واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خطيب جمعه تهران مطرح كرد:دانايي محوري لازمه برنامه پنجم توسعه/ 2 دستور كار خبرگان
آيت الله اكبر هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه دانايي محوري بايد مهمترين محور برنامه پنجم توسعه باشد و گفت: بايد با كمك انسانهاي مجرب و دانا اين كشور را در دنياي امروز پيش ببريم.
به گزارش خبرنگار مهر آيت الله هاشمي رفسنجاني در نماز جمعه اين هفته تهران با اشاره به اجلاس خبرگان كه به زودي برگزار خواهد شد، اظهار داشت : در اين اجلاس دو مسئله مهم پرونده هسته اي و نقدي شدن يارانه ها را كه از مسائل روز هستند را مورد بررسي قرار خواهيم داد.
وي افزود : به همين منظور از متصديان اين امور دعوت كرده ايم در اجلاس خبرگان توضيحاتي را در اين باره ارائه كنند.
رئيس مجلس خبرگان در بخش ديگري از سخنان خود به گشايش اولين مجلس خبرگان در سال 58 اشاره كرد و افزود : البته آن مجلس براي تدوين قانون اساسي تشكيل شد كه قانون اساسي ايران به دليل محتواي اسلامي و ملي امروز جزو قوانين اساسي مترقي دنياست.
وي ادامه داد : سپس اين مجلس به مجلس خبرگان رهبري تبديل شد كه تا امروز پشتوانه عظيم ملت و آرامش خاطر كشورمان است تا هيچگاه دچار خلاء رهبري نشود و مردم مي دانند كه خبرگاني هستند كه مي توانند صالح ترين فرد را با تاييد ملت انتخاب كنند.
آيت الله هاشمي رفسنجاني در ادامه سخنانش به سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه اشاره كرد و ادامه داد طبق قانون اساسي سياستهاي كلي در اختيار رهبر معظم انقلاب است و در قانون اساسي به مشورت با مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز اشاره شده است، لذا پس از همراهي دولت، مجلس، قوه قضائيه و نهادهاي ذيربط در اين رابطه سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه در مجمع تشخيص مصلحت نظام به بحث و بررسي گذاشته شد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد : پس از بررسي سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه و تكميل تحقيقات اين برنامه به رهبر معظم انقلاب ارجاع مي شود و مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان مشاور نظر خود را ارائه مي كند كه پس از تاييد مقام رهبري اين برنامه به نهادهاي ذيربط ابلاغ و تبديل به حكم خواهد شد.
وي با بيان اينكه سياستهايي كه در اين برنامه تنظيم شده مي تواند جايگاه انقلاب را به سوي رفاه ، پيشرفت و توسعه پيش ببرد گفت : ما در پيشنهادات خود به رهبر معظم انقلاب بر زمينه هاي مهمي از جمله زير بناها تاكيد كرده ايم تا زيربناها از اولويت خاصي برخوردار باشد.
رئيس مجلس خبرگان در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به دوران پس از جنگ تصريح كرد : در آن زمان برنامه اي به عنوان سازندگي مطرح شد و در سايه همان برنامه تا نزديك به امروز مشكلات زيربنايي نداشته ايم.
وي افزود : در آن هنگام برق، آب و گاز قطع نمي شد و خشكساليها آسيب چنداني وارد نمي كرد چرا كه در آن سالها هم چندين خشكسالي را شاهد بوديم ولي به دليل مهار آب دچار مشكلات زيادي نمي شديم. لذا اكنون انتظار داريم با برنامه پنجم توسعه به گونه اي عمل شود كه مسائل اساسي كشور با توسعه پايدار حركت كند و روزمره نباشد.
خطيب نماز جمعه تهران خاطرنشان كرد : ما در صنايع دفاعي زيربناهايي را ايجاد كرديم كه با همان زيربناها جمهوري اسلامي ايران امروز مقتدرترين است.
آيت الله هاشمي رفسنجاني ادامه داد: ما صنعت سد سازي، سيلوسازي، اتوبان سازي، پل سازي، بندرسازي و پالايشگاه سازي را بدست آورديم و اجرا كرديم و در آخرين فاز پالايشگاهي، فاز دو بندرعباس را ايجاد كرديم كه اگر اين امورات به همان شكل ادامه مي يافت امروز مي توانستيم به پيشرفتهاي چشمگيري در زمينه بنزين دست يابيم.
رئيس مجلس خبرگان خاطرنشان كرد : مهمترين محور برنامه پنج ساله اي كه تدوين مي شود بايد دانايي محوري باشد و با كمك انسانهاي مجرب و دانا اين كشور در دنياي امروز پيش برود و اين اقدام با كمك صاحبنظران مجلس و دولت در آينده اي نزديك عملي خواهد شد.
وي در بخش ديگري از سخنانش يكي ديگر از موضوعات مهم كشورمان را مسئله هسته اي برشمرد و گفت: ايران از لحاظ بين المللي مظلوم است و واضح است كه كشورهاي غربي بدنبال بهانه جويي و تسويه حسابهايي با انقلاب هستند.
خطيب نماز جمعه تهران ادامه داد : ايران مي تواند صاحب تكنولوژي هسته اي باشد چرا كه به سوي كميابي انرژي در حركتيم و اكنون مشاهده مي شود كه برخي از كشورها به انرژي ذغال سنگ بازگشته اند، ماده اي باعث تخريب منابع زيستي بشر شده است لذا حركت به سوي انرژيهاي نو و انرژي هسته اي مسئله مهمي است.
آيت الله هاشمي رفسنجاني تاكيد كرد: سختگيري قدرتهاي بزرگ دنيا نسبت به ايران كه خود به اين تكنولوژي بومي دست يافته است ظلم به مردم ايران و همچنين به بشريت است و اين مسئله بايد طوري تنظيم شود كه خطر سلاح هسته اي وجود نداشته باشد اما از اين انرژي بتوان در جهت صلح آميز استفاده كرد.
رئيس مجلس خبرگان همچنين گفت : دستيابي كشورها به اين انرژي به تلاش كشورهاي جهان سوم و همكاري آنان با يكديگر منوط است و قدرتهاي بزرگ كه امروز با امكانات ديگران به همه چيز رسيده اند بايد از ارعاب، تهديد و زورگويي دست بردارند.
وي در ادامه سخنانش به شرايط منطقه و مسئله گرجستان اشاره كرد و اظهار داشت : در قفقاز خطر رويارويي دو قدرت بزرگ هسته اي دنيا، ناتو از يك سو و روسيه از سوي ديگر پيش آمد و البته كمي آرام گرفت. لذا در حل اين مسئله بايد عاقلانه و مدبرانه عمل شود.
وي همچنين گفت : به خاطر مسئله اي كوچك، قدرتهاي هسته اي را مقابل هم مطرح كردن نگرانيهاي زيادي را ايجاد مي كند و ما اميدواريم عقل بر اين فضاها حاكم شود.
آيت الله هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنانش به سالروز بازگشت آزادگان در 26 مرداد سال 1369 اشاره كرد و گفت: در اين روز اسراي ايران به ميهن اسلامي بازگشتند كه يكي از بهترين روزهاي تاريخ كشور ماست و براي من كه آن زمان مسئول جنگ بودم درخشان ترين روز است.
وي افزود : در سال 67 ما قطعنامه را پذيرفته بوديم و دو سال گرفتار چانه زني و بهانه جوييهاي صدام بوديم و او تلاش مي كرد قطعنامه را مخدوش كند و به اين ترتيب جنگ اعصابي به راه انداخته بود به گونه اي كه نامه اي را براي حضرت امام خميني(ره) وهمچنين نامه اي را خطاب به بنده نوشت.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد : اين ماجرا ادامه يافت و صدام مي خواست بدنبال خرابيهايي كه ايجاد شده و همچنين اسراي بي شماري كه در ايران داشت خود را به نوعي خلاص كند، به اين ترتيب به سراغ اشغال كويت رفت و در صدد بود آنچه را كه نتوانسته از ايران بدست آورد در كويت به آن برسد و تصور مي كرد اشغال كويت لقمه آساني است.
خطيب جمعه تهران خاطرنشان كرد : بالاخره صدام محتواي قطعنامه را پذيرفت و مكالمات تمام شد و چند روز بعد اولين گروه آزادگان به ميهن خود بازگشتند و اين لحظه بسيار شيرين بود.
وي با بيان اينكه آزادگان به جريان انقلاب كمك زيادي كردند گفت: امروز اين عزيزان بخشي از جامعه فعال ما هستند و مايه دلخوشي ما بشمار مي روند.
خطيب نماز جمعه تهران در بخش ديگري از سخنانش به واقعه هشتم شهريور 1360 اشاره كرد و گفت : شهيد رجايي، باهنر، دستجردي و بلنديان را در توطئه اي شوم كه مصدر كارهاي مهمي در كشور بودند را از دست داديم و به دليل اين فاجعه بزرگ هفته دولت در تاريخ انقلاب اسلامي تعيين شده است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه ياد و خاطره شهيدان ديگري همچون لاجوردي، اندرزگو، عراقي و فرزندش را كه قبل از انقلاب با تمام وجود در صحنه بودند را گرامي داشت.
آيت الله هاشمي رفسنجاني همچنين با اشاره به ميلاد حضرت حجت(عج) گفت : مراسم نيمه شعبان يكي از اعياد مهم ماست كه گاهي اين مراسم مخلوط با خرافات و اقداماتي ناشايست برگزار مي شود كه بايد در جهت برگزاري درست آن بكوشيم.
آيت الله هاشمي رفسنجاني همچنين در خطبه اول نماز جمعه اين هفته تهران به آثار ركوع، سجود و تسبيح در انسان پرداخت و گفت : با توجه به اينكه در آستانه ماه مبارك رمضان قرار داريم اين مسائل مي تواند در روحيات مردم تاثير بگذارد.
وي افزود: از اين مسائل مي توانيم در استجابت دعا، رفع غم و اندوه و استفاده از نورانيت خداوند در محيط كار و زندگيمان تاثير بپذيريم.
رئيس مجلس خبرگان به سخنان گذشته خود در زمينه شكل گيري نظام بر محور قرآن و تاثير عبادات و نماز اشاره كرد و گفت: حمد و تسبيح در زندگي ما و در ساخت انسانهاي متعهد و صالح نقش دارد.
خطيب نماز جمعه تهران همچنين تصريح كرد : اولين اثر تسبيح اين است كه به استجابت دعا كمك مي كند.
آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت : هيچ چيز براي انسان بهتر از رضايت بين خداوند و بنده نيست زيرا اين حالت بزرگترين نعمت است سعي كنيم با تفكر و خداشناسي به اين حالت رضا دست يابيم چرا كه در اين صورت مي توانيم ناراحتيها را از خود دور كنيم.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]