محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855753989
با رئيس مركز صدور گواهينامه راهنمايي و رانندگي ناجا گواهينامههاي هوشمند به ياري پليس مي آيند
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: با رئيس مركز صدور گواهينامه راهنمايي و رانندگي ناجا گواهينامههاي هوشمند به ياري پليس مي آيند
جام جم آنلاين: صدور سالانه بيش از يك ميليون جلد گواهينامه جديد رانندگي، اشتياق بالاي جوانان به فراگيري مهارت رانندگي كه با جنون هيجان و سرعت همراه است به اخذ هرچه سريعتر گواهينامه، شرايط سني صدور گواهينامه در كشور و آمار بالاي نرخ تخلفات و تصادفات رانندگي در شهر و جادههاي ايران، از جمله مباحثي است كه طي سالهاي اخير همواره مورد نقد و اظهارنظرهاي مثبت و منفي كارشناسان و صاحبنظران حوزه حمل و نقل و ترافيك بوده است.
در اين ميان بحث گواهينامهها و تغيير و تحولات آنها از جمله موارد خبرساز و مورد توجه مردم بوده است. در اين راستا در گفتگوي اين هفته سراغ سرهنگ حسن رضايي مجد ، رئيس مركز صدور گواهينامه راهنمايي و رانندگي ناجا رفتهايم تا آخرين تغيير و تحولات در بحث صدور گواهينامههاي رانندگي را از وي جويا شويم.
مشكلات ناشي از تعدد انواع گواهينامهها، ضرورت كاهش يا افزايش سن اخذ گواهينامه، عملكرد آموزشگاههاي رانندگي و دفاتر خدماتي پليس +10، گواهينامههاي هوشمند و... از جمله مباحث گفتگوي ما با سرهنگ رضاييمجد است.
جناب سرهنگ ! سالانه چه تعداد گواهينامه در كشور صادر ميشود و روند صدور گواهينامه طي سالهاي اخير در كشور با كاهش مواجه بوده يا افزايش؟
در سال 86 حدود 3 ميليون و 600 هزار جلد انواع گواهينامه صادر شد كه از اين تعداد نزديك به يك ميليون و 460 هزار جلد متعلق به افرادي بود كه گواهينامه جديد گرفتند و مابقي خدمات تعويض گواهينامه و يا صدور المثني بوده است.
در 4 ماهه ابتداي امسال نيز حدود 955 هزار گواهينامه صادر شده كه از اين تعداد تقريبا 450 هزار مورد گواهينامه جديدالصدور و 50 هزار مورد گواهينامههاي پايه يك و موتورسيكلت بوده است به عبارت ديگر طي 4 ماهه امسال تقريبا نيم ميليون گواهينامه جديد صادر شده و مابقي تعويض و صدور المثني بوده است.
در مقايسه آمار 4 ماهه ابتداي امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته صدور گواهينامه با كاهش 22 درصدي مواجه بوده است؛ دليل اين كاهش نيز آن است افراد ذكوري كه در امتحانات كنكور شركت ميكنند تا زمان اعزام به خدمت از يك معافيت برخوردار بودند كه از اين معافيت متولدان سالهاي 68 و 67 استفاده كردهاند، اما امسال متولدان سال 69 ممنوعيت داشته و نتوانستند از اين معافيت استفاده كنند و برابر دستورالعملهاي صادره حتما بايد وضعيت تحصيلي يا نظام وظيفه اين افراد مشخص شود به عبارت ديگر يا بايد در مراكز معتبر آموزشي و دانشگاهها اشتغال به تحصيل داشته باشند و يا مشمولند و دفترچه اعزام به خدمت دارند و بايد اعزام شوند، در واقع ديگر چيزي ما بين اين دو وضعيت نداريم.
متولدان 69 اغلب كساني هستند كه در كنكور شركت كردهاند و در شرايط فعلي منتظرند تا تكليفشان روشن شود و به همين دليل دفترچه اعزام به خدمت نگرفته اند و فعلا اين انتظار باعث شده كه آنها مجاز به مراجعه به آموزشگاههاي رانندگي نباشند و اين 22 درصد كاهش نيز ناشي از اين وضعيت است.
اما متولداني كه اين وضعيت را دارند و در شرايط فعلي مشغول به تحصيل در دبيرستان، هنرستان و يا پيش دانشگاهي هستند، ميتوانند پس از شركت در كلاسهاي آموزش رانندگي در آزمون گواهينامه ب1 شركت كنند.
با توجه به آمار بالايي كه از صدور سالانه گواهينامه در كشور ارائه داديد ارزيابي شما از وضعيت صدور گواهينامه نسبت به تخلفات و تصادفات رانندگي در كشور طي سالهاي اخير چيست ؟ و آيا ارزيابي صورت گرفته كه چند درصد از تصادفات متعلق به رانندگاني است كه فقط يك سال از اخذ گواهينامهشان ميگذرد ؟
من در رابطه با بحث كاهش تصادفات وارد نميشوم چراكه اين بحث در حوزه كميسيون عمليات ترافيك بوده و اعلام هرگونه آمار در اين زمينه بهتر است از سوي مسوولان مربوط كه پاسخگوي اصلي در بحث كاهش تصادفات هستند، انجام شود.
اما در پاسخ به اين پرسش ميتوان به آماري كه در نوروز امسال به دست آمد، اشاره كرد كه تحليل جالبي هم دارد. در طرح نوروزي امسال كه از 26 اسفند سال گذشته تا 17 فروردين 87 ادامه داشت تقريبا 14 هزار و 850 گواهينامه توقيفي جديد و قديمي در معابر درون شهري و جادهها داشتيم كه از اين تعداد 1580 فقره گواهينامه جديد الصدور ب1 بود كه چون مرتكب تخلفات حادثهساز شده بودند گواهينامه ب1 با تمبر سبز اين افراد توقيف و باطل شد و هم اكنون مجددا در حال صدور گواهينامه يك ساله برايشان هستيم.
اما اين آمار وضعيتي را برايمان روشن كرد و آن اين كه مشخص شد رانندگاني كه گواهينامه قديمي داشتند در نوروز امسال در معابر شهري و جادهها نسبتا بيشتر از افرادي كه تازه گواهينامه گرفته بودند تخلف كردهاند كه اين امر بيانگر نقش موثر آموزش در ارتقاي فرهنگ ترافيك به خصوص در ميان رانندگان جوان كه تازه موفق به دريافت گواهينامه شدهاند كه از طريق ساخت تيزرهاي مختلف آموزشي و برنامههاي مشاركتي با همكاري صدا و سيما ايجاد شد.
جناب سرهنگ ! يكي از انتقادات مطرح شده طي سالهاي اخير در بحث صدور گواهينامه، تعدد انواع گواهينامهها در دست مردم از جمله گواهينامه ب 1، گواهينامه با مهر قرمز و سبز، گواهينامه 1+4 و ... است كه مشكلات و سردرگميهاي بسياري را براي شهروندان به دنبال داشته، دليل اين همه تعدد براي چيست ؟
از دي ماه سال 83 صدور گواهينامه در كشور به صورت مكانيزه در شهرك آزمايش آغاز شد، از آن زمان به بعد با استفاده از كد ملي، گواهينامهها به صورت رايانهاي و متمركز و يكپارچه در كل كشور و در مركز صدور گواهينامه چاپ و براي متقاضيان ارسال ميشود. در واقع تمركز فرايند صدور گواهينامه براي كل كشور در يك نقطه براي اين است تا در مراحل مختلف صدور و نظارت، كنترل بيشتري بر توليد و چاپ آن داشته باشيم.
هماكنون چند نوع گواهينامه در دست رانندگان است كه شامل گواهينامه ب1 جديدالصدور براي هنرجوياني كه پس از شركت در دورههاي آموزشي در آموزشگاهها و دادن آزمون آيين نامه و شهر، از طريق آموزشگاه براي دريافت گواهينامه اقدام ميكنند كه پس از تاييد اطلاعات به سيستم مكانيزه راهنمايي و رانندگي ارسال و پس از تاييد مدارك و كنترل پرونده الكترونيكي، براي فرد متقاضي گواهينامه صادر ميشود.
اولين مرحله گواهينامه جديدالصدور در 15 آبان سال 84 به صورت آزمايشي و موقت يكساله با تمبر قرمز چاپ شد و پس از سپري شدن يكسال در راستاي تكريم ارباب رجوع و جلوگيري از رفت و آمد متقاضيان براي تمديد گواهينامه، اين گواهينامهها با اطلاعرساني كه انجام گرفت فاقد اعتبار اعلام شده و پس از آن در آذر سال 85 گواهينامههاي جديدالصدور با تمبر قرمز به گواهينامههاي جديدالصدور يك + 4 با تمبر سبز تغيير پيدا كرد.
در گواهينامههاي جديد يك + 4 به جاي يك سال موقت برابر آيين نامه راهنمايي و رانندگي، يك سال اول به صورت آزمايشي بوده و راننده در اين مدت تحت نظر پليس راهنمايي و رانندگي است درصورتيكه راننده، تخلف حادثه ساز شامل سرعت و سبقت غير مجاز، حركات مارپيچ و... مرتكب نشده باشد گواهينامه او خود به خود تا 5 سال اعتبار خواهد داشت اما درصورتي كه دارنده گواهينامه يك +4 در سال اول مرتكب تخلفات حادثهساز شده باشد كه در معابر و يا جادهها توسط نيروهاي پليس اين تخلف رويت شود، پليس راهنمايي ميتواند گواهينامه فرد متخلف را توقيف كند و پس از طي دوره محروميت يك ماهه مجددا گواهينامه يكساله براي وي صادر خواهد شد.
پس دليل آن يكسالي كه گواهينامه يكساله با تمبر قرمز صادر شد چه بود ؟ چرا از همان ابتدا گواهينامههاي يك +4 صادر نشد ؟
برابر آيين نامه راهنمايي و رانندگي در مرحله اول گواهينامه يكساله موقت با تمبر قرمز صادر شد، اما در مرحله دوم همانطور كه قبلا اشاره كردم در راستاي تكريم ارباب رجوع و با هماهنگي لازم با مسوولان مربوط از آذرماه سال 85 كار صدور گواهينامههاي جديد يك +4 با تمبر سبز رنگ آغاز شد.
اما به نظر ميرسد كه در حال حاضر تعدادي از شهروندان همچنان براي تمديد گواهينامههاي خود در سرگردان هستند.
در اين 3 سال اخير پليس راهنمايي و رانندگي بارها از طريق اطلاعرساني، آگاهيهاي لازم در اين زمينه را به شهروندان ارائه كرده است. بر اين اساس كه گواهينامه يكساله با تمبر قرمز پس از سپري شدن يكسال فاقد اعتبار است و دارندگان آن بايد سريع آنرا تبديل كنند و كساني كه نتوانسته اند گواهينامه خود را تبديل كنند كه تخلف داشته باشند و براي اين افراد نيز اعلام شد كه اگر در سال اول مرتكب تخلف شدند حتما بايد مجددا آزمون آييننامه بدهند.
در سال گذشته 36 هزار نفر تخلف كرده بودند كه ما به جاي گواهينامه جديد براي آنها فرم احراز تخلف رانندگي ارسال كرديم كه در آن اعلام شده بود اين افراد بايد به آموزشگاه رفته و مجددا آزمون آييننامه بدهند، درواقع با اين روش فرقي بين رانندگان متخلف و رانندگان قانونمند قائل شديم.
پس در حال حاضر ديگر گواهينامه يكساله با تمبر قرمز در دست مردم وجود ندارد ؟
براساس آماري كه اخيرا گرفته شد تا يك ماه گذشته نزديك به 320 هزار نفر گواهينامه يكساله با تمبر قرمز را نگه داشته و آن را تبديل نكرده بودند و از آنجا كه تاريخ اين گواهينامهها سپري شده بود كساني كه 6 ماه از زمان اعتبار اين نوع از گواهينامهشان گذشته بود بايد يك آزمون آييننامه ميدادند و اگر يك سال از اعتبار آن گذشته بود بايد علاوه بر آيين نامه آزمون شهر نيز ميدادند.
در همين راستا با توجه به مشكلاتي كه براي صاحبان اين نوع گواهينامهها وجود داشت با هماهنگي وزارت كشور و مسوولان مربوطه در راهنمايي و رانندگي ناجا قرار شد كه اين تنبيه برداشته شود تا اين 320 هزار نفر به تدريج براي تبديل گواهينامه خود مراجعه كرده و گواهينامه 5 ساله بگيرند.
در صورتي كه اين افراد مراجعه نكنند چه اتفاقي خواهد افتاد ؟
با توجه به اطلاعرساني كه انجام شده و تمهيدات و تسهيلاتي كه براي رفاه حال اين دسته از افراد درنظر گرفته شده در صورت عدم مراجعه، اين دسته از شهروندان حق رانندگي با گواهينامه يكساله با مهر قرمز را نخواهند داشت و در صورتي كه رانندگي كرده و مرتكب تخلف و يا تصادف شدند عواقب ناشي از آن برعهده آنها خواهد بود.
اين در حالي است كه همچنين پليس راهنمايي و رانندگي در معابر درونشهري و پليس راه در جادهها در صورت رويت افرادي كه اين گواهينامه را در دست دارند، گواهينامه با مهر قرمز آنها را توقيف خواهند كرد و بنابر اين از آن دسته از شهرونداني كه هنوز با گواهينامه يكساله با مهر قرمز رانندگي ميكنند ميخواهيم كه در مهلت باقيمانده به يكي از دفاتر پليس +10 مراجعه كنند و بدون اينكه نيازي به آزمون آييننامه يا شهر باشد نسبت به تبديل گواهينامه خود اقدام كنند.
درخصوص گواهينامه پايه يك و گواهينامه موتورسيكلت نيز در سالجاري اتفاق جديدي رخ داده است؟
صدور گواهينامه پايه يك و گواهينامه موتورسيكلت در حال حاضر توسط واحدهاي راهنمايي و رانندگي در تهران و استانها و شهرستانها انجام ميشود اما برنامه داريم كه در آينده بحث آموزش و آزمون گواهينامه رانندگي پايه يك و موتورسيكلت را به آموزشگاههاي رانندگي مخصوص واگذار كنيم.
برخي از كارشناسان معتقدند كه رابطه معناداري بين سن اخذ گواهينامه و ميزان ارتكاب تصادفات و تخلفات رانندگي وجود دارد، اگر اين فرضيه را بپذيريم ، آيا در راهنمايي و رانندگي طرحي مبني بر افزايش يا كاهش سن صدور گواهينامه در دست بررسي است؟
در حال حاضر سن صدور گواهينامه در كشورمان 18 سال تمام است و اين قانون مدتهاست كه جاافتاده و اموري مانند خدمت نظام وظيفه و... بر اين مبناي سني انجام ميشود بنابر اين فعلا هيچ برنامهاي براي كاهش يا افزايش سن اخذ و صدور گواهينامه نداريم.
اما در پاسخ به بخش دوم سوال شما، به اعتقاد بنده سن نميتواند نقش چنداني در بروز تصادفات يا تخلفات داشته باشد چرا كه ما رانندگاني را داشتهايم كه در سن 19 - 18 سالگي بهترين رانندگي را ميكنند، در مقابل رانندگاني هم بودهاند كه سالها از زمان اخذ گواهينامهشان ميگذرد و تصادفات بسيار شديدي داشتهاند كه باعث تعجب ما شده است، به طور مثال يك راننده تريلي يا اتوبوس با وجود سالها سابقه رانندگي در جادهها مرگبارترين تصادفات را داشتهاند بنابر اين سن نميتواند نقش چنداني در بروز تصادفات داشته باشد.
جناب سرهنگ ! از گواهينامههاي هوشمند چه خبر؟
طراحي گواهينامههاي هوشمند با استفاده از تجربيات تعدادي از كشورهاي مطرح كه سابقه موفقي در بحث بهكارگيري گواهينامه هوشمند دارند، به اتمام رسيده است. در اين نوع گواهينامه تمام اقلام امنيتي براي جلوگيري از هرگونه سوءاستفاده لحاظ شده و گريدهاي مختلفي در آن تعبيه شده است. در واقع گواهينامههاي هوشمند يك نوع گواهينامه خواهد بود كه ساير گواهينامهها نيز در درون آن تجميع ميشود؛ به طور مثال اگر شخصي در كنار گواهينامه پايه دو، گواهينامه موتورسيكلت نيز داشته باشد هر دو در يك كارت گواهينامه هوشمند تجميع ميشود و با علامت تيك در پشت گواهينامه مشخص خواهد شد كه فرد داراي چند نوع گواهينامه است.
همچنين گواهينامههاي هوشمند اين ظرفيت را دارند كه موضوع ثبت تخلفات رانندگي، شماره پلاك خودرو و بحث صدور گواهينامه و مشخصات آن در سيستم به صورت مكانيزه با يكديگر لينك شده و در مجموع با گواهينامههاي هوشمند امكان دسترسي به آخرين و جديدترين اطلاعات رانندگان اعم از سجلي يا وضعيت پلاك خودرو و اخذ جرائم همراه با هماهنگي از طريق كد ملي ميسر ميشود. اميدواريم همزمان با هفته ناجا بتوانيم صدور اين گواهينامه را به صورت آزمايشي در يكي از استانهاي كوچك كشور به صورت پايلوت آغاز كنيم و سپس به تدريج در كل كشور تسري دهيم.
همانطور كه ميدانيد هم اكنون آزمون رانندگي شهر از داوطلبان نيز در آموزشگاههاي رانندگي و توسط افسران بازنشستهاي كه به همين منظور در آموزشگاهها مستقر شدهاند انجام ميشود. براي جلوگيري از تخلفاتي همچون احتمال تباني بين آزمونگيرنده و داوطلبان آيا تدابيري انديشيده شده است؟
در اين راستا طرح كيفيسازي آموزشگاههاي رانندگي در دستور كار ما قرار دارد كه بر اين اساس به طور نمونه در بحث رسيدگي به تخلفات احتمالي افسراني كه موظف به اخذ آزمون شهر از هنرجويان هستند به طور دورهاي، يك افسر ويژه براي بررسي عملكرد افسراني كه در آموزشگاهها هستند، اعزام ميشود تا مشخص شود اگر يك افسر در يك روز 10 نفر قبولي دارد آيا در صورت گرفتن آزمون توسط افسري كه توسط ما اعزام شده نيز همين قدر قبولي خواهد داشت يا خير ؟
افسراني كه عملكرد مثبتي داشته باشند تشويق و با متخفان نيز برخورد ميشود.
راهنمايي و رانندگي تا چه حد در نرخگذاري و نظارت بر نرخهاي تعيين شده دخالت دارد ؟
نرخ آموزشگاههاي رانندگي با توجه به مصوبه وزارت بازرگاني بوده و راهنمايي و رانندگي به هيچ عنوان در نرخگذاري دخالتي ندارد ضمن اين كه نظارت بر نرخهاي تعيين شده و رسيدگي به تخلفات آموزشگاههاي رانندگي در اين زمينه نيز برعهده موسسه رهگشا، كانون آموزشگاههاي رانندگي و مجمع امور صنفي است.
چند سالي است كه از راهاندازي دفاتر پليس + 10 كه يكي از فعاليتهاي آنها در حوزه تعويض و يا صدور گواهينامه المثني است ميگذرد، اين پرسش مطرح ميشود كه چه ضرورتي براي راهاندازي اين مراكز وجود داشت در حالي كه متقاضيان دريافت اين خدمات پيش از راهاندازي چنين مراكزي نيز ميتوانستند از مركز صدور گواهينامه در شهرك آزمايش خدمات مورد نياز خود را دريافت كنند.
با توجه به تدابير ابلاغي در راهنمايي و رانندگي و نيروي انتظامي نسبت به برونسپاري ماموريتها از سال 82، خدمات راهنمايي و رانندگي شامل تعويض گواهينامه، صدور المثني و... به دفاتر پليس +10 واگذار شده و متقاضيان دريافت خدمات مربوط به گواهينامه در تهران و شهرستانها حتما بايد به اين دفاتر مراجعه كنند.
هماكنون حدود 400 دفتر خدمات دولت الكترونيك پليس +10 در كشور فعال است كه از اين تعداد 60 مركز در تهران داير است كه اين تعداد قابل افزايش نيز ميباشد.
در حاليكه اظهار نظرهاي مسوولان راهنمايي و رانندگي بيانگر برنامه توسعهاي دفاتر خدمات دولت الكترونيك (پليس +10 ) است اما به نظر ميرسد كه هماهنگيهاي لازم ميان اين مراكز و راهنمايي و رانندگي در خصوص خدمات مورد نياز مردم وجود ندارد و اين مراكز در انجام وظايف محوله و خدماترساني به متقاضيان كوتاهي ميكنند.
پاسخ به اين سوال و بررسي عملكرد مراكز پليس + 10 را بايد از خود اين مراكز جويا شد، اما آنها زير نظر شركت پژوهش و توسعه ناجا كه تحت پوشش بنياد تعاون ناجا قرار دارد، هستند كه براساس قرارداد منعقد شده با يكديگر همكاري ميكنند.
يعني شما نميتوانيد بر عملكرد اين مراكز بخصوص در بحث تعويض و يا تمديد گواهينامه نظارت كنيد ؟
چرا ما كنترل ميكنيم و بازرسي داريم و آماري كه در خصوص عملكرد اين مراكز داريم نيز بيانگر همين جريان است. اما آنچه در خصوص طولاني بودن ارائه خدمات به طور مثال در مورد صدور گواهينامه بيان ميكنيد چندان منطقي نيست.
ببينيد ! بر اساس نمودار، مدت زمان سپري شده از تاريخ ثبت درخواست در دفاتر پليس +10 تا زمان صدور گواهينامه در سال 84 حدود 56 روز بوده است كه اين آمار در اوايل سال 85 به 45 روز رسيد و در اواخر همين سال به 18 روز. در سال 86 ميانگين صدور گواهينامه به 10 روز كاهش يافت و در 4 ماهه سال جاري نيز ميانگين صدور گواهينامه همان 10 روز است. در واقع هم اكنون ما بهترين موقعيت را نسبت به چند سال گذشته كه بايد 56 روز براي تعويض و يا صدور المثني انتظار ميكشيديم، داريم. همين امر موجب افزايش سطح رضايتمندي شهروندان و كاهش اعتراضات آنها در اين زمينه شده است كه اين امر ما را به افزايش سطح رضايتمندي در خدماترساني به مردم نزديك ميكند.
پس چرا روند صدور گواهينامههاي المثني اينقدر طولاني است ؟ شهروندان براي دريافت گواهينامه المثني در مراكز پليس +10 بايد روزها معطل شوند.
البته ما در خصوص صدور گواهينامههاي المثني حرفهاي زيادي داريم و بهتر است بگويم كه خود ما اين روند را طولاني ميكنيم . به اين دليل كه وقتي يك گواهينامه براي فردي صادر ميشود درواقع اين گواهينامه يك سند رسمي است كه متاسفانه برخي از افراد بيتوجه به اهميت آن به راحتي آن را گم ميكنند و يا در ادارات و اماكن مختلف آن را جا ميگذارند. اينجاست كه بايد فرقي ميان شهروندي كه به دقت از گواهينامهاش نگهداري ميكند با شهروندي كه نسبت به نگهداري از آن بيتفاوت است قائل شويم. به همين دليل هم است كه راهنمايي و رانندگي براي صدور گواهينامه المثني يك فرآيندي در نظر گرفته كه بر مبناي آن فرد بايد به يكي از دفاتر پليس +10 مراجعه كند و پس از پر كردن فرم مربوطه، به محضر مراجعه كرده و دو شاهد با خود ببرد.
در واقع تمام اين روند براي اين است كه فرد بيشتر نسبت به مراقبت از گواهينامهاش توجه داشته و از سوءاستفادههاي احتمالي همچون جعل و... جلوگيري شود. اما در مجموع فرآيند صدور گواهينامه و خدمات مربوط به آن از لحاظ دوره زماني روند نزولي پيدا كرده و از 56 روز به حدود 10 روز رسيده است.
در واقع هماكنون از زمان اعلام درخواست تا زماني كه يك گواهينامه به دست متقاضي برسد تنها 10 روز زمان نياز است، البته مواردي هم بوده كه پرونده فرد متقاضي دريافت گواهينامه به دليل نواقص و يا ابهاماتي در پرونده، با مشكل برخورده و همين امر موجب ايجاد وقفه در روند صدور گواهينامه و طولاني شدن مراحل صدور شده است.
به اين ترتيب در حال حاضر كار صدور مجوز براي فعاليت مراكز پليس + 10 بر عهده كدام مرجع است؟
كار صدور مجوز بر عهده مديريت پليس + 10 است اما نظارت بر عملكرد آنها به طور مشترك بين راهنمايي و رانندگي و مديريت پليس + 10 انجام ميشود كه اين نظارت ميتواند در قالب بازرسي محسوس و نامحسوس از اين دفاتر انجام شود ضمن اينكه گزارشهاي مردمي درخصوص عملكرد اين مراكز قابل پيگيري و بررسي است.
اگر آموزشگاههاي رانندگي تخلف كنند ...
آموزشگاههاي رانندگي يك آييننامه اجرايي دارند كه بر مبناي آن در حال حاضر كار صدور مجوز براي اين موسسات بايد با نظارت و حاكميت پليس راهنمايي و رانندگي و همكاري موسسه رهگشا انجام شود. اما در بحث رسيدگي به تخلفات آموزشگاههاي رانندگي در تهران و كل كشور يك روز در هفته با تشكيل كميسيون عالي خدمات ترافيك، پرونده عملكرد آموزشگاههاي رانندگي بررسي ميشود. در واقع ميتوان تاكيد كرد كه آموزشگاههاي رانندگي تحت كنترل بوده و به حال خود رها نشدهاند به اين معنا كه بر مبناي يكي از دستورالعملهايي كه اخيرا ابلاغ شده و در مراحل اجرايي قرار دارد، جدولي براي تخلفات و تنبيهات مدرسين، مديران و مربيان آموزشگاهها تدوين شده تا براساس آن به تخلفات آموزشگاهها رسيدگي شود.
علاوه بر حضور بازرسان ويژه در آموزشگاههاي رانندگي، گزارشهاي رسيده از شهروندان درخصوص تخلفات آموزشگاههاي رانندگي از جمله كمكاري مربيان، درخواست مبالغ اضافي و... از ديگر منابع اطلاعاتي ماست كه پس از بررسي گزارشهاي مردمي ارسالي، گزارشي نهايي تهيه و در كميسيون خدمات ترافيك به تخلفات موسس، مدير يا مربي آن رسيدگي شده و پس از تبادل نظر بر مبناي نوع تخلف، مجازات مربوط در نظر گرفته ميشود كه اين تنبيه و برخورد به ترتيب شامل تذكر كتبي و توبيخ كتبي، ممنوعيت يك يا دو ماهه از فعاليت آموزشگاهها و در نهايت تعليق و لغو امتياز خواهد بود.
پوران محمدي
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42933]
-
گوناگون
پربازدیدترینها