واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مريم كاوياني : ايجاد اصلاحات اساسي در ساختار سينماي ايران ضروري است
خبرگزاري فارس: يك هنرپيشه سينما و تلويزيون گفت: سينماي ايران يك سينماي تجاري است و بايد هر چه سريعتر اصلاحات اساسي در ساختار آن صورت گيرد.
مريم كاوياني در حاشيه سفر خود به اين استان و به منظور بازي در مجموعه روزها و رازها به كارگرداني فريدون خسروي در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار فرهنگي فارس در اصفهان اظهار داشت: سينما، يك هنر ارزشمند است در حالي كه اين هنر در ايران به سمت تجاري شدن حركت ميكند.
وي افزود: آثار سينمايي كشور بايد با بهرهگيري از آموزههاي سينمايي و پيشكسوتان اين عرصه، حرفهايتر، هنريتر و عميقتر شود.
كاوياني خاطرنشان كرد: هنر و آثار هنري از اموراتي است كه بسيار ظريف، دقيق و لطيف نمايان ميشود و معتقدم كه نبايد آثار هنري را با تجارت در هم آميخت.
اين هنرپيشه سينما تصريح كرد: اگر چه بسياري از هنرمندان فعلي سينما و تلويزيون در تلاش و تكاپو براي رسيدن به جايگاه بهتري در اين عرصه هستند اما چون آغاز حضور آنان در سينما يا تلويزيون با آموزش و يادگيري مهارتهاي لازم در اين زمينه صورت نگرفته، اغلب موجب نزول كيفيت محتوايي اين هنر ميشوند.
وي در پاسخ به سئوالي مبني بر خلأ موجود در سينماي ايران گفت: تنها چيزي كه امروزه جاي آن در سينماي ما خالي است حمايت همهجانبه سازمانها و ارگانهاي مربوطه از جمله وزارت ارشاد اسلامي و ديگر نهادهاي مرتبط و از سوي ديگر همت عمومي همه فيلمسازان بر ساخت آثار محتوايي و ارزشمند از نظر متن و فيلمنامه غني است.
كاوياني علت انزواي كنوني تئاتر را اختصاص ندادن بودجه كافي به اين هنر دانست و افزود: بازيگران سينما و تلويزيون به خاطر رفاه مادي و مالي خود اغلب در آسايش زندگي مي كنند اما بازيگران تئاتر به خاطر نبود بودجه كافي و از سوي ديگر حمايتهاي ضعيفي كه سازمانهاي مختلف از آنان ميكنند، از زحمتكشترين و قانعترين اقشار جامعه به شمار ميروند.
وي با اشاره به كانالهاي ويژه تئاتر در تلويزيون برخي از كشورها گفت: در ايران به تئاتر اهميت چنداني داده نميشود و نبود حمايت و بودجه كافي در اين عرصه از سوي سازمانها و افراد مسئول گواهي بر اين مدعا است.
وي تفاوت ميان بازيگران جديد و پيشكسوتان سينما را علاوه بر آموزش نديدن مطلوب برخي از آنان و به كارنگرفتن درك و فهم از نقش و كاراكتري كه بايد آن را ايفا كنند، رعايت نكردن اخلاق حرفهاي، انساني و اسلامي توسط برخي از بازيگران جديد عنوان كرد.
كاوياني اظهار داشت: پيشكسوتان سينما به خاطر زحماتي كه براي به دست آوردن جايگاه هنري خود كشيدهاند، متواضع و فروتن هستند و اميدوارم نسل جديد سينماي ايران با الگوگيري از پيشكسوتان اين عرصه در سينماي ايران بتوانند به جايگاه بلندتر و بهتري دست يابند.
اين هنرپيشه سينما و تلويزيون با اشاره به وجود برخي حساسيتها و چهارچوبهاي اسلامي در سينماي ايران اظهار داشت: وجود چهارچوبهاي اسلامي و انساني در سينماي ايران مهمترين شاخصه آن است.
وي تصريح كرد: احترام ويژه به مخاطب و چشمپوشي از به تصوير كشيدن برخي از امورات زندگي نشاندهنده يك ساختار فرهيخته و انديشمندانهاي به نام چهارچوبهاي اسلام در سينماي ايران است.
اين هنرمند اضافه كرد: بايد علاوه بر ترويج فرهنگ ديني و اسلامي در ظاهر و باطن سينماي خود، فرهنگ ايراني و قومي و ملي خود را نيز به تصوير كشيد.
وي علت برخي از ناهنجاريهاي موجود در جامعه را بيتوجهي به فرهنگ ايراني، قومي و ملي خود دانست و گفت: بايد مردم را با پيشينه و آداب و سنتهاي خود در جوامع پيش از خودشان آشنا ساخت.
كاوياني همچنين با انتقاد از برخي سهلانگاريها و تبعيضات در استفاده از قوانين و برخورد با بازيگران بدپوشش سينما اظهار داشت: اگر بازي در تلويزيون به عنوان يك رسانه فرهنگي، ملي و عمومي با جمعي از مخاطبين معتقد و مذهبي، بايد با رعايت كامل قوانين ديني باشد به نحويي كه مويي از سر بازيگران زن آشكار نباشد، هنوز متوجه نشدهام كه چرا يك بازيگر مسلمان و ايراني، آن هم با وجود قوانين محدود كننده اسلامي در قوانين سينماي ما، با آرايش و پوششي متفاوت با اين قانون بر روي پرده سينما حاضر ميشود و پس از مدتي آن فيلم نيز در تلويزيون و اين رسانه خاص و مهم پخش ميشود.
وي گفت: تجاري شدن سينما موجب شده تا آثار سينمايي كشور با هر وسيله و رنگ و لعابي حتي اگر اين وسايل تا حدودي از ارزشهاي اسلامي فاصله داشته باشد سعي در جذب مخاطب خود كند.
كاوياني گفت: در حال حاضر تنها 40 درصد سينماي ايران و آثار سينمايي ما آموزنده و محتوايي است.
اين بازيگر سينما و تلويزيون مهمترين اتفاقاتي كه در طول عمر سينماي ايران اتفاق افتاده را تلخترين اتفاقات آن دانست و تصريح كرد: پخش سيديهاي آثار فيلمسازان و تهيهكنندگان قبل از اكران آن در سينما كه اغلب نيز با هزينههاي فراواني ساخته ميشود از تلخترين و مهمترين اتفاقاتي است كه در طول اين چند سال در سينماي ما رخ داده است.
انتهاي پيام/ ف
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]