واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دهه بهداشت و نكوداشت مساجد /دهه بهداشت مساجد زمينهاي براي فعاليت سازنده است
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: با توجه به اهميت و نقش مسجد در زندگي اجتماعي و فردي، دهه غبارروبي يك حركت نمادين است كه در پس آن تلاشي سازنده در اشاعه فرهنگ دين اسلام نهفته و بايد در راستاي دستيابي به درستي فعاليت كرد، بنابراين فعالان مساجد نبايد تنها به صورت مقطعي و دراين زمان خاص به امر نظافت مساجد بپردازند.
بحث نظافت مساجد در اسلام از جايگاه ويژه اي برخوردار است، در مورداهميت بهداشت مسجد در مكتب اسلام بايد گفت كه در اسلام پاكيزگي جزئي از ايمان است و انسان مسلمان زماني به مرحله كمال مي رسد كه پاكيزگي درون و بيرون خود را به اوج برساند.
پاكيزگي درون همان دور ريختن رذايل و گناهان است و جايگزين كردن صفات و كمالات خوب به جاي آن، پاكيزگي بيرون نيز كه خيلي مهم بوده و بر آن تأكيد فراوان شده ، اهتمام به نظافت و پاكيزيگي است . در ميان همه نظافتها و پاكيزگيها مساجد نيز به عنوان پايگاههايي براي ابلاغ پيام اسلام، از اين امر مستثني نيستند .
بايد تمام نكاتي را كه مربوط به زيبايي ظاهر مسجد است به درستي مورد توجه قرار گرفته و فعالان اين پايگاههاي فرهنگي از امر مهم پاكيزگي مسجد، چون پاكيزگي فردي و منزل شخصي، حتي روزي غافل نشوند .
در پيش بودن ماه مبارك رمضان و اختصاص دهه آخر شعبان به امر نظافت و بهداشت مساجد، حركتي نمادين براي استقبال از ماه ميهماني خدا و حضور پرشور اقشار مختلف مردم براي عبادت و نزديكي هر چه بيشتر به خالق هستي در پايگاههايي است كه از آنها به عنوان قطعه اي از بهشت ياد مي شود .
وجود دهه بهداشت مساجد به اين معنا نيست كه فعالان اين حوزه، تنها در اين مقطع زماني خاص به امر نظافت پرداخته ، بقيه سال را بي اعتنا به اين ضرورت برخواسته از ايمان باشند .
متأسفانه امروز شاهد هستيم برخي مساجد از اين موضوع غفلت كرده و كمتر پاكيزگي مساجد را مورد توجه قرار مي دهند اگر هم توجهي باشد به ظاهر است، به عنوان مثال فرشهاي مساجد ممكن است حتي سالها شسته نشوند كه اين امر براي حاضران در مساجد خوشايند نبوده ، براي آنها از فضايي معنوي كه انتظار مي رود زيباترين و تميزترين مكان باشد دلزدگي ايجاد مي كند .
بحث بهداشت يكي از موضوعات احكام است، زيباييهاي ظاهري و معنوي دين اسلام در بستر مساجد جاري است و مروجين احكام نبايد نسبت به اين موضوع بي توجه باشند .
دين اسلام يكي از اديان توحيدي است كه نسبت به نظم، بهداشت و نظافت تأكيد بسياري دارد و در احاديث ائمه معصومين و پيامبر اعظم و آيات قرآن نيز نسبت به اين موضوعات تأكيد ويژه اي شده است.
بي ترديد بهداشت مساجد به هيچ وجه نبايد منحصر به دهه آخر شعبان باشد . در تمام ايام سال بهداشت مساجد و نظافت بخشهاي مختلف اين پايگاههاي معنوي و انسانساز بايد مورد توجه بوده و اين اماكن همواره از فضايي پاكيزه، شايسته و دلچسب براي حضور پرشور برخوردار باشند .
هر سال دهه آخر شعبان به عنوان"دهه بهداشت و نكوداشت مساجد" مورد توجه قرار گرفته و طي آن به نظافت و پاكيزگي مساجد پرداخته مي شود.
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]