واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشرف رفت، بحران باقي - ترجمه: پوراندخت مجلسي ميماند
سرانجام مشرف، براي روبهرو نشدن با استيضاح استعفا داد و مردم شهرهاي بزرگ پاكستان شادمانه به خيابانها ريختند. او 9 سال پيش در يك كودتاي نظامي به قدرت رسيده بود. مشرف كه مورد نفرت مردم و متحد جورج دبليوبوش بود، اظهار داشت كه: اين اظهارات تاييد اين است كه واشنگتن و بسياري از افراد طبقه حاكم و ارتش پاكستان براي استعفا، مشرف را زير فشار قرار داده بودند، زيرا اميدوار بودند كه اين امر تنش كمتري را در پاكستان ايجاد خواهد كرد.
ولي رفتن پرويز مشرف، به ويژه فرار او از مجازات به خاطر جنايات زيادي كه مرتكب شده است، نه جنبش دموكراسيخواهي را در پاكستان تسكين خواهد داد نه برخوردهايي را كه طبقه حاكم پاكستان با همسايه خود هند دارد. نه اختلافات اين دو كشور (پاكستان و هند) را كه هر دو قدرت هستهاي هستند، حل خواهد كرد نه مشكل با نيروهاي ضددولتي در مرزهاي افغانستان را پايان خواهد داد و نه تورم بسيار بالاي اين كشور را. طارق علي در تاريخ 17 اگوست در اينديپندنت مينويسد
به جاي اينكه استعفاي ژنرال مشرف پاياني براي مشكلات باشد، گام ديگري است در آشكار شدن مبارزات طبقاتي و ضدامپرياليستي در اين كشور 170 ميليوني كه از مليتها، زبانها و گروهها و قومهاي مختلف تشكيل شده است. پس از اينكه واشنگتن مشرف و دولت او را پس از 11 سپتامبر در به اصطلاح جنگ با ترور داخل كرد، برخوردها در آن عميقتر شده است. ثابت شده است كه اين جنگ چيزي بيش از كوشش كشورهاي سلطهگر براي به زيرسلطه در آوردن كشورهاي آسياي مركزي و آسياي جنوبي و بهرهبري از منابع آنها به وسيله شركتهاي فرامليتي نيست.
حاميان مشرف حمايت بيدريغ خود از او را به يكباره پايان دادند. او مورد نفرت مردم پاكستان بود و مورد نفرت رقيبان خود، بسياري از حاميان قديمي او در ارتش هم او را تنها گذاشته بودند. پارلمان پاكستان به اتهام اقدام مشرف عليه قانون اساسي پاكستان در آستانه استيضاح او بود. وي هنگامي كه در سال گذشته فرمان تسخير مسجدي را داد و در نتيجه آن بيش از 100 نفر كشته شدند، خشم مردم كشورش را برانگيخت. همينطور هم تصميم خودسرانه و مستبدانه مغاير با قانون اساسي او به اعلام حكومت نظامي در سوم نوامبر و عزل افتخار چودري رئيس ديوان عالي پاكستان، منجر به خشم قضات و وكلاي سراسر كشور شد و تظاهرات وسيعي را به دنبال داشت. در ضمن سوءظن زيادي وجود دارد كه رژيم مشرف قتل رقيب سياسي خود بينظير بوتو را سازماندهي كرده باشد.
سرسپردگي ژنرال مشرف به واشنگتن تضادها و مخالفتهايي را ايجاد كرد كه سرانجام موجبات سقوط او را فراهم آورد. دولت جديد اگر به اتحاد با ايالات متحده ادامه دهد و با آن همجهت و در يك صف باشد، به همين سرنوشت دچار خواهد شد.
دادن عنوان متحد آمريكا به مشرف، ساده كردن بيش از حد مناسبات او با آمريكا است. خود مشرف در برنامه 600 دقيقه> بيبيسي در 24 نوامبر 2006 گفته بود كه ريچارد آرميتاژ معاون وزارت خارجه آمريكا كمي پس از 11 سپتامبر، رئيس سازمان اطلاعاتي پاكستان () ISI را احضار كرده بود و تهديد كرده بود در صورتي كه پاكستان از ايالات متحده حمايت نكند، آمريكا به اقدام نظامي عليه اين كشور متوسل خواهد شد.
براي پيروي از رهبري واشنگتن، مشرف مجبور بود با سياست سازمان اطلاعاتي پاكستان فاصله بگيرد. ISI براي بر سركار آوردن طالبان در افغانستان، در زماني كه واشنگتن هم طالبان را به عنوان متحدي عليه چپگراها در افغانستان مينگريست، كمك كرده بود. از آن وقت به بعد واشنگتن در افغانستان يك دولت طرفدار آمريكا را بر سر كار آورده و سعي بر آن داشته است كه همه دشمنيها با آن را دفع كند.
واشنگتن چنين فشاري را روي دولت جديد پاكستان هم گذاشته است كه هنوز تحت سيطره طبقه حاكمي است كه درمناسبات خود با امپرياليسم داراي استقلال نيست و وابسته به حساب ميآيد.
در ژوئن امسال، هواپيماهاي آمريكايي از پايگاه نظامي خود در افغانستان مناطق مرزي پاكستان را بمباران كردند و در اين بمباران، بسياري از غيرنظاميان به قتل رسيدند و حتي بمبها به سربازان و افسران پاكستاني نيز اصابت كرد. وزير كشور پاكستان رحمان مالك قول داده است كه اين منطقه طايفهاي بيثبات را از شورشيان مسلمان كند؛ منطقهاي كه طبق برآورد دولت، طي جنگي 10 روزه 460 شورشي و 22 سرباز در آن كشته شدهاند. (اسوشيتدپرس، 16 آگوست)
در هر حال با رفتن مشرف چيزي تغيير نخواهد كرد. ژنرال ديگر نخواهد بود ولي بحران و خونريزي به جاي خود باقي است.
منبع: وركرز ورلد
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]