واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: هاشمي از فراخواني مسوولان اقتصادي و هسته يي خبر داد طرح تحول اقتصادي در دستور كار خبرگان
گروه سياسي؛ رئيس مجلس خبرگان رهبري از فراخواندن مسوولان اقتصادي و هسته يي به اجلاس خبرگان رهبري خبر داد تا دومين اجلاس خبرگان تحت امر او به محلي براي توضيح مسوولان ذي ربط درخصوص «طرح توزيع يارانه ها» و اوضاع خارجي كشور بدل شود. اكبر هاشمي رفسنجاني روز گذشته در خطبه هاي نماز جمعه تهران با اعلام اين خبر با اشاره به برگزاري چهارمين اجلاس خبرگان رهبري كه قرار است پنجم شهريورماه به مدت دو روز در تهران برگزار شود، تاكيد كرد؛ «دو مساله مهم در دستور كار خبرگان است؛ يكي مساله هسته يي و ديگري يارانه ها كه خبرگان از مسوولان ذي ربط دعوت كرده اند به اجلاس بيايند، توضيح دهند و خبرگان هم اظهارنظر كنند.» به اين ترتيب اگرچه اين اولين بار نيست كه مسوولان هسته يي براي توضيح درباره پرونده هسته يي ايران به اجلاس خبرگان رهبري مي روند اما مي توان از اولين حضور مسوولان اقتصادي كشور در اجلاس خبرگان رهبري به عنوان رويدادي مهم در تاريخ برگزاري اين اجلاس ياد كرد كه ظاهراً دليل اين احضار هم به نارضايتي مردم از تورم و گراني افسارگسيخته در اقتصاد كشور ناشي مي شود. پيش از اين حسن روحاني دبير اسبق شوراي عالي امنيت ملي و علي لاريجاني دبير سابق شوراي عالي امنيت ملي با حضور در اجلاس خبرگان رهبري درخصوص چگونگي روند پرونده هسته يي ايران به اعضاي مجلس خبرگان توضيح داده بودند، اما اين بار «سياست هاي مديريتي و اقتصادي دولت نهم» مسوولان اقتصادي را به چهارمين اجلاس خبرگان رهبري فراخوانده است تا در اين باره نيز به اعضاي مجلس خبرگان توضيح دهند. اين فراخواني از اين رو حائز اهميت است كه هاشمي رفسنجاني طي دو هفته اخير بيشترين انتقادات را به «مديريت اجرايي» و البته «طرح تحول اقتصادي» و «توزيع يارانه ها» در دولت احمدي نژاد وارد كرده است و از اين باب مي توان فراخواني مسوولان ذي ربط در اين حوزه را به عنوان گام عملي او در راستاي مدارا نكردن بيش از اين با دولت نهم قلمداد كرد. هاشمي رفسنجاني روز 22 مرداد سال جاري دور جديد انتقادهايش به سياست هاي اقتصادي دولت را با بيان انحرافات دولت از اصل 44 و خصوصي سازي آغاز كرد و با صراحت اعلام كرد «طي سه سال گذشته با دولت مدارا كرده اند.» اما شايد مهم ترين بخش اظهارات او در جمع فعالان اقتصادي استان خراسان رضوي انتقاد صريح او از طرح «تحول اقتصادي» بود. يك هفته پس از اين سخنان و هشدارهاي او درباره طرح تحول اقتصادي دولت نهم او يك بار ديگر در سخناني انتقادآميز شيوه مديريتي كشور را زير سوال برد و اظهار داشت؛ «مشكلاتي نظير قطع گاز در زمستان، قطع برق در تابستان و نيز صف هاي طويل بنزين ناشي از مديريت فعلي كشور است.» حال تنها چند روز پس از هشدارهاي شديد اللحن او به عنوان رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، هاشمي رفسنجاني در كسوت رئيس مجلس خبرگان رهبري خواستار توضيح مسوولان ذي ربط درباره «طرح توزيع يارانه ها» در چهارمين اجلاس خبرگان رهبري شده است.
به هر حال اكبر هاشمي رفسنجاني خطبه هاي نمازجمعه ديروز تهران را نيز به فرصتي ديگر براي هشدار و انتقاد از مديريت اقتصادي دولت نهم تبديل كرد و ضمن اشاره به «برنامه سازندگي» و «زيربناهايي كه براي سال هاي بعد» آماده كرده بودند، گفت؛ «تا نزديك امروز مشكلات زيادي نداشتيم. برق قطع نمي شد، آب قطع نمي شد، خشكسالي ها آنقدر خسارت نمي زد. اميدواريم با برنامه پنجم به گونه يي عمل شود كه در اين مسائل اصولي كشور روزمره عمل نكند، بلكه به سمت توسعه پايدار برويم.» به گزارش ايسنا وي سپس افزود؛ ما توانستيم با تجربه جنگ امكانات زيادي در اسلحه دفاعي به دست بياوريم؛ صنعت اتوبان سازي، سدسازي، پل سازي، بندرسازي و پالايشگاه سازي را به دست بياوريم و اجرا كنيم. پالايشگاه بندرعباس را براي صادرات بنزين ايجاد كرديم، اگر با همين روش پيش مي رفتيم، مي توانستيم فرآورده ها را به قيمت بهتري به دست بياوريم. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت؛ ما مي توانستيم آنقدر آب پشت سدها داشته باشيم كه ديگر برق قطع نشود و اين واويلا به وجود نيايد. اينها براي ايران در سايه كارهاي زيربنايي مقدور است و ان شاءالله اين اتفاق با كمك صاحب نظران مجلس و دولت در آينده نزديك عملي خواهد شد. در ادامه هاشمي رفسنجاني به موضوع هسته يي كشور پرداخت و با بيان اينكه مساله مهم كشور ما هنوز هم از نظر بين المللي مساله هسته يي است، افزود؛ ما حقيقتاً در اين عرصه مظلوم هستيم و واضح است كه آنها دارند براي كينه هايي كه از انقلاب دارند، بهانه گيري مي كنند. امروز دنيا كاملاً نياز به انرژي جايگزين را احساس مي كند، به حدي كه بسياري از كشورها به انرژي زغال سنگ برمي گردند كه در گذشته باعث تخريب محيط زيست شده و آثار آن در گرم شدن كره زمين مشهود است. او تصريح كرد؛ به خاطر مشكلات انرژي حتي خليج فارس كه منشاء نفت و گاز است به اين سمت مي رود كه ارزان ترين وسيله تهيه برق و قابل دسترس در همه دنياست. در حقيقت رفتن به سمت انرژي هاي نو، انرژي خورشيدي، انرژي باد و انرژي هسته يي مورد نياز همه كشورهاست و اين مساله مهمي است. هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد؛ قطعاً سختگيري قدرت هاي بزرگ دنيا در مورد ايران كه با قدرت خود تحت تحريم خودش را به اينجا رسانده هم ظلم به ما و هم ظلم به بشريت است. او در بخش ديگري از سخنانش اظهار كرد؛ البته قطعاً بايد جوري تنظيم كرد كه خطر سلاح هسته يي وجود نداشته باشد و بشريت بتواند از علم و تكنيك هسته يي استفاده كند. اين هم بستگي به اين دارد كه همه افراد بشر و كشورهاي جهان سوم با هم همكاري كنند تا قدرت ها دست از زورگويي بردارند.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]