تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826550604




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ديدگاه رمضان ماه اصلاح رفتار مصرفى


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ديدگاه رمضان ماه اصلاح رفتار مصرفى
در آستانه ورود به ماه مبارك رمضان و دعوت خداوند تبارك و تعالى به ضيافت بزرگ الهى شايسته است كه پيروان راستين پيامبر عظيم الشأن اسلام(ص) و ائمه اطهار(عليهم السلام) ضمن لبيك به اين دعوت سرشار از مهر، رحمت، مغفرت، ثواب و صواب و گناه سوزى توجهى نيز به برخى از دستورات آن سفراى رحمت الهى بنمايند. يكى از اين دستورات دورى از اسراف و تبذير است. مقام معظم رهبرى (حفظه الله تعالى) نيز در مهرماه سال گذشته بحق و با كمال بزرگوارى بر لزوم اجتناب از اين گناه بزرگ تأكيد و بر ضرورت امر به معروف و نهى از منكر توسط آحاد مردم عزيز توصيه فرمودند.
در دين مبين اسلام و براساس دستورات ائمه معصومين رعايت يك الگو و سطح مصرفى در خور شأن و شخصيت خانواده پذيرفته شده و مورد تشويق قرار گرفته است: در ادبيات علم اقتصاد نيز مصرف در حد اعتدال و بالاى خط فقر يك امر پذيرفته شده و معقول است.
داشتن يك مسكن متعارف، آب و غذاى سالم و كافى براى رفع نياز بدن، پوشاك مناسب و كافى به اندازه شأن و منزلت يك مسلمان امرى پسنديده و واجب است.
در مقابل اسراف پديده اى منكر و مطرود است. اسراف به سطحى از مصرف اطلاق مى شود كه انسان فراتر از نياز معقول و در شأن خود مصرف كند.
متأسفانه در دوره رژيم طاغوت الگويى از مصرف در سطح جامعه شكل داده شد كه متأثر از فرهنگ اسراف و تبذير جامعه غربى است. در اين الگو جوامع كشورهايى چون ما به عنوان بازار هدف در معرض شليك كالاهاى تجملاتى قرار گرفته و هدف اصلى آن اضمحلال توليد در جامعه هدف و باز كردن بازار مصرفى براى تأمين منافع سوداگران غربى بوده است.
از ديدگاه علم اقتصاد اين الگو يك الگوى انفجارى ومنهدم كننده اقتصاد داخلى كشور است كه موجب نبود تعادل هاى اساسى در بازار كالاها و خدمات مى شود كه موجب شكاف بين تقاضا و عرضه شده و تورم را به شدت تشديد مى كند. در واقع مصرف كننده ايرانى با اين الگوى رفتارى خود و با دست خود موجب عدم تعادل و تورم مى شود. در واقع و بدون ترديد يكى از عوامل ريشه اى تورم همين پديده است.
اين الگوى مصرفى كاذب ويژگى هايى دارد
۱- (همان گونه كه مقام معظم رهبرى فرمودند) : اسراف و تبذير تقاضا و خريد و مصرف كالاها و خدمات بيش از نياز حقيقى كه گاه موجب اتلاف و ضايعات مواد مصرفى بوى ژه مواد غذايى و كشاورزى مى شود.
۲- خريد و مصرف كالاها و خدماتى غيرضرورى و بدون اولويت
۳- تقاضا و مصرف كالاها و خدمات در غير زمان ضرورى و طبيعى آن كه موجب تكانه به بازار و جهش هاى قيمتى مى شود كه باز به دليل ناآشنايى با روش هاى نگهدارى موجب اتلاف و ضايعات مى شود.
۴- تقاضا و مصرف كالاها و خدمات در غيرمكان و جاى ممكن براى در دسترس قرار گرفتن كه باز موجب تكان به بازار و جهش هاى قيمتى در بازارهايى مى شود كه واقعاً به دور از انتظار است.
۵- تقاضا و مصرف كالاها و خدماتى به صورت جايگزين، در صورتى كه مى توان با انتخاب بديل آن صرفه جويى نمود. مثل استفاده از وسايل نقليه عمومى به جاى مصرف بنزين و استفاده از خودروهاى شخصى
۶- ضعف فرهنگ مشاركت در مصرف و حاكميت خصلت فردگرايى و خودمحورى
بايد توجه نمود كه شركت دادن ديگران در مصرف كالاها و خدمات باعث صرفه جويى شديد و افزايش كارآيى هزينه مى شود و به علاوه اين عمل پسنديده از نظر اسلام ثواب عظيمى دارد.
نكته اى كه بايد بويژه به مردم عزيز ياد آورى شود، اين است كه اقتصاد ما با دو نيروى متضاد و ويران كننده با ۴ ويژگى دست به گريبان است.
از يك طرف:
- اقتصاد ما دچار ضعف بنيان هاى توليد است
- متوسط بهره ورى نيروى انسانى پائين است
از طرف ديگر:
- واقعاً ولع مصرف و زياده روى يك سم كشنده براى اين اقتصاد است
- فرهنگ مشاركت و هماهنگى عمومى با دولت در سطح قابل قبولى نيست.
اين ۴ ويژگى متضاد موجب افت و كندى موتور اقتصاد است. اينها هر كدام اين پيكر ضعيف اقتصاد را به سويى مى كشند و اجازه نمى دهند تا اين سامانه با آسايش و بصيرت هدايت و تدبير شود و لذا آسيب پذيرى در برابر بلاهاى داخلى و خارجى براى اقتصاد امرى عادى مى شود.
بنابراين طبيب اقتصاد ما تنها دولت نيست. اين ما هستيم كه طبيب اقتصاد خودمان هستيم و ما بايد با تنظيم مصرف اقتصاد را تقويت كنيم و مائيم كه با اين رفتار اصلاح شده تورم را پائين خواهيم آورد.
اگر با اصلاح رفتار اقتصادى در سطح خانواده شروع كنيم، سريع تر به سر منزل مقصود يعنى اصلاح اقتصاد در سطح كلان و ملى خواهيم رسيد. متأسفانه اين قضيه اثباتى كمتر مورد توجه است.
 پنجشنبه 31 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن