ساز خود را ميزند و اين آسيبپذير خواهد بود. كشاندن خانوادهها و جوانان به فرهنگسراها بسيار مثبت و خوشايند است.
به گزارش خبرنگار فارس اولين جشنواره ملي فرهنگها پنجم تا نهم شهريورماه سال جاري در تهران و در فرهنگسراهاي دختران، طبيعت، بهمن، بانو و سينما كانون برگزار ميشود.
انتهاي پيام/ا
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]