تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ماه رمضان، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را مى‏افزايد و گناهان را پا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854996535




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روبات عملياتي - تحقيقاتي براي تجسس در ماه/نقشه ژنتيكي اروپا تهيه شد/كشف جديد ترين تيره سينه سرخها در جهان/افزايش مناطق مرده در اقيانوسها!/توليد دستگاه تشخيص آنفلوانزاي مرغي در انسان/شگرد منحصر به فرد حلزون‌هاي دريايي براي دفاع در برابر صيادان


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: روبات عملياتي - تحقيقاتي براي تجسس در ماه/نقشه ژنتيكي اروپا تهيه شد/كشف جديد ترين تيره سينه سرخها در جهان/افزايش مناطق مرده در اقيانوسها!/توليد دستگاه تشخيص آنفلوانزاي مرغي در انسان/شگرد منحصر به فرد حلزون‌هاي دريايي براي دفاع در برابر صيادان
دانشمندان انگليسي موفق به ساخت روباتي شدند كه مي تواند به تنهايي و به عنوان يك عامل تحقيقاتي به سطح ماه فرستاده شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از بي بي سي، دانشمندان انگليسي موفق به ساخت روباتي شدند كه مي تواند به تنهايي و به عنوان يك عامل تحقيقاتي به سطح ماه فرستاده شود.

اين روبات شش چرخ در نوع خود بهترين روبات عملياتي است كه تا به حال ساخته شده و قادر به تردد در مكانهايي است كه روباتهاي ديگر در عبور از آن ناتوان بوده اند.

هر كدام از چرخهاي اين روبات داراي فرمان مستقلي است و اين به آن معني است كه هر شش چرخ قابليت چرخيدن به پهلو و حركت روبات به پهلو را دارند. همچنين در زمينهاي لغزنده و شيب دار، روبات مي تواند خود را با 5 چرخ محكم حفظ كرده و چرخ جلويي به آرامي به حركت ادامه دهد تا مانع لغزش روبات شود.

اين نمونه ها داراي سيستم رديابي و مسيريابي بسيار قوي هستند كه هر كدام مي توانند مسير حركت خود را طراحي و تعيين كند. در عين حال به دليل تاخير 20 دقيقه اي ارسال دستورات تغيير جهت از زمين به ماه، اين روباتها مي توانند در شرايط خطرناك مانند تقابل با يك دره عميق تصميم به تغيير جهت بگيرند.

ماموريت اين ربات محقق جستجوي مكانهايي است كه از گذشته يا در حال در آن نشانه هاي حيات به چشم خورده است. اين دستگاه پس از يافت چنين منطقه اي آن را تا عمق 2 متر سوراخ كرده و از خاك آن نمونه برداري مي كند كه اين نمونه در آزمايشگاه داخلي روبات مورد آزمايش قرار مي گيرد.

روبات ساخته شده به بالاترين تجهيزات علمي مجهز شده است و در صورت يافتن نشانه هاي حيات در هر قسمتي از ماه قادر است براي تاييد اطلاعات به دست آمده بر روي نمونه ها آزمايشات متعدد و گسترده اي انجام دهد.

****نقشه ژنتيكي اروپا تهيه شد

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از نيويورك تايمز، زيست شناسان موفق به تهيه نقشه اي ژنتيكي براي قاره اروپا شدند كه مي تواند ميزان نسبيت و ارتباط بين ملتهاي مختلف اروپا را مشخص كند

در سمت راست نقشه موقعيت اروپا و منطقه زندگي اقوام مورد آزمايش مشخص شده است و در سمت چپ آن ارتباط هاي ژنتيكي بين آنها نشان داده شده است.

اين نقشه از نظر ساختاري به نقشه هاي زمين شناسي شباهت دارد و بيشترين تفاوت هاي ژنتيكي در نقشه بين اقوام شمال و اقوام جنوب به چشم مي خورد. فضاهاي داده شده به هر مليت در نقشه به ميزان اختلافات ژنتيكي بستگي دارد.

به گفته محققان در طول تاريخ سه دوره مهاجرت از قسمت جنوب به اروپا رخ داده است. 45 هزار سال پيش اولين نسل انسانهاي نوين از قسمت جنوب پا به خاك اروپا نهادند. بعد از اتمام يخبندان در 23 هزار سال پيش، نسل دوم مهاجران از نواحي جنوبي به اين قاره آمدند. نسل سوم مهاجرين كشاورزاني بودند كه تكنولوژي كشاورزي را در 10هزار سال پيش وارد اروپا كردند.

زيست شناسان معتقدند كه تفاوتهاي زياد نژادي مي تواند نتيجه اين سه دوره مهاجرت به اروپا باشد. در عين حال دو مرز ژنتيكي ميان اروپاييها به چشم مي خورد. يكي از آنها تمايز نژاد فنلاندي ها به بقيه اروپاست كه به دليل محدود بودن تعداد آنها در گذشته رخ داده است و ديگري فاصله بين نژاد ايتاليايي ها و بقيه اروپاست كه به نظر مي رسد به خاطر وجود رشته كوه هاي آلپ و عدم وجود جريان آزاد ميان مردم اين كشور و كشورهاي ديگر مرز ژنتيكي ايجاد شده است.

زيست شناسان با انجام آزمايش هاي مختلف ژنتيكي بر روي نمونه هاي ژنوم نسلهاي مختلف و همچنين آزمايش مستقيم بر روي 2500 نفر از ساكنان كشورهاي متفاوت اطلاعاتي به دست آوردند كه با مقايسه نتايج اين دو آزمايش ارتباط ميان نسلهاي مختلف را به دست آورده و بر اساس آن نقشه ژنتيكي را طراحي كردند.

****كشف جديد ترين تيره سينه سرخها در جهان

تيره جديدي از پرنده "سينه سرخ" در جنگلهاي گابن يافته شد كه به گفته دانشمندان اولين نوع از اين تيره در جهان به شمار مي رود

محققان اين پرنده كوچك كه وزن آن 14 گرم و طول آن 4.5 اينچ است را "سينه سرخ جنگلي " ناميده اند و معتقدند كه اولين تيره از اين نوع سينه سرخ ها در جهان به شمار مي آيد.

آزمايشات متعدد ژنتيكي كه از اين پرنده كوچك به عمل آمد نيز بي نظير بودن تيره آن را اثبات مي كند.

نوع نر اين پرنده داراي پرهايي به رنگ نارنجي تند بر روي گلو و سينه، شكم زرد و پشت زيتوني است و سر او را پرهاي سياه پوشانده است.

تفاوت ميان نوع نر و ماده اين پرنده از وجود دو نقطه سفيد در كنار چشم هايشان مشخص مي شود به اضافه اينكه نوع ماده داراي تحرك كمتري است.

تيم يابنده در حال بررسي تنوع زيستي در جنگل هاي گابن بودند كه با اين گونه ناياب برخورد كردند و تا قبل از مقايسه آن با گونه هاي ديگر و انجام آزمايش ژنتيكي پي به ناياب بودن آن نبرده بودند.

****افزايش مناطق مرده در اقيانوسها!

محققان علوم دريايي از گسترش مناطق مرده در اقيانوسها خبر دادند و اعلام كردند اين واقعه مي تواند تهديد جدي و جهاني براي محيط زيست به شمار آيد.

محققان بر اين باوردند كه گسترش اين پديده يك مشكل جهاني است كه مي تواند بر روي منابع تامين انرژي و غذاي انسانها تاثير مستقيم بگذارد.

اين پديده كه به "منطقه مرده" يا "dead zone" معروف است هنگامي رخ مي دهد كه ميزان اكسيژن در بافتهاي بدن موجودات زنده به دليل آلودگي محيط زيست كم شده و منجر به مرگ آنان مي شود. تاكنون انواع زيادي از آبزيان از قبيل ماهي ها، خرچنگها و ميگوها كه قسمتي از منابع غذايي بشر را تشكيل مي دهند، بر اثر اين رخداد از بين رفته اند.

به گفته محققان تاكنون 400 منطقه مرده در جهان يافته شده كه اين آمار نسبت به آمار دو سال گذشته سازمان ملل متحد دو برابر شده است كه جديدترين اين مناطق در جنوب آمريكا، آفريقا و قسمتهايي از آسيا قرار دارند.

يكي از دلايل بروز اين پديده، آلودگي جلبكهاي دريايي است كه باعث آلودگي ديگر آبزيان و محروم شدن آنها از اكسيژن مي شود.

دانشمندان نفوذ كودهاي شيميايي و پسماندهاي مزارع، فاضلابها و بقاياي سوختهاي فسيلي به درون آب اقيانوسها را دليل آلودگي جلبكها مي دانند.

****توليد دستگاه تشخيص آنفلوانزاي مرغي در انسان

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس كارشناسان دستگاه آزمايش قابل حملي را براي تشخيص آنفلوانزاي مرغي در انسان توليد كردند كه به وسيله آن تشخيص سريع امكانپذير است.

يكي از ويروسهاي رده اول آنفلوانزا كه به H5N1 معروف است تا به امروز در جهان باعث مرگ هزاران موجود زنده شده است به طوريكه در اندونزي 81 درصد مبتلايان به اين ويروس جان خود را از دست دادند. اين در حالي است كه ويروس مذكور در ميان پرندگان شايع تر بوده و ميزان سرايت آن به انسانها بسيار كم است.

محققان معتقدند شكل جهش يافته اين ويروس مي تواند به تمام گونه هاي زيستي سرايت كند كه در اين صورت فاجعه همه گيري جهاني پيش خواهد آمد.

يكي از مشكلات موجود، وجود تشابه در علائم اين بيماري مانند سرفه و تب يا بيماريهاي رايج مانند سرماخوردگي است كه باعث تأخير در تشخيص بيماري مي شود. به همين جهت متخصصان دستگاهي را توليد كردند كه با آزمايش بر روي بزاق دهان بيمار طي دو ساعت وجود يا عدم وجود اين ويروس در بدن انسان را نشان مي دهد.

به دليل حياتي بودن سرعت تشخيص در جلوگيري از گسترش ويروس آنفلوانزا در جهان، اتحاديه اروپا بر روي اين سيستم سرمايه گذاري كرده است و به زودي مدل كوچكتري از آن كه قابل حمل خواهد بود توليد و عرضه مي شود.

****هابل يك منطقه رنگارنگ تولد ستاره‌يي را كشف كرد

همچنين دانشمندان اعلام كردند كه تلسكوپ فضايي هابل يك منطقه رنگي تولد ستاره‌يي در مدار صد هزارم كشف كرده است.

گروهي از دانشمندان سازمان فضايي آمريكا (ناسا) در سالروز تكميل گردش تلسكوپ فضايي هابل به دور مدار صد هزارم به دور زمين طي هجدهمين سال اكتشاف و كاوش اين تلسكوپ، با كمك هابل عكسي از يك منطقه تولد و نوسازي فلكي به دست آوردند.

طبق گزارش آژانس فضايي آمريكا (ناسا)، هابل در اين ماموريت با دقت به داخل يك بخش كوچك از سحابي «تارانتولا» در نزديكي خوشه ستاره‌يي NGC 2074 نگاه كرده و از اين منطقه عكس گرفته است.

به گفته دانشمندان، اين منطقه يك جريان آتشين از توليد ستاره‌يي خام و اوليه است و احتمالا مورد هدف يكي از انفجارات نزديك ابرنواختري مي‌باشد.

اين منطقه حدود 170 هزار سال نوري از زمين فاصله دارد و يكي از فعالترين نواحي شكل‌گيري ستاره‌اي در گروه محلي كهكشهان‌هاي ما است.

تصوير به دست آمده پستي و بلنديهاي غباري فراواني با اشكال خاص و رشته‌هاي گازي به شدت درخشان زير پرتوهاي سيل‌آساي فرابنفش نشان مي‌دهد.

****شگرد منحصر به فرد حلزون‌هاي دريايي براي دفاع در برابر صيادان

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، دانشمندان در دانشگاه ايالتي نيويورك به تازگي كشف كرده‌اند كه نوعي حلزون دريايي موسوم نوسلا لام لوس با قابليتي استثنايي براي دفاع از خود در برابر صيادان و شكارچيان لاك خود را تغيير مي‌دهند.

پاول بوردئو، پژوهشگر اصلي اين تحقيق روي خاصيت انعطاف پذيري فتوتيبيك در لاك اين حلزون‌ها مطالعه كرده است.

وي در تحقيقات خود واكنش بچه حلزونها را در زمان حضور شكارچيان مختلف در آزمايشگاههاي هاربور در دانشگاه واشنگتن از نزديك مشاهده كرده است.

اين محقق آمريكايي دريافت حلزون‌هاي جوان در مقابل صيادان مختلف كه روش‌هاي گوناگون شكار كردن دارند، پوسته خود را به شكل‌هاي متفاوت تغيير مي‌دهند تا در امان بمانند
 دوشنبه 28 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن