واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترش و شيرين فرهنگ و هنر /ورود آقايان به سينما ممنوع و پيدا شدن گمشده يك فيلمساز
توليد پروژه سه ميلياردي، ورود آقايان به سينما ممنوع، پيدا شدن گمشده يك فيلمساز، مرگ تدريجي در بوته نقد، يادآوري تاريخي و ... مهمترين ترش و شيرين فرهنگ و هنر هفته گذشته را به خود اختصاص دادند.
به گزارش خبرنگار مهر، با انتشار يادداشتي در زمينه حمايت نشدن از فيلم "ملك سليمان" روابط عمومي معاونت سينمايي با ارسال جوابيهاي ميزان حمايت مالي از اين فيلم را مشخص كرد. بر اساس اين جوابيه تاكنون سه ميليارد و سيصد ميليون تومان براي "ملك سليمان" هزينه و هزينههاي مالي پروژه از سوي فارابي تأمين شده است.
"ملك سليمان"؛ پروژه سه ميلياردي سينما
* سينما ميلاد در اقدامي غيرمعمول با نصب پلاكاردي روي در ورودي سينما اعلام كرده مردان مجرد روزهاي پنجشنبه، جمعه و شنبه حق ورود به سينما را ندارند. محمد پورمروت مالك و مسئول سينما اين اقدام را حركتي در جهت ايجاد آرامش و امنيت تماشاگران كه عموماً خانوادهها و بانوان هستند عنوان كرد.
وي گفت: اغتشاش از سوي مردان مجرد باعث شد كه ما روزهايي خاص را براي ورود آقايان به سينما اختصاص دهيم. آنها با تجمع و ايجاد سرو صدا و درگيري امنيت خانوادهها به خصوص بانوان را خدشهدار كرده و خسارتهاي مادي فراوان به سينما وارد ميكنند.
* سعيد تهراني كارگردان "سربلند" معتقد است فيلم مخاطب را به ديدن تصاويري دعوت ميكند كه همه ما از آنها خاطره داريم. وي گفت: به جرأت ميگويم هيچيك از مخاطبان از سينما ناراضي بيرون نميروند. قصد من ساخت كاري متفاوت بود. من هميشه در فكر اين بودم و وقتي "شهر گناه" رابرت رودريگز را ديدم، حس كردم گمشده خود را يافتهام.
* فريدون جيراني كارگردان "مرگ تدريجي يك رويا" اعلام كرد شخصيتهاي اين مجموعه خاكسترياند و گفت: در اين مجموعه از سياه و سفيد بودن صرف شخصيتها پرهيز شده است. سينماي ايران در دوران جنگ توجه بيشتر به قهرمانهاي سفيد داشت كه در سالهاي پس از جنگ به ضد قهرمان تبديل شدند. اكنون فيلمنامهنويسان به خلق شخصيتهاي خاكستري گرايش دارند.
كيكاوس زياري منتقد سينما نيز معتقد است با شرايطي كه بر جامعه نويسندگان ما حاكم است، جيراني با پرداختي بد و نشان دادن كاراكتري بيبند و بار و منفي از اين قشر، شرايط آنان را بيش از پيش متزلزل كرده است. وي افزود: بهتر بود جيراني در اول مجموعه از اين سنت استفاده ميكرد كه مينويسند تمام كاراكترهاي اين مجموعه خيالي است!
ستاره اسكندري بازيگر نقش ساناز در "مرگ تدريجي" هم معتقد است نقش منفي نيست و بايد به منشأ رفتارهايش دقت شود. وي گفت: آدم منفي وجود ندارد بلكه انسانها رفتارهاي خوب را انتخاب ميكنند يا بد. نكتهاي كه تلاش كردم در شخصيت ساناز وجود داشته باشد اين است كه در مواردي مظلوميت و قرباني بودن او براي مخاطب مسجل شود.
* حسين معززي نيا درباره "يوسف پيامبر" نوشت: در جشنواره دوازدهم فجر فيلمي به نام "ايوب پيامبر" نمايش داده شد و فرجالله سلحشور در جلسه پرسش و پاسخ گفت "حس كردم نزديكي زياد به شخصيت پيامبران دارم... در تلويزيون ما زندگي پيامبران اوليالعزم را كساني نشان دادهاند كه به اعتقاد من نبايد دست به اين كارها بزنند. ما بحمدالله يك آب شستهتر از ديگرانيم."
"از آنجا كه مشهور است ما ملتي هستيم كه حافظه تاريخي نداريم، خواستم اين پرسش و پاسخ تاريخي را كه خودم در آن زمان شاهدش بودم بار ديگر در مقطع فعلي كه اثر ديگري از آقاي سلحشور در حال پخش از رسانه ملي است يادآوري كنم. اصولاً يادآوري برخي چيزها در بعضي مقاطع خوب و موجب بهينهسازي حافظه تاريخي آدميزاد ميشود."
* مجيد صالحي كارگردان "سه در چهار" درباره تأثير غيبت محمد كاسبي در مجموعه گفت: نويسنده 16 قسمت براي شخصيتها نوشته بود، اما يك مرتبه ما آنها را نميبينيم. در اوج قصه يك شخصيت از داستان خارج شد و اين خلاقيت عليرضا مسعودي بود كه توانست داستان را جمع كند. ما حتي نميدانستيم قرار است پايان چه بشود و آيا براي قسمتهاي پاياني كاسبي را داريم يا نه.
* رييس سازمان صدا و سيما معتقد است جلوگيري از پخش برخي برنامههاي ما در جهان نشانه تأثيرگذاري آنهاست. عزتالله ضرغامي در اختتاميه جشنواره آخرين منجي گفت: اگر بخواهيم در عرصه جهان تأثيرگذار باشيم ميتوانيم قدمهايي خوب برداريم. زيرا حداقل ابزارهاي لازم براي اينكار را در اختيار داريم.
* سيروس تسليمي تهيهكننده و پخشكننده "ديوار" با انتقاد از تلويزيون، آن را باعث نزول سطح سليقه مخاطب دانست. وي گفت: تلويزيون با نمايش مجموعههاي 90 شبي و فيلمهاي 90 دقيقهاي باعث نزول سليقه مخاطب شده و تماشاگر به دليل تأثيرگذاري آثار تلويزيوني تنها از آثار كمدي و سرگرمكننده استقبال ميكند.
* محمدعلي نجفي كارگردان و رييس پيشين هيئت مديره خانه سينما معتقد است بسياري از فيلمهاي سينماي ايران بيشتر مناسب نمايش در تلويزيون هستند. وي گفت: به دليل كمبود امكانات نمايشي و سياستهاي تلويزيون، توليد به سبك و سياق سينمايي دچار فراموشي شده و اغلب توليدات با فرمت تلويزيوني توليد و پخش ميشوند.
* احمد آقالو بازيگر تئاتر، سينما و تلويزيون به هيچ شيوهاي در بازيگري اعتقاد ندارد. وي تصريح كرد: اصلاً شيوهاي وجود ندارد، اين بازيگري است كه وجود دارد. آدم لباس نمايش را ميپوشد و گريم ميكند و بازياش را ميكند، ديگر شيوهاي وجود ندارد. اگر هم هست من نميدانم كدام است!
شخصيت ساناز با بازي ستاره اسكندري يك كاراكتر خاكستري!
* رسول نجفيان معتقد است خلاقيت در موسيقي مذهبي با استفاده از ترانههاي لسآنجلسي محقق نميشود. وي گفت: موسيقي ايران پس از اسلام در قالب دستگاهها و گوشههاي تعزيه ماندگار شد. اين براي من و امثال من بسيار مهم است كه در زمينه موسيقي مذهبي پژوهش ميكنيم، اما در عمل شاهد استفاده از ترانههاي مبتذل در ايام عزاداري هستيم.
* اخبار صدا و سيما همچنان اصليترين منبع خبري در ميان مردم كشور است. نتايج نظرسنجي بهار 87 در 32 مركز استان نشان ميدهد اخبار صدا و سيما پرمخاطبترين منبع خبري در ميان مردم كشور است و در اين ميان بخش خبري 20:30 شبكه دو پربينندهترين و بخشهاي خبري 21 شبكه اول و 22 شبكه سه به ترتيب مقامهاي بعدي را به خود اختصاص دادهاند.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 255]