تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855698751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نقد و بررسي تبصره ماده 14 قانون ديوان عدالت اداري


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: نقد و بررسي تبصره ماده 14 قانون ديوان عدالت اداري
در اجراي اصل يكصد و هفتاد و سوم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران براي اولين بار قانون ديوان عدالت اداري به منظور رسيدگي به شكايات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورين يا واحدها و يا آئين‌نامه‌هاي دولتي و احقاق حقوق آنها در تاريخ 4/11/1360 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيد.

اين قانون شامل سه فصل (تشكيلات ديوان - صلاحيت و حدود اختيارات ديوان - ترتيب رسيدگي ديوان) جمعا در 25 ماده بود. متعاقبا در جلسه علني مورخه 26/2/1372 مجلس شوراي اسلامي قانون الحاق پنج تبصره به مواد 15 - 18 و 19 مورد تصويب قرار مي‌گيرد. بعدا در تاريخ 1/2/1382، مواد 1، 18، 19، 20 و 21 اصلاح و يك ماده نيز به عنوان ماده 26 و تبصره آن، به قانون مزبور الحاق مي‌گردد.

نظر بر اينكه قانون ديوان عدالت اداري پس از اولين تصويب خود، دوبار مورد اصلاح و تنقيح قرار گرفته بود ولي جوابگو نبود و از اين منظر كه قانون بايستي جامع بوده و از پراكندگي ماده‌ها و تبصره‌هاي آن اجتناب شود آرزوي بحق در سال 1385 جامه عمل پوشيد. يعني قانون ديوان عدالت جديد در 49 ماده و 25 تبصره در تاريخ 25/9/1385 از تصويب نهائي مجمع تشخيص مصلحت نظام گذشت و قانون مصوب سال 1360 و اصلاحات و الحاقات بعدي آن و كليه قوانين مغاير لغو گرديد.

هرچند قانون جديد بهتر از قانون سابق مي‌باشد ولي انتظار مي‌رفت پس از بيست و پنج سال تجربه در اين زمينه، يك قانون جامع و مانع مورد تصويب قرار مي‌گرفت و از ابهام و اجمال بدور بود. در بحث حاضر به شرح و نقد و بررسي تبصره ماده 14 قانون ديوان عدالت اداري مي‌پردازيم:

ماده 14 - در صورتي كه تصميمات و اقدامات موضوع شكايت، موجب تضييع حقوق اشخاص شده باشد، شعبه رسيدگي‌كننده، حكم مقتضي مبني بر نقض راي يا لغو اثر از تصميم و اقدام مورد شكايت يا الزام طرف شكايت به اعاده حقوق تضييع شده، صادر مي‌نمايد.

تبصره: پس از صدور حكم بر اساس ماده فوق، مراجع طرف شكايت علاوه بر اجراء حكم مكلف به رعايت مفاد آن در تصميمات و اقدامات بعدي خود مي‌باشند.

همانطور كه مي‌دانيم يكي از محاسن قانون خوب اين است كه ضمانت اجرا داشته باشد. تبصره ماده 14 قانون مزبور فاقد اين وصف مي‌باشد. به عبارت ديگر در صورت عدم رعايت مفاد و مدلول آن از سوي مراجع طرف شكايت در تصميمات و اقدامات بعدي خود تكليف چيست؟ چرا كه ديوان عدالت اداري به منزله يك دادگاه عالي اداري بوده و بر تصميمات و اقدامات واحدهاي دولتي اعم از وزارتخانه‌ها و سازمانها و موسسات و شركتهاي دولتي و شهرداريها و تشكيلات و نهادهاي انقلابي و موسسات وابسته به آنها و نيز تصميمات قطعي دادگاههاي اداري، هياتهاي بازرسي و كميسيونهايي مانند كميسيونهاي مالياتي، شوراي كارگاه، هيات حل اختلاف كارگر و كارفرما، كميسيون موضوع ماده 100 قانون شهرداريها... نظارت عاليه دارد.

لذا شايسته بود مقنن براي عدم رعايت مفاد تبصره از سوي افراد فوق‌الاشاره همانند مواد 24 و 26، تبصره‌هاي 2 و 3 ماده 31، 32، 37 قانون عدالت اداري براي متخلف حسب مورد مجازات اداري يا انتظامي و نيز جبران خسارت وارده، در نظر مي‌گرفت. به‌طور مثال، اگر از سوي ديوان عدالت اداري تصميم كميسيون موضوع ماده 100 قانون شهرداري‌ها به جهت تضييع حقوق شاكي، مورد نقض قرار گيرد و رسيدگي مجدد را به كميسيون همعرض احاله نمايد.

سوال اين است كه آيا كميسيون همعرض بايد در تصميم خود، مفاد حكم ديوان عدالت اداري را رعايت نمايد يا مي‌تواند رسيدگي و حكم مقتضي را صادر نمايد بدون اينكه از راي ديوان تبعيت كند و اگر منظور مقنن از تصويب تبصره ماده 14، تبعيت كميسيون همعرض از راي ديوان عدالت اداري باشد و تبعيت نگردد و كميسيون همعرض همان راي قبلي كميسيون موضوع ماده 100 قانون شهرداريها را صادر نمايد تكليف چيست و چه ضمانت اجرايي وجود دارد.‌

آيا شاكي بايد مجددا براي نقض راي كميسيون همعرض كه از راي ديوان تبعيت نكرده مراجعه كند؟ لذا شايسته بود قانونگذار، منظور خود را از تصويب چنين تبصره‌اي بطور واضح و روشن بيان مي‌كرد تا از تفاسير متعدد و ناموزون در ميان اهل فن اجتناب مي‌گرديد. بنابراين ضرورت دارد اين تبصره بازنگري و مقصود واقعي مقنن بيان گردد.




 پنجشنبه 31 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2580]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن