واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر/جنگ لفظي روسيه و آمريكا درباره گرجستان بالا گرفت
كاندوليزا رايس وزير خارجه آمريكا به دليل عدم خروج فوري نظاميان روسيه از گرجستان اين كشور را متهم به كشوري سركش كرد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رويترز، رايس گفت كه روسيه در صدد است تا همسايه خود گرجستان را ويران كرده و آن را خفه نمايد.
وزير خارجه آمريكا كه با شبكه تلويزيوني سي بي اس گفتگو مي كرد، افزود: روسيه به شيوه اي بسياري روشن خود را منزوي مي كند و در مناقشه گرجستان به يك بازيگر متمرد و سركش كاملي تبديل مي شود.
رايس كه براي ديدار با وزيران امور خارجه كشورهاي عضو ناتو به بروكسل سفر كرده بود، خاطر نشان كرد:"آنها (روسيه) بر آن هستند تا گرجستان و اقتصاد آن را با مشكل رو به رو سازند".
وي گفت كه روسيه به طور مؤثري خود را از مابقي دنيا جدا مي كند و تلاش هاي خود را براي پيوستن به سازمان ها و نهادهاي جهاني از بين مي برد.
وزير خارجه آمريكا روسيه را در اين مناقشه بازنده توصيف كرد و گفت كه آنها به طرز غيرقابل كنترل زير بناي غير نظامي گرجستان را منهدم كرده اند و مردم را در بزرگراههاي هراسان كرده و بندر پوتي را بسته بودند.
وي در عين حال با اشاره به اينكه آمريكا و ناتو در صدد منزوي كردن روسيه نيستند، افزود: عدم همكاري روسيه منجر به انزواي اين كشور شده است و ما اجازه محو و نابودي دولت مستقلي توسط روسيه را نخوايم داد. ما از دموكراسي در گرجستان حمايت مي كنيم و روسيه بايد به وعده هاي خود عمل كند.
رايس همچنين در رابطه با مخالفت روسيه با عضويت گرجستان در ناتو افزود: ما همچنين به روسيه اجاز نخواهيم داد كه عضويت هر كشوري در ناتو را ديكته كند.
گفتني است كه روز گذشته وزيران خارجه كشورهاي عضو ناتو براي شركت در نشست اضطراري اين سازمان در رابطه با بحران اوستياي جنوبي در بروكسل گرد هم آمده بودند و در اين رابطه اعلاميه اي را عليه روسيه صادر كردند.
"ياپ دي هوپ شيفر" دبير كل ناتو در پايان نشست اضطراري وزراي امور خارجه 26 كشور عضو در اتحاد كه پيرامون اوضاع در گرجستان به پيشنهاد آمريكا برگزار شد، به خبرنگاران گفت: تا زماني كه روسيه بطور كامل به تمامي مفاد شش گانه موجود در طرح "مدودف-ساركوزي" براي حل اوضاع در گرجستان عمل نكند، ناتو برگزاري اجلاس هاي شوراي روسيه-ناتو در تمامي سطوح را متوقف مي كند.
وي افزود: "ما تماس ها را خراب نمي كنيم، اما لازم است كه طرف روسي به تعهدات خود عمل كند".
گفتني است كه روز گذشته ناتو تصميم گرفت كه كميسيون ناتو - گرجستان همانند كميسيون ناتو-اوكراين ايجاد كند.
دبير كل ناتو اطلاع داد كه از جمله مسئوليت هاي اين كميسيون كنترل بر روند اجراي تصميمات اتخاذي در نشست سران ناتو در بخارست (براي عضويت) خواهد بود.
در همين رابطه "سرگئي لاوروف" وزير خارجه روسيه عصر سه شنبه طي ديداري با خبرنگاران در رابطه با اعلاميه ناتو و اظهارات "ياپ دي هوپ شيفر" دبير كل ناتو پس از پايان اجلاس وزراي خارجه كشورهاي عضو ضمن جانبدارانه توصيف كردن موضع ناتو در رابطه با گرجستان اظهار داشت: در واقع ناتو "ميخائيل ساكاشويلي" رئيس جمهوري گرجستان را تحت حمايت خود قرار داد. در آنجا (نشست ناتو) در اين رابطه كه "همه چيز چگونه آغاز شد، چه اتفاقي افتاد، چه كسي گرجستان را مسلح كرد و اينكه طي يك سال اخير چه كسي مخالف تصويب پيشنهاد روسيه در رابطه با انعقاد توافقنامه غير مجاز بودن توسل به نيروهاي مسلح از سوي گرجستان بود"، يك كلمه هم گفته نشد.
لاوروف از عدم واكنش غرب به اقدامات رئيس جمهور گرجستان كه پخش آزاد رسانه هاي روسي در كشور را محدود كرده، ابراز شگفتي نمود و افزود : ناتو سياست مسلح كردن سران كنوني گرجستان را پيش گرفته و روشن است كه سلاحي كه مقامات گرجستان خريداري مي كنند، براي ادامه دادن به تلاش هاي خود براي حل نظامي مشكل تماميت ارضي اين كشور است.
وي خط مشي جذب گرجستان به ناتو را بواسطه وجود روحيه ضد روسي در اين پيمان دانست و گفت كه "مسلماً پيامدهايي وجود خواهند داشت".
وزير امور خارجه روسيه اعلاميه دبير كل ناتو در رابطه با اشغال خاك گرجستان از سوي روسيه را رد كرد و گفت: "روسيه هيچ كجا را اشغال نكرده ما توسط نيروهاي پاسداران صلح خود وظايفي را انجام مي دهيم كه اين بر اساس توافقنامه هايي است كه طرفين درگير از جمله گرجستان ان را امضا كرده و بر عهده آنها سپرده شده است".
لاوروف تاكيد كرد كه روسيه قصد دارد به توافقات بر اساس "شش اصل" (مدودوف- ساركوزي) حل مسالمت آميز اوضاع در منطقه مناقشه گرجستان- اوستيا عمل كند و توضيح داد كه خارج سازي نيروهاي روسيه از گرجستان، مستقيماً به روند اجراي تعهدات پذيرفته شده از سوي گرجستان بستگي دارد.
در رويدادي ديگر در همين ر ابطه ديميتري روگوزين نماينده دائم روسيه در ناتو نيز طي مصاحبه اي با شبكه تلويزيوني "وستي" مخالفت كشورش را با عضويت گرجستان در ناتو اعلام و گفت:به اعتقاد من در اوضاع بوجود آمده الحاق گرجستان مهاجم به ناتو به اعتبار پيمان آتلانتيك شمالي لطمه وارد خواهد ساخت.
وي معتقد است: اگر كساني هنوز هستند كه به اعتقاد آنها گرجستان به رهبري ساكاشويلي بعد از قرباني كردن هزاران انسان بي گناه در قفقاز مي تواند به ناتو راه يابد، به احتمال قوي مي توان هيتلر را هم به تركيب ناتو راه داد.
درباره آينده وضعيت حقوقي اوستياي جنوبي و آبخازي راگوزين تاكيد كرد كه اين مسئله توسط خود رئيس جمهور گرجستان تعيين شد.
وي گفت: خود ساكاشويلي با آغاز تهاجم نظامي عليه اوستياي جنوبي و آبخازي موقعيت حقوقي اين جمهوري هاي به رسميت خودمختار را تعيين كرد.
اگر وي فكر مي كند كه بعد از آن فجايعي كه انجام داده و به "قصاب واقعي تسخينوالي" تبديل شده اوستيايي ها و يا آبخازها با وي در يك كشور زندگي خواهند كرد، كاملاً در اشتباه است.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]