تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827930096




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آيت‌الله سبحاني؛ مفسر متكلم/ 6 حسن رهبري:«منشور جاويد» آيت‌الله سبحاني را مي‌توان تفسير كلامي دانست


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آيت‌الله سبحاني؛ مفسر متكلم/ 6 حسن رهبري:«منشور جاويد» آيت‌الله سبحاني را مي‌توان تفسير كلامي دانست
گروه انديشه: آيت‌الله جعفر سبحاني در تفسير «منشور جاويد» بيشتر به بررسي مسائل كلامي از ديدگاه قرآن مي‌پردازد، از اين‌رو مي‌توان آن‌را تفسير كلامي هم خواند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، «حسن رهبري» از محققان علوم قرآن و حديث در گفت‌وگو با سرويس انديشه، در مورد وِيژگي‌هاي برجسته تفسير موضوعي آيت‌الله سبحاني (منشور جاويد)، ضمن بيان مطلب فوق، گفت: تبيين مسائل اعتقادي و اخلاقي در فضاي آن روز رژيم طاغوتي كه دين‌داران همواره تشنه و جوياي آن بوده‌اند، وجه بارز تفسير موضوعي آيت‌الله سبحاني را رقم زده است.

نويسنده كتاب «اسلام و ساماندهي جمعيت» در پاسخ به اين سؤال كه ارزيابي شما از مقايسه تفسير آيت‌الله سبحاني با ديگر تفاسير موضوعي چيست؟، خاطرنشان كرد: در مقام مقايسه تفسير موضوعي آيت‌الله سبحاني با ديگر تفاسير موضوعي بعد از آن بايد گفت كه مقايسه ميان آن‌ها قياس مع‌الفارق است؛ زيرا قياس پايه‌گذاران با ادامه‌دهندگان سزاوار نيست، گذشته از آن‌كه فاصله سي‌ساله‌اي در ميان آن‌ها وجود دارد كه بالطبع تفاوت نگرش‌ها و بازتاب فرهنگ زمانه را در آن‌ها شاهد خواهيم بود.

نويسنده كتاب «مسجد، نهاد عبادت و ستاد ولايت» افزود: از آن‌جا كه تفسير آيت‌الله سبحاني گرايش بيشتري را به بررسي مسائل كلامي از ديدگاه قرآن نشان مي‌دهد، از اين‌رو اگر از آن به تفسير كلامي هم تعبير كنند، چندان بعيد به نظر نمي‌رسد.

اين محقق علوم قرآني در باب ديگر ويژگي‌هاي تفسير موضوعي استاد سبحاني گفت: تفسير موضوعي با تمام مزايايي كه براي آن برشمرده‌اند، همواره با اين سؤال مواجه است كه آيا اين تفسير اهداف مفسران را تأمين كرده و آن‌ها به تعاريفي كه از آن داشته‌اند دست يافته‌اند يا نه؟ پاسخ به اين سؤال بسيار تأمل‌برانگيز است؛ زيرا اگر تفسير موضوعي بنا به تعريفي كه دارد گردآوري و دسته‌بندي آيات متناسب با موضوع و استخراج ديدگاه قرآني درباره آن موضوع باشد، مشاهده وصول به چنين هدفي در تفاسير موضوعي كه تا به حال نوشته شده كمتر قابل تشخيص است.

نويسنده كتاب «اسلام و ساماندهي جمعيت» خاطرنشان كرد: آيت‌الله سبحاني در اين تفسير پس از سير اين مسير طولاني به نتيجه‌اي مي‌رسد كه مرحوم شيخ طوسي در هزاره گذشته در تفسير ترتيبي «تبيان» و مرحوم طبرسي در تفسير «مجمع‌البيان» و خود مفسر در كتاب‌ها و نوشته‌ها و گفتارهاي ديگرش كه قبل از آن نوشته رسيده است.

نويسنده كتاب «مسجد، نهاد عبادت و ستاد ولايت» افزود: به نظر مي‌رسد كه دخالت مسائلي چند از قبيل پيش‌داوري‌ها، افكار سنتي، استادزدگي، شم اخباري به اعتقادات حاكم بر جامعه و ترس از واقع شدن مفسر در حربه تكفير و تفسيق، موانع و آسيب‌هايي‌اند كه تفسير موضوعي را تهديد مي‌كند و از تازگي توليد آن كاسته و جايگاه بلند آن را در حد تفسير ترتيبي تقليل داده است، اما استاد سبحاني آن‌را احيا كرده است.

استاد رهبري در پايان سخنانش خاطرنشان كرد: توسعه فرهنگ ديني جامعه، تعمق بيشتر مفسران در اين وادي، كار گروهي و در نهايت جسارت و شجاعت بيان نتايج به دست آمده از جمله مسائلي است كه در تفسير موضوعي ضروري به نظر مي‌رسد كه اميد است سمت و سوي آينده اين تفسير قرار گيرد و اين دغدغه آيت‌الله سبحاني است.
 يکشنبه 27 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 647]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن