واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: جامعه - تاكنون يك نفر در تهران از وبا فوت كرده است
جامعه - تاكنون يك نفر در تهران از وبا فوت كرده است
گروه اجتماعي:وبا كه به تهران رسيده بود، اولين قرباني خود را گرفت. ديروز معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي به ايلنا گفت كه اولين قرباني وبا در تهران، يك شهروند 75 ساله بود كه البته سابقه بيماري قلبي هم داشته اما فوتش به دليل ابتلا به وبا بوده است. مهمترين راههاي مبتلا شدن به وبا، آب آلوده و سبزيجاتي است كه اغلب در تهران با فاضلاب شهري آبياري ميشوند. معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي گفته است كه آب تهران صددرصد سالم است و وزارت بهداشت نيز طي اطلاعيههايي به مردم هشدار داده كه سبزيجات و ميوهها را به خوبي شستوشو بدهند و با مواد ضدعفونيكننده از ميكروبهاي احتمالي وبا پاك كنند. از سال 1384 كه همهگيري بيماري وبا در كشور در صدر اخبار اجتماعي تابستان قرار گرفت، هر سال در اواخر تابستان خبر خطرناك بودن ابتلا به وبا در بين ايرانيان شايع ميشود. اين روزها بسياري از شهروندان تهراني از آلودگي آب شهري تهران سخن ميگويند. آب شهري تهران به سالم و پاك بودن در كشور شهره است اما تعداد زيادي از تهرانيها در گفتوگوهاي روزمره با خبرنگاران روزنامه كارگزاران از گلآلود بودن، زرد بودن رنگ آب و حتي كفآلود بودن آبهاي لولهكشي تهران سخن گفتهاند. معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي نيز با اين كه گفته «سلامت آب تهران صددرصد است» اما افزوده است: «سلامت آب رودخانه را كه در شهرهاي اطراف تهران به عنوان منابع آبشرب استفاده شوند، تاييد نميكنيم. تعدادي از روستاهاي اطراف تهران نيز تحت كنترل، آبفاي (شركت آب و فاضلاب استان تهران) روستاها نيستند. البته تعداد آنها به تعداد انگشتان دست هم نميرسد اما همين هم تهديدي براي سلامت مردم محسوب ميشود.»
وبا يك بيماري اسهالي است كه توسط يك باكتري خاص كه ميتواند در محيط مرطوب سالها زندگي كند، ايجاد ميشود و به راحتي ميتوان آن را در صورت استفاده به موقع از داروي مايع خوراكي يا تزريقي درمان كرد. اين باكتري معمولا از طريق مدفوع افراد آلوده به وبا منتقل ميشود. بيماري وبا در قرن 16 ميلادي شناخته شده و اولين اپيدميهاي آن در قرن 18 ميلادي مشاهده شده است. اولين همهگيري وبا در دهههاي اخير به سال 1961 ميلادي در اندونزي مربوط ميشود كه تاكنون در سالهاي مختلف در حدود 100 كشور جهان اين همهگيري رصد شده است. كشورهاي آفريقايي بيشترين قربانيان وبا را در دنيا داشتهاند. سازمان پزشكان بدونمرز در سايت خبري خود، سه مشخصه مهم را براي مناطقي كه درگير وبا هستند، برشمرده است: شهرهايي كه آب شهري آنها به حد كافي كلر زده نميشود، مناطق روستايياي كه به لولهكشي آب و چاههاي حفاظت شده دسترسي ندارند و نواحياي كه در آنها از توالت و سيستم فاضلاب مرسوم استفاده نميشود.
شيوع بيماري وبا به حدي در تهران نگراني به بار آورده كه مسئولان بهداشتي شهر را وادار كرده است وروديهاي پايتخت را زيرنظر داشته باشند تا از ورود وبا جلوگيري كنند. اما با مرگ اولين شهروند تهراني، گويا همه اين تلاشها نيز به نتيجهاي نرسيده است. ديروز مركزمديريت بيماريهاي وزارت بهداشت نيز از استقرار سيستم گزارشدهي 24 ساعته و درمان سريع مبتلايان جديد به وبا خبر داد. محمدمهدي گويا به ايسنا گفت: «تشديد نظارتها و مراقبتهاي بهداشتي همه ساله با شروع فصل گرما آغاز ميشود و امسال با مشاهده مواردي از ابتلا به وبا در كشور، با مشاركت وزارتخانههاي كشور، نيرو، جهاد كشاورزي و سازمان صدا و سيما، نظارتها و برنامههاي مراقبتي تشديد و آموزش همگاني و اطلاعرساني افزايش يافت.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيدبهشتي نيز گفته است كه اگر وبا را خيلي جدي نگيريم و مسئولان هشيار نباشند، وبا در شهريورماه مشكلساز خواهد شد.» وبا با اسهال آبكي حجيم، بدون تب يا زورپيچ شكم آغاز ميشود. مدفوع بيماران وبايي، ظاهر مايع شفاف آغشته به موكوس سفيدرنگ ميگيرد كه اصطلاحاً به آن مدفوع «آب برنجي» ميگويند. اين مايع معمولاً بدون بو است يا اين كه بوي خفيف ماهي دارد. استفراغ در بيماران مبتلا به وبا، ميتواند شديد باشد يا با درد دست يا پا همراه باشد. وبا در حالتهاي خيلي پيشرفته با از دست دادن بسيار زياد آب از راه اسهال و استفراغ، موجب شوك، پايين آمدن فشار خون و نبض و نهايتاً مرگ ميشود. شمار مبتلايان به وبا در ايران به 74 نفر رسيده است. تا چند روز گذشته چهار نفر در داخل كشور فوت كردهاند و آخرين قرباني وبا نيز در تهران به ثبت رسيده است.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]