واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخستين همايش علمي سفال در شهر سفال ايران "لالجين" همدان برگزار شد
داخلي. اقتصادي. علمي. همايش. سفال وسراميك.
نخستين همايش علمي سفال و سراميك در شهر سفال ايران ، "لالجين" همدان با رويكرد صادارت و حضور استادان برجسته و صاحب نظر سفال و صنعتگران استان و جمعي از مسوولان روز سهشنبه برگزار شد.
استاندار همدان در اين همايش گفت: هنر هنرمندان لالجين عشق آنان به اين حوزه است و دغدغه ما بايد در حوزه صنايع دستي متمركز شود چرا كه از اهميت بالايي برخوردار است.
دكتر "بهروز مرادي" افزود: صنايع دستي در همدان يك ويژگي چشمگيري دارد كه هيچ جاي اين استان خالي از صنايع دستي نبوده و متنوع است.
وي گفت: ۲۲هزار نفر در بخش صنايع دستي اشتغال دارند كه در صورت حمايت و امكانات لازم به ۴۰هزار نفر نيز خواهد رسيد.
وي افزود: حمايت از بخش صنايع دستي مورد نظر بوده كه براي افزايش ضريب جوايز و قيمت پايه صادراتي سفال، ارتقا مهارت در بازاريابي و انجام دوره هاي آموزشي ميباشد.
وي گفت: در همدان يك هزار و ۷۳۳اثر تاريخي ثبت شده كه در هر ۱۲كيلومتر مربع يك اثر تاريخي است و اين موضوع استثنايي و منحصر به فرد در دنيا مي باشد.
وي با اشاره به حوزه جاذبه طبيعي، ميراث فرهنگي و صنايع دستي و اهميت اين سه حوزه در توسعه استان گفت: محوريت توسعه حوزه جاذبه طبيعي "غار عليصدر"، محوريت توسعه ميراث فرهنگي "هگمتانه" و محوريت توسعه حوزه صنايع دستي شهر "لالجين" ميباشد كه بايد مورد تمركز ما قرار بگيرند.
وي گفت: غار عليصدر منحصر به فرد، هگمتانه نماد مدنيت ايران زمين با يك سابقه پايتختي ۸۰۰سال قبل از ميلاد و لالجين مهد ايران در سفال و سراميك مي باشد.
وي افزود: اين سه حوزه محورهاي اساسي ما در توسعه جامعه است و بايد معرفي شوند چرا كه يكي از سياستهاي اصلي ما شناساندن استان همدان و اساسي ترين پيشرفت در نيروي انساني است.
وي گفت: حوزه جاذبه طبيعي، ميراث فرهنگي و صنايع دستي نيازمند مديريتي است كه به بهترين شكل مديريت شوند و بخش مديريت ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كفاف مديريت اين مجموعه با اين تنوع را ندارد.
استاندار همدان تاكيد كرد: لازم است بخش خصوصي وارد كار شده و به بهترين شكل روي صنايع دستي و گردشگري مديريت شود.
رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همدان نيز با اشاره به اينكه يكي از شاخصهاي كشورها صنايع دستي ميباشد گفت: مهم وحدت و اتفاقي است كه بتواند ما را در جهت دستيابي به اهداف كمك كند.
"اسدالله بيات" افزود: لالجين با هنر خود در استان همدان افتخارآفريني مي كند و برجستهترين صنايع استان سفال و سراميك لالجين است.
وي گفت: شهر لالجين با قدمت ۷۰۰سال و دارا بودن بيش از ۹۶۵كارگاه با اشتغال بيش از سه هزار و ۷۰۰نفر به عنوان قطب اصلي صنايع دستي كشور مطرح است.
وي افزود: ۶۰درصد سفال توليدي كشور در شهر لالجين توليد ميشود و توليد براي صادرات ميباشد كه حدود شش ميليون دلار است و بايد با تلفيق صنايع دستي و گردشگري زمينه توسعه را فراهم كنيم.
وي گفت: با وجود استادكاران ماهر و برجسته سفال، نيروي انساني شاغل و آماده به كار و منابع اوليه مناسب شهر لالجين كانون كم نظير صنايع دستي كشور است.
وي افزود: براي بدست آوردن جايگاه سفال و سراميك لالجين در جهان سازمان ميراث فرهنگي استان اهدافي را در پيش گرفته است.
در اين همايش دو روزه پيرامون آسيب شناسي هنر سفالگريايران و راهكارهاي توسعه، ويژگيهاي سفال لالجين، كاربرد سفال و سراميك در معماري، بررسي نقوش تزييني سفال لالجين و نقد بررسي شرايط اقتصاد و هنر در جامعه نوين و ديگر مسايل و مشكلات هنر سفال و سراميك لالجين بحث و بررسي شد.
۱۵مقاله دراين همايش ارائه خواهد شد.
يكي از مهمترين رشتههاي صنايع دستي استان سفال وسراميك لالجينو برخوردار از شهرت جهاني است.
قدمت توليد سفال لالجين به بيش از ۷۵۰سال ميرسد و لالجين با توليد بيش از نيمي از سفال توليدي كشور به عنوان قطب توليد سفال ايران مطرح است.
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 504]