واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: گزارش ويژه دنياي گوشيهاي تلفن همراه
نوكيا، اپل، مايكروسافت، ريسرچاينموشن و بقيه در تلاش هستند كه در آغاز عصر اينترنت موبايل جايگاه بهتري را به خود اختصاص بدهند. سالهاست كه كارشناسان پيشبيني خود مبني بر استفادة مصرفكنندگان از گوشيهاي موبايل براي ورود به اينترنت را مطرح ميكنند و حالا ميبينيم كه اين روند آغاز شده است. اين گرايش باعث شده است كه بعضي از بزرگترين شركتهاي جهان با قدرت تمام وارد اين عرصه شوند.
آخرين حركت در اين زمينه از طرف نوكيا انجام شد كه در روز بيست و چهارم ماه گذشته (ژوئيه) كنترل كامل سيستمعامل سيمبين را در دست گرفت. سيمبين محبوبترين سيستمعامل براي گوشيهاي تلفن همراه است. نوكيا براي به دست گرفتن كنترل سيمبين 410 ميليون دلار هزينه صرف كرده است و در عين حال قصد دارد آن را به صورت اُپنسورس منتشر كند.
اما علت اين كار نوكيا چيست؟ اين شركت ميخواهد با رقبايي مانند گوگل در به دست گرفتن كنترل سيستمعامل گوشيهاي موبايل رقابت كند.
در اين رقابت نرمافزار از اهميت راهبردي برخوردار است؛ زيرا بستري محسوب ميشود كه شركتهايي مانند نوكيا، گوگل، و مايكروسافت بر اساس آن خدمات مختلف موبايل را به كاربران عرضه خواهند كرد.
در ادامة اين گزارش تصويري نگاهي خواهيم داشت به بزرگترين رقبايي كه سيستمعاملهاي آنها حرفي براي گفتن دارند. تمام آمار و اعداد از مؤسسه IDC است.
ويندوزموبايل
درصد سهم از بازار جهاني: 13 درصد
گوشيهايي كه از آن استفاده ميكنند:
DiamondTouch از HTC
بلكجك از سامسونگ و Q از موتورولا
اگرچه در كل جهان سيستمعامل سيمبين بالاترين تعداد كاربران را دارد ولي در ايالات متحده ويندوز بسيار جلوتر و پرطرفدارتر از آن است. بزرگترين چالش مايكرسافت هزينه خواهد بود. اين شركت در حال حاضر در ازاي هر گوشي از شركتهايي مانند HTC و سامسونگ هزينه دريافت ميكند، دقيقاً همانطور كه براي هر رايانه از HP و Dell پول ميگيرد. اما سيستمعامل سيمبين قرار است به رايگان عرضه شود. گوگل و بنياد LiMO نيز قصد دارند از مدل بسيار كمهزينه يا رايگان استفاده كنند. مايكروسافت بايد به سختي تلاش كند تا بتواند سازندگان موبايل را قانع كند كه محصولش ارزش هزينه بيشتر را دارد.
سيمبين
درصد سهم از بازار جهاني: 56 درصد
گوشيهايي كه از آن استفاده ميكنند:
Nokia N95، SonyEricsson W960 و FOMA F801i
در روز بيست و چهارم ماه ژوئيه، نوكيا 52 درصد سهم بنياد سيمبين كه متعلق به خودش نبود را خريد و براي اين كار 410 ميليون دلار پرداخت كرد. البته اين سازنده فنلاندي گوشي موبايل خيال ندارد كه كنترل اين سيستمعامل را به صورت انحصاري در دست بگيرد. اين شركت قصد دارد سيمبين را به صورت اپنسورس منتشر كند و آن را بهطور رايگان در اختيار هر كسي كه بخواهد قرار بدهد. هدف از اين كار رقابت با رقبايي است كه با قدرت وارد صحنه شدهاند و ميخواهند بخشي از بازار سيستمعامل موبايل را به خود اختصاص دهند. بقيه حاميان سيمبين عبارتند از تگزاساينسترومنتس، AT&T، سامسونگ و وودافون.
بلكبري
درصد سهم از بازار جهاني: 12 درصد
گوشيهايي كه از آن استفاده ميكنند: گوشيهاي بلكبري
بيدليل نيست كه به آنها كركبري ميگويند. شركت سازنده اين گوشي موبايل و سيستمعامل، كه ريسرچاينموشن نام دارد، با عرضه وسيلهاي بسيار پركاربرد و معتادكننده كه مديريت ايميل با آن بينهايت ساده است به رشدي غيرمنتظره دست يافته است. بلكبري بهخصوص در شركتها و سازمانها بسيار پرطرفدار است. اكنون مدتي است كه ريسرچاينموشن براي كسب محبوبيت بيشتر در ميان مصرفكنندگان نيز تلاش ميكند ولي از جانب امثال نوكيا و اپل با رقابت شديدي مواجه شده است.
لينوكس
درصد سهم از بازار جهاني: 9.4 درصد
گوشيهايي كه از آن استفاده ميكنند:
مدلهاي A1600، A1800، ROKR E6 از موتورولا
لينوكس سيستمعاملي است كه در رقابت با ويندوز مايكروسافت در بازار سرورها –و تا حدود كمتري رايانههاي خانگي- قرار دارد. حالا بنيادي به نام LiMO در حال تبليغ سيستمعامل مذكور براي گوشيهاي موبايل است. اين بنياد از پشتيباني گستردهاي برخوردار است و بيش از 50 شركت مطرح در آن عضويت دارند. البته امروزه سيستمعامل لينوكس براي روي گوشيهاي ژاپني –محصول پاناسونيك و NEC- ديده ميشود. سيستمعامل اندرويد محصول گوگل هم بر اساس لينوكس ساخته شده ولي به تازگي دچار تأخيرهاي متعددي شده است.
Mac OS
درصد سهم از بازار جهاني: 6.9 درصد
گوشيهايي كه از آن استفاده ميكنند: آيفون و آيفون نسل سوم
آيفون فقط يك سال است كه وارد بازار شده ولي در همين يك سال ستونهاي اين بازار را به لرزه در آورده است. ظاهر زيبا و پشتيباني رو رشد از آن در ميان جامعه برنامهنويسان باعث ايجاد مشكل براي تمام رقباي اپل شده است. يكي از اصليترين دلايل دلنشين بودن كار با آيفون همين سيستمعامل است. اين سيستمعامل از مرورگر وب سافاري هم بهره ميبرد كه تجربه اينترنت روي آيفون را منحصربهفرد كرده است.
اپل در سال اول عرضه آيفون شش ميليون دستگاه از آن را به فروش رساند و اميدوار است تا پايان سال 2009 فروش آن را به 18 ميليون عدد برساند.
Palm OS
درصد سهم از بازار جهاني: 2 درصد
گوشيهايي كه از آن استفاده ميكنند:
Palm Treo و Palm Centro
شركت Palm روزگاري در ايالات متحده برترين توليدكننده سيستمعامل موبايل محسوب ميشد. ولي از مدتي پيش با رقابت شديد مايكروسافت و ريسرچاينموشن دچار مشكل شده است. اين شركت در حال انتقال كسبوكار شركتي و سازماني خود به ويندوز و انتقال بقيه عملياتش به سيستمعاملي مبتني بر لينوكس است.
سيستمعامل اندرويد
درصد سهم از بازار جهاني: 0 درصد
گوشيهايي كه از آن استفاده ميكنند: هنوز هيچكدام
گوگل در حال كار بر روي سيستمعاملي به نام اندرويد است كه بر اساس لينوكس نوشته شده و از پشتيباني چند شركت مطرح مانند اسپرينت نكستل، و تيموبايل هم برخوردار است. البته چند تأخير غيرمنتظره باعث شده است كه امكان به تعويق افتادن تاريخ انتشار عمومي اين سيستمعامل بيشتر شو
د.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]