واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كمبود اعتبار از مشكلات اساسي طرح موزه ميراث روستايي گيلان است
رشت - خبرگزاري مهر: مدير اجراي طرح موزه ميراث روستايي گيلان گفت: اجراي طرح موزه ميراث روستايي گيلان با كمبود اعتبار و نبود زيرساختهاي لازم روبرو است.
محمود طالقاني در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت، افزود: براي سال جاري ۲۲ميليارد و ۵۰۰ميليون ريال تقاضاي بودجه شده بود كه با نيمي از آن موافقت شد، اما مبلغ موافقت شده نيز هنوز تخصيص نيافته است.
وي گفت: براساس مصوبه هيئت دولت اين پروژه بايد تا پايان سال ۸۸ به اتمام برسد، اما اگر اختصاص بودجه به صورت قطره چكاني باشد، اين امر اتفاق نخواهد افتاد.
طالقاني با اعلام اينكه ادامه روند اجراي طرح موزه ميراث روستايي گيلان به لحاظ كادر فني و برنامهريزي هيچ مشكلي ندارد، گفت: تجهيز زيرساختها به ويژه عمليات آبرساني از جمله مشكلات ديگر اين پروژه است.
وي در ادامه از مسئولان استان به ويژه استاندار گيلان خواستار تسريع در ايجاد زيرساختها و تامين اعتبارات مكفي در ساخت اين پروژه شد.
طالقاني در ادامه هدف از اجراي اين طرح را حفظ و صيانت از ميراث مادي و معنوي روستايي دانست و افزود: در اجراي طرح موزه ميراث فرهنگي گيلان، بر اساس مطالعات مردم شناسي و گونه شناسي معماري، گيلان به ۹حوزه فرهنگي و معماري تقسيم شد كه هر يك از اين حوزهها در قالب يك روستاي كامل با ساختمانهاي مخصوص هر منطقه در موزه جاي ميگيرد.
طالقاني گفت: در ادامه اجراي اين طرح، خانههاي روستايي با قدمت بيش از يكصدسال شناسايي شدند كه تمام اين خانهها با انجام تحقيقات و مطالعات علمي و به روش كاملا علمي از ابتدا "واچيني" و به همان شكل در موزه "دوبارهچيني" ميشوند.
استاد دانشگاه تهران ابراز اميدواري كرد: اين طرح از سال ۱۳۸۱آغاز شد و در صورت تخصيص اعتبارات لازم تا پايان سال ۱۳۸۸به اتمام خواهد رسيد.
طالقاني گفت: اين طرح مصوب مجلس و هيئت دولت است و براي اجراي آن مبلغ ۱۱ميليارد تومان بودجه در نظر گرفته شده است كه البته تاكنون براي اجراي هربخش حداكثر ۴۰تا ۵۰درصد آن تخصيص يافته است.
مدير اجراي طرح موزه روستايي گيلان گفت: حدود ۲۵سال پيش كشور فرانسه در نظر داشت چنين طرحي را در لبنان پياده كند كه به دليل اختلافات داخلي اين طرح اجرايي نشد و ايران با اجرايي كردن آن نخستين كشور در خاورميانه است كه چنين موزه اصيل (اكوموزه) را ايجاد كرده است.
وي اظهار داشت: وقتي وارد موزه ميشوي ميبيني كه زندگي در آن جريان دارد، زن روستايي در حال آشپزي، مرد روستايي در حال كار كردن و در محوطه خانههاي روستايي موزه، گاو، گوسفند، مرغ و انواع پرندگان خانگي منطقه در حال چريدن و گشت زدن هستند.
طالقاني گفت: آشنا كردن نسل امروز با ميراث فرهنگي گذشته نزديك و ايجاد پيوند بين آنان وظيفه مسئولان ذيربط است تا جوانان بدانند كه نياكانشان در گذشته داراي چه معماري و هنري بودند.
وي بيان داشت: در برخي از اين روستاها خانههاي ديده ميشود كه ۲۲متر ارتفاع دارند و برف ۱۳۸۳را كه باعث ويراني نزديك به ۲۷هزار واحد مسكوني شد، تحمل كردند.
موزه ميراث روستايي گيلان در كيلومتر ۱۸جاده رشت - تهران در پارك جنگلي سراوان در زميني به مساحت ۲۵۰هكتار در حال احداث است.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]