واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جهان - دايي مرد شماره دو القاعده رهبر حزبي در مصر شد
جهان - دايي مرد شماره دو القاعده رهبر حزبي در مصر شد
گروه بينالملل:شوراي عالي حزب اپوزيسيون مصري «كار» كه از سوي دولت مصر غيرقانوني اعلام شده است، «محفوظ عزام» دايي ايمنالظواهري مرد شماره دو سازمان تروريستي القاعده و وكيل او را به رياست اين حزب برگزيد. ابراهيم شكري رئيس سابق حزب كار مصر، حدود سه هفته پيش درگذشت. عزام از موسسين حزب كار است و فعاليتهاي سياسي او به پيش از انقلاب ژوئيه 1952 مصر باز ميگردد آن هنگام كه به عضويت حزب ملي اين كشور در آمد.
برخي كارشناسان و ناظران سياسي عقيده دارند انتخاب عزام به رهبري حزب كار نشانهاي است از جهتگيري اين حزب كه كميسيون احزاب مجلس شوراي مصر، هفت سال پيش آن را غيرقانوني اعلام كرده بود، به سوي بنيادگرايي بيشتر. آنها ميگويند اين اقدام اصراري است از سوي حزب كار بر اينكه نميخواهد مشكل خود را با دولت حل كند. عزام اما در مصاحبه با روزنامه فرامنطقهاي «الشرقالاوسط» گفت:«حل مشكل بدين طريق از 8 يا 9 سال پيش ممكن بود، آن هنگام كه سازمان امنيتي دولت در اخطاري كتبي از ابراهيم شكري خواست 15 نفر از رهبران حزب را اخراج كند تا حزب به زندگي طبيعي خود بازگردد. اما چون حزب اين درخواست را نپذيرفت پرونده آن به كميسيون احزاب احاله شد.» عزام همچنين افزود: «آيا حزبي با اين تاريخ جهادي و مبارزاتي، ميتواند توبه خود را تقديم دولت كند؟ آيا من كسي هستم كه چنين كاري ميكنم؟ مبارزه خود را به خاطر مصر و حزب كار ادامه ميدهيم تا همه چيز سرجاي خود قرار گيرد.» رئيس جديد حزب كار مصر درباره وضعيت قانوني اين حزب گفت: «از نظر قانوني، 13 حكم قضايي نهايي درباره حق خود در بازگشت به فعاليت و آغاز انتشار روزنامه «مردم» دريافت كرديم، اما دولت اجراي اين احكام را نميپذيرد.» عزام همچنين در پاسخ به سوالي كه آيا انتخاب او به نفع حزب است گفت: «انتخاب من در شرايط جاري به نفع حزب نيست، بلكه بدين معني است كه حزب بر مواضع سياسي و قانوني خود اصرار دارد و راه خود را ادامه ميدهد.» او همچنين تاكيد كرد كه نبايد ميان انتخاب خود به سمت رياست حزب و ميان ايمنالظواهري خلط كرد و گفت: «اين دو مسئله به هيچ وجه ارتباطي با يكديگر ندارند.»
عزام در جواب سوالي درباره ايمنالظواهري گفت: «اميدوارم حالش خوب باشد.» او ادامه داد: «آمريكاييها نيز از من درباره ايمن ميپرسند، اما من اطلاعاتي كه به درد آنها بخورد درباره او ندارم. به آنها ميگويم كه از سازمان جاسوسي آمريكا (C.I.A) بپرسيد. شايد اطلاعات به درد بخوري درباره او داشته باشند.» از سوي ديگر، اخوانالمسلمين مصر، ديگر گروه اپوزيسيون اين كشور با اعلام ليست نامزدهاي خود براي انتخابات انجمن صنفي وكلاي مصر شگفتي مجامع سياسي و صنفي اين كشور را برانگخيت. ليست اعلام شده از سوي اخوانالمسلمين، نمايندگاني از همه جريانهاي سياسي مصر را در بر گرفته است. اين در حالي است كه «حزب ملي» حاكم مصر، تاكنون ليست نامزدهاي خود براي اين انتخابات را ارائه نداده است. برخي منابع از وجود اختلافات داخلي در اين حزب بر سر ليست نامزدها خبر دادند. ليست ارائه شده اخوانالمسلمين، 13 نامزد دارد كه در ميان آنها يك چپگرا، يك مسيحي، يك عضو حزب ناصري، وكيل گروههاي اسلامگرا و يك مستقل ديده ميشود.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]