واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: نکاتی برای درست کردن غذای ماهی
شناخت ماهی
در هنگام خريد ماهي بهتر است به اين نكات توجه كنيد.
1-بوي ماهي تازه به هيچ وجه نامطبوع نيست , بوي زهم , ناشي از ماندگي ماهي است .
2-ماهي تازه داراي چشمهاي برجسته و براق است . فرو رفتگي و تاري چشم ناشي از فريزر شدن ماهي است .
3-فلس هاي ماهي تازه كاملاً براق و ليز است و به پوست چسبيده است و به آساني جدا نمي شود ولي چروكيدگي و سستي فلس و ماندن جاي انگشت روي پوست ، نشانه ماندگي ماهي است .
4-زماني كه دم ماهي را در دست ميگيريد ماهي بايد كاملاً استوار درجاي خود بايستد . گوشت ماهي تازه سفت است و حالت لاستيكي دارد و به استخوان چسبيده . حالت خميري و رنگ كدر و مات دليل بر ماندگي ماهي است . البته گوشت بعضي از ماي ها مانند شير و غباد نرم است و نرمي آن دليل بر موارد فوق الذكر نيست .
5-آبشش ماهي تازه قرمز است و بوي نامطبوع نمي دهد . آبشش ماهي مانده به رنگ خاكستري مايل به اي است و مايع لزج و بدبويي روي آن را مي پوشاند .
6-مقدار گوشت ماهي نر بيشتر از گوشت ماهي ماده است .
ماهي دريايي خزر
1-ماهي آزاد : نام فرنگي آن سومون يا سامن و گاهي سالمون تلفظ مي شود . مرغوب ترين ، عالي ترين ماهي جهان است . دوكي شكل و كشيده است . فلس ريز دارد با پوشش نقره اي روشن ، خال سياه روي آن ديده مي شود . رنگ پوست آن سفيد يا به رنگ نارنجي است . خاويار ماهي آزاد درشت و نارنجي مايل به قرمز بلوري است . فيله ماهي آزاد را معمولاً دودي مي كنند وبه رنگ عقيقي نيمه بلوري مي شود و ورقه هاي نازك آن را با نان سفيد و كره به صورت اردور مصرف مي كنند .
2-ماهي سفيد : دوكي شكل است با فلس نقره اي روشن و سربي تيره و دم دو فاق با گوشتي سفيد و لطيف ، جنس نر آن كشيده تر است و روي سر آن خال هاي درشت و سفيد دارد . گوشت نر آن بيشتر است و اين ماهي در دو نوع است : دريايي و پرورشي كه نوع دريايي آن مرغوب تر است . ماهي سفيد را مي توان سرخ نمود يا روي آتش كباب كرد و همينطور بخار پز يا به صورت دودي نيز مصرف نمود .
3-اردك ماهي : در مازندران سوپ ناميده مي شود . از رودخانه به دريا مي آيد . فلس ريز به رنگ خاكستري زيتوني دارد . زير شكم مايل به زرد است . پوزه كشيده و دهان بزرگ و دندانهاي قوي دارد . اردك ماهي را مي توان سرخ كرد يا روي آتش كباب كرد و به صورت كبابي يا بخار پز نيز مصرف كنند .
4-ازون بزون با خاويار : سه نوع ماهي داراي خاويار سه نوع ماهي داراي خاويار در درياي خزر وجود دارد به نام : 1) بلوگا استروژن 2) آسترا استروژن 3) سورو گا استروژن
از ميان اين سه ماهي سورگااستروژن به زبان تركي يعني ازون برون ، ازهمه معروف تر است بهترين برش از زير طبله شكم تا حدود يك وجب مانده به دم ماهي به دست مي آيد . پوست اين ماهي كلفت و خشن است و بهتر است كنده شود . بافت اي زير پوست هم بايد گرفته شود .
گوشت اين ماهي سفيد و سفت بدون خاراست . نشانه تازگي نداشتن بوي زهم و رنگ گوشت آن كه سفيد عاجي مايل به صورتي است . بهتر است اين ماهي را كباب كرد . خاويار اين ماهي شهرت جهاني دارد . اين خاويار با اندكي نمك در قوطي هاي كوچك عرضه مي شود كه معمولاً به عنوان اردور مي خورند و بر حسب رنگ و اندازه دانه ، درجه بندي مي شود . انواع اين خاويار عبارتند از : خاكستري ، سياه ، بور ، درشت ، ريز و بسيار درشت ، گران ترين نوع خوايار بور بسيار درشت است .
5-سوف : بعد از ماهي سفيد شمال , پرخريدارترين ماهي است . اين ماهي كشيده و دوكي شكل است . پوزه باريك فلس ريز نقره اي دارد و تقريباً بي خار است جزء ماهي هاي مرغوب به شمار مي رود گوشت آن سفيد و نرم است .
6-سيم : سيم, ماهي رودخانه است كه خود را به دريا مي رساند . كتابي شكل است با فلس متوسط نقره اي درخشان . گوشت چرب با خارهاي ريز فراوان دارد . سيم را معمولاً نمك سود مي كنند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1075]