واضح آرشیو وب فارسی:قدس: رييس سازمان فضايي ايران : نخستين فضانورد ايراني 10 سال آينده پرواز مي كند
يك مسؤول گفت: در زمينه اعزام انسان به فضا، مطالعات و بررسيهاي گسترده اي در كشور در حال انجام است و اين مهم، يكي از اهداف 10 ساله ايران به شمار مي رود.
به گزارش خبرگزاري فارس، رضا تقي پور، رئيس سازمان فضايي ايران با اشاره به اين كه ايران در نظر دارد در 10 سال آينده، امكانات پرواز اولين فضانورد خود را به فضا فراهم كند، گفت: از 6 ماه تا يك سال آينده، زمان قطعي محقق شدن اين هدف مشخص مي شود.
به گفته تقي پور، پيشرفت در زمينه فناوري فضايي با توجه به گستردگي اين حوزه يكي از راهبردهاي اصلي ايران است و همان گونه كه در چشم انداز 20 ساله نيز مشخص شده است، ايران بايد در سال 1400، رتبه اول منطقه را در زمينه فناوري هوا- فضا دارا باشد.
وي افزود: در مسير تحقق اين هدف، برنامه 10 ساله اي براي اين حوزه ترسيم شده است كه هم اكنون با پرتاب موشك ماهواره بر اخير يكي از نتايج آن مشاهده مي شود.
رئيس سازمان فضايي ايران، يكي از بخشهاي مهم در برنامه هاي فضايي ايران را ساخت راكتهاي داراي قابليت پرتاب ماهواره دانست كه تنها چند كشور چنين توانايي را دارند و ايران نيز با آزمايش موفقيت آميز پرتاب «سفير اميد»، به جرگه اين كشورها پيوست.وي با پرهزينه توصيف كردن اين فناوري در تمامي كشورهاي جهان گفت: هند در 30 سال گذشته، رقمي بالغ بر 15 ميليارد دلار را به طور مستقيم صرف پيشرفت در اين زمينه كرده است كه ارزش اين سرمايه گذاري امروز به بيش از 35 ميليارد دلار رسيده است.
تقي پور يادآور شد: ايران در زمينه استفاده صلح آميز از فضا همكاريهايي را با ايتاليا و روسيه انجام داده است كه اين حركت در آينده نيز ادامه خواهد داشت، اما در ساخت ماهواره اي كه به فضا پرتاب شد، ايران هيچ همكاري با ديگر كشورها نداشته است و همه مراحل ساخت اين ماهواره به دست كارشناسان ايراني صورت گرفته است و اين فناوري كاملاً بومي به شمار مي رود.
وي در ادامه گفتگوي خود با «پرس تي وي»، با اشاره به همكاري ايران با كشورهاي اسلامي در زمينه ساخت ماهواره اسلامي بشارت، گفت: ايران همچنين يكي از گسترش دهندگان همكاريهاي آسيا- اقيانوسيه در زمينه فناوريهاي فضايي است و در آينده ماهواره مشتركي به نام «اس ام ام اس» (SMMS) به فضا پرتاب مي شود كه ايران نيز در زمينه ساخت آن با كشورهاي آسيا- اقيانوسيه همكاري داشته است.
تقي پور همچنين پيشرفت در زمينه فن آوري فضايي را باعث پيشرفت اقتصادي و علمي كشور دانست و از ثمرات اقتصادي آن به حجم بالاي كارآفريني اين فناوري در كشور اشاره كرد.
رئيس سازمان فضايي ايران گفت: پرتاب ماهواره «اميد» حدود نيم ميليون دلار هزينه داشته است كه اين مقدار از هزينه هايي كه براي ايجاد زيرساختهاي اين فناوري صرف شده است، جداست. وي ابراز اميدواري كرد كه ماهواره «اميد» در 12 ماه آينده در مدار زمين قرار گيرد.
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]