تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827783111




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

موضوع مهم : تاریخچه روانشناسی


واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: تاریخچه روانشناسی روانشناسي يکي از قديمي‌ترين نظام علمي و هم يکي از جديدترين آنهاست. انديشه‌هاي مربوط به انسان و ماهيت او بسياري از کتابهاي «مذهبي و فلسفي» را پرکرده است. حتي قرنهاي چهارم و پنجم پيش از ميلاد «افلاطون ، ارسطو و ديگر دانشمندان» يونان باستان با بسياري از مسائلي که روان شناسان امروزي با آنها سر و کار دارند، دست و پنجه نرم مي‌کردند. مسائلي مانند:
«حافظه ، يادگيري ، انگيزش (Motivation) ، ادراک (Perception) ، رويا و رفتار ناهنجار (Abnormal Behavior)» در روان شناسي گذشته و حال مطرح بوده و مي‌باشد . بنابراين در موضوع روانشناسي بين گذشته و حال يک استمرار بنيادي وجود دارد [
مشاهده فقط برای اعضا امکان پذیر است
.
برای ثبت نام اینجا کلیک کنید
...
]
روانشناسان اين پيوند بين گذشته‌ها و حال را براي کاوش جالب و سودمند يافته‌اند و اين خود سبب شده که «تاريخ روانشناسي» به عنوان يک زمينه مطالعاتي و حتي تحصيلي در آيد.

اهميت تاريخ روانشناسان
روانشناسي که امروز با آن سروکار داريم (در سطح تحصيلي و حرفه‌اي) شاخه شاخه شده و چند پاره است. بعضي از روان شناسان بر کارکردهاي « شناختي» تاکيد دارند، بعضي به نيروي‌هاي ناهوشيار علاقه منداند و ديگران با رفتار آشکار يا با فرآيندهاي «فيزيولوژيکي و شيميايي» سروکار دارند. و به نظر مي‌رسد اين رويکردها با هم وجه اشتراک زيادي نداشته باشند، جز اين که همه آنها علاقه‌مند به «ماهيت انسان» هستند.
در اين ميان تنها چارچوبي که اين زمينه‌ها و رويکردها مختلف را به هم پيوند مي‌زند و آنها محتواي منسجمي مي‌دهد «‌تاريخ» آنهاست : يعني تکامل روانشناسي به عنوان يک نظام علمي مستقل. تنها با بررسي خاستگاه‌هاي روان شناسي و مطالعه تحول آن در طي زمان است که مي‌توانيم ماهيت روان شناسي به عنوان يک نظام علمي مستقل ماهيت روان شناسي امروز را به وضوح درک کنيم.
در کنار آن تاريخ روان شناسي به خودي خود «داستاني جذاب» است، که در آن صحنه‌هايي از نمايش‌هاي انساني ، تاثرآور ، قهرماني ، انقلاب و حتي با سهمي از امور جنسي و مواد مخدر (سو مصرف مواد) به چشم مي‌خورد. حرکتهاي نادرست ، اشتباهات و سو تفاهم‌ها همواره وجود داشته‌اند، اما همواره تحولي روشن وجود داشته است که روان شناسي معاصر را شکل داده‌ است و تبيني براي غناي فعلي آن فراهم آورده است.

مشکلات باز سازي گذشته روان شناسي
داده‌هاي تاريخي ، يعني اطلاعاتي که تاريخ دانان براي بازسازي «زندگي‌ها ، رويدادها و دوره‌هاي زماني» بکار مي‌بندند .و مقدار زيادي با داده‌هاي علمي تفاوت دارد. برخلاف داده‌هاي علمي داده‌هاي تاريخي را نمي‌توان « بازسازي يا تکرار» کرد. تاريخ يک پديده «همه يا هيچ» است. چيزي يک بار روي مي‌دهد و ديگر تکرار پذير نيست . اين وضع باعث شده که همواره داده‌هاي تاريخي با شک نگريسته شود، چرا که همواره امکان تحريف و اشتباه وجود دارد. در بازسازي گذشته روان شناسي نيز وضع بر همين منوال است. موارد زيادي در تاريخ روان شناسي وجود دارد که بعدا معلوم شده است که «غلط ، دروغ و تحريف شده» هستند. براي اين تحريفات در روان شناسي سه منبع عمده را مي‌توان نام برد.

داده‌هاي گم شده يا منع شده
گاهي تحريف به خاطر «داده‌هاي مفقود شده يا به عمد منتشر نشده» است . يک نمونه از اين دست پيدا شدن ده جعبه بزرگ از دست نوشته‌هاي «فخنر» (Fechner) در سال«1983 م» است براي مدتي بيش از صد سال روان شناسان از وجود اين خاطرات و يادداشت‌ها که بين سالها ي «1928 تا 1979» را شامل مي‌شود، (مهمترين و اولين سالها‌ي تاريخ روان شناسي) بي‌خبر بودند. نمونه ديگري از اين موارد به يادداشتها‌ و نامه‌ها «زيگموند فرويد» ( Freud) بر‌مي‌گردد. او در سال«1939 م» در گذشت از آن زمان به بعد نامه و يادداشتها‌ي بسياري منتشر شده‌اند.
اما برخي از اسناد و نامه‌ها بنا به درخواست و ارثان فرويد تا پاسي گذشته از قرن بعد نيز در اختيار عموم قرار داده نخواهد شد. يک فرويد شناس در اين مورد مي‌گويد که تاريخ در اختيار گذاردن اين مطالب گوناگون است. يکي از نامه‌هاي پسر ارشد فرويد که به فرويد نوشته شده تا سال « 2013 م» مهروموم شده است و ديگري تا سال «2032 م ». نقطه جالب آنکه نامه يکي از مشاوران فرويد تا سال «2102 م» يعني 177 سال پس از مرگ اومنتشر نخواهد شد. اين موضوع آدمي‌را به اين فکر مي‌اندازد که در آن نامه چه چيزي وجود دارد که ايگونه سري از آن نگهداري مي‌شود؟

داده‌هاي تحريف شده در ترجمه
يک ضرب المثل ايتاليايي مي‌گويد:«ترجمه يعني خيانت». در اين مورد داده‌ها در دسترس هستند. اما به طريقي تحريف شده‌اند. شايد به دليل ترجمه غلط از يک زبان به زباني ديگر «عمدا يا سهوا» توسط خود فرد يا مشاهده‌گر در نيت رويدادهاي مربوطه تغيير داده شده‌اند. براي مثال سه مفهوم اساسي در نظريه فرويد از ساختار شخصيت (Id ، Ego و Superego) اصطلاحاتي ترجمه شده هستند که انديشه‌هاي فرويد را بدرستي انتقال نمي‌دهند. در اين مورد وضع به گونه‌اي است که جامعه روان کاوي پيشنهاد کرد که در ترجمه کارهاي فرويد تجديد نظر شود، زيرا تاکنون نظري تعريف شده از انديشه‌هاي او ارائه شده است.

داده‌هاي خود تائيد کننده
داده‌هاي تاريخي ممکن است توسط اعمال خود شرکت کنندگان در ثبت رويدادهاي اساسي تحت تاثير قرار گيرند. آنان ممکن است براي حفظ خود يا بالا بردن موقعيت اجتماعي شان آگاهانه يا نا آگاهانه اطلاعات غلطي در اختيار ما قرار مي‌دهند. براي مثال «بي . اف. اسکينر» (B.F. Skinner) رفتارگرايي سرشناس در مورد برنامه روزانه خود در جايي نوشت:
« من ساعت شش صبح از خواب برمي‌خواستم تا هنگام صبحانه مطالعه مي‌کردم. سپس به کلاسها ، آزمايشگاهها و کتابخانه‌ها مي‌رفتم. در ضمن روز، بيش از پانزده دقيقه وقت برنامه ريزي نشده نداشتم. تا ساعت 9 شب مطالعه مي‌کردم و... هرگز به ديدن فيلم يا تماشاي نمايش نمي‌‌رفتم ...با دخترها معاشرت کمي داشتم...» اين توصيف مفيدي است، اما دوازده سال بعد از چاپ اين مطلب و 51 سال بعد از خود واقعه اسکينز انکار کرد که در دوران تحصيل آن چنان سخت کوش و نرمش ناپذير بوده است. او مي‌نويسد: «من بيش از آنچه که زندگي واقعي امرا به ياد آورم، خود نمايي خود را به ياد مي‌‌آورم.»





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[مشاهده در: www.freedownload.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن