واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: پيگيري ايسكانيوز از لايحه تحكيم خانواده / (1) لاله افتخاري: لايحه تحكيم خانواده مي تواند جلوي اشك بسياري از مادران و فرزندان را بگيرد
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: يك نماينده مجلس تاكيد كرد: اين لايحه علاوه بر اينكه مي تواند جلوي اشك ريختن بسياري از مادران و فرزندان را بگيرد لايحه بسيار عالي است چرا كه مي تواند كمك كند بنيان خانواده هايي كه در حال حاضر بسيار سست شده را از نو بسازد و استحكام بخشد.
دكتر لاله افتخاري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعي باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، درخصوص تصويب لايحه تحكيم خانواده و حق زن در زندگي زناشويي اظهار داشت: به دنبال بررسي مشكلات خانواده ها و همچنين پرونده هايي كه در دادگاه هاي خانواده موجود بود لايحه تحكيم خانواده از سوي قوه قضاييه پيشنهاد و وارد مجلس هفتم شد.
وي در ادامه افزود: اين لايحه براي همه اعضاي خانواده در نظر گرفته شده و از آنجا كه در قوانين گذشته و فعلي ما كمتر به زنان و همچنين كودكان اهميت داده شده و كمتر مورد حمايت بوده اند اين لايحه بيشترين منافع را براي آن ها دارد و با داشتن مواد جامع و كامل مي تواند در رفع مشكلات خانواده ها و تحكيم بين آنها اثر مطلوبي داشته باشد.
افتخاري خاطر نشان كرد: برخي افراد با ديد كارشناسانه به اين موضوع نگاه مي كنند اما به جرات مي توان گفت برخي شتابزده و حتي سياست زده در مورد اين لايحه قضاوت مي كنند ولي نگاه افرادي كه واقعا كارشناس عقلند و در واقع بر قوانين اشراف كامل دارند يا حتي در دادگاه هاي خانواده مشغول به كار هستند نگاهي مثبت و واقع بينانه است.
وي در ادامه گفت: در مجلس هفتم سعي بر اين بود كه هر چه سريع تر اين لايحه به تصويب برسد اما پرونده هايي در كميسيون اصلي قضايي بودند كه اولويت زماني داشتند و مانع از آن شدند كه لايحه به تصويب نهايي برسد.
افتخاري تاكيد كرد: زوجي كه از هم جدا مي شوند مادر براي ملاقات فرزندش بايد مسيرهاي طولاني رسيدگي به پرونده را در دادگاه طي كند و مدت زمان طولاني طول مي كشد و اين بر روحيه مادر و فرزند آسيب جدي وارد خواهد كرد، اگر بخواهد نفقه اش را مطالبه كند حداقل بايد يك الي دو سال در نوبت باشد و در اين صورت يا مجبور است از حق و حقوق خود بگذرد و زندگي همراه با مشقت را تحمل كند يا بسياري از مسايل را به جان بخرد كه اين لايحه در حل مشكلات قدم هاي اساسي برداشته است.
افتخاري در ادامه افزود: آنچه در كميسيون فرهنگي ما نمايندگان قوه قضاييه، نمايندگان دادگستري و مركز پژوهش ها و كارشناسان مورد بحث قرار گرفت حاكي از آن است كه هيچ مانعي بر سر راه اين لايحه قرار ندارد و هيچ دفاعي از حقوق زن در آن صورت نگرفته و ما شواهد زيادي مبني بر رو به رو بودن همسران اول با عسر و حرج داريم و در حقيقت اين لايحه اهرم فشار و ترمزي در مقابل افرادي است كه بدون در نظر گرفتن توان اقتصادي و روحي و رواني خود مي خواهند به صرف يك احساس دست به چنين اقداماتي بزنند.
وي در عين حال تاكيد كرد: در حال حاضر هيچ ترمز و كنترلي بر قوانين وجود ندارد و قوانيني هم كه در گذشته وجود داشته به دليل مغايرت با شرع مقدس و قانون اساسي ملغي شده است و در حال حاضر جز شرط عقد كه خانم بايد قرار دهد چيز ديگري نمي تواند مانع شود.
افتخاري افزود: قانوني كه به مجلس راه مي يابد مي تواند يا كاملا رد يا پذيرفته شود و در برخي موارد اصلاح و يا تكميل و بررسي شود. ما از ديدگاه هاي كارشناسي و عقل گرا استقبال كرده اما با ديدگاه هاي شتابزده و سياست زده كاملا مخالفيم.
وي در پايان گفت: افرادي كه بيرون از مرزها كد مي دهند براي ما بسيار تاثيرگذارند چرا كه مواردي كه آن ها مخالفت مي كنند نشان دهنده ضرورت و مفيد بودن مساله و همچنين اهميت آن است و اين نشان مي دهد كه ما در دنيا حرف براي گفتن داريم و با ديدگاه هاي كارشناسانه و پيشنهادات سازنده مي توانيم اگر ايراداتي هم وجود دارد آنها را برطرف كنيم./02/146/120
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 200]