تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):گريه مؤمن از (درون) دل اوست و گريه منافق از (ظاهر و) سرش.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845258388




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جهاني سازي مهدوي ؛ تحقق كمال معنوي و معرفتي


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: جهاني سازي مهدوي ؛ تحقق كمال معنوي و معرفتي
* جواد صبوحي

نگاهي به تفاوتهاي جهاني سازي غربي و جهاني سازي مهدوي در گفتگو با حجة الاسلام كلباسي

اشاره:
گلوباليزيشن غربي، توجيه ستم غربي بر جهان است. اگر گلوباليزيشن، جهاني كردن آمريت آمريكا و منافع سرمايه داري حاكم بر آمريكا، صهيونيسم و انگليس باشد اين جهاني شدن تنها به نفع آنهاست و همه فرهنگها و ايدئولوژيهاي مقاوم را مي بلعد و هضم مي كند. گلوباليزيشني مورد قبول است كه عدالت و امنيت را براي همه و نه فقط براي سرمايه داران غرب، مي خواهد. گلوباليزيشن مهدوي، يعني امنيت براي همه.
بر اساس آنچه تفكر حاكم بر غرب مي گويد اين جا ايستگاه آخر است و بشريت بايد از قطار كمال خويش پايين بيايد. بر اساس اين تفكر، هر گونه تلاش براي بسط عدالت و انتظار عدالت گستري كه فاصله هاي طبقاتي موجود را از ميان بردارد، محكوم به شكست است.تفاوت ميان جهاني سازي و يا جهاني شدن به مفهوم غربي و جهاني شدن در عصر ظهور مهدي موعود(عج) موضوع گفتگوي ما را با حجة الاسلام كلباسي، رئيس مركز تخصصي مهدويت
شكل مي دهد. ماحصل اين گفتگو تقديم حضورتان مي شود.

* بين جهاني سازي اي كه غرب در پي آن است و جهاني سازي اي كه در زمان ظهور امام عصر(عج) رخ خواهد داد، چه تفاوتي وجود دارد؟

** جهاني سازي اي كه امروز در غرب مطرح مي شود، عمدتا جهاني سازي اقتصادي و بر محور اقتصاد است و تمام برنامه هاي ديگر بر محور اقتصاد شكل مي گيرد. البته، در بخشهاي محدودتري نيز در امورسياسي ديده مي شود؛ مثل اتحاديه اروپا و يا ساير اتحاديه هايي كه جهان را به مثابه يك واحد اقتصادي مي بينند و تحت تاثير اين عامل، جهان را در اين مجموعه قرارمي دهند. اين برنامه ها نيز با هدف حفظ كردن اقتصاد و سلطه اقتصادي بر منابع جهان است.
طبعا اين جهاني سازي، ابزار و مقتضيات خاص خود را مي طلبد. البته، از نظر فرهنگي تفكرات و انديشه هايي نيز در اين مسأله وجود دارد و فرهنگهاي مسلط به شدت تلاش مي كنند فرهنگ خود را به هر نحو ممكن توسعه دهند. مثلا فرهنگ آمريكايي، ژاپني و يا چيني و... مي كوشند با استفاده از فناوريها و ارتباطات روز، فرهنگ خود را توسعه و در مسيري از جهاني شدن قرار دهند.
قدرتهاي دنيا در پي آنند از نظر سياسي جهان را در قطبي واحد قرار دهند تا بدين وسيله طرحها و نقشه هايي همچون نظم نوين جهاني را كه آمريكايي ها تدارك مي بينند، پياده كنند و دنيا را بر اساس فرمول سياسي واحد اداره كرده و تحت نظر داشته باشند؛ اما جهاني شدن و به تعبير دقيق تر «حكومت جهاني حضرت ولي عصر(عج)» گرچه از حيث جهاني بودن با اين واژه مشابه است؛ در عين حال به هيچ وجه شباهتي از نظر اهداف و برنامه ها در آن ديده نمي شود. آنچه در «آرمان شهر مهدوي» مطرح است، توجه به اين مقوله ها نيست. در اين آرمان شهر، بيش از همه بر امنيت، اقتصاد و كمال انساني براي تمامي بشر تاكيد مي گردد؛ يعني اصلا در آنجا چيزي به عنوان فرهنگ سلطه وجود ندارد، بلكه آنچه هست آرمانهاي اساسي الهي و انساني است كه در پرتو آن حكومت به كمال مي رسد. عموم مردم جهان در پي تحقق آن هستند و تقاضاي جهاني براي رهايي از قيد و بندها به وجود مي آيد و همگان در پي وجود نظامي هستند كه از اين قيد و بندها رها شوند و بتوانند هدفها و آرمانهاي انساني و الهي را محقق سازند؛ يعني اين گونه نيست كه تنها يك فرهنگ مسلط بخواهد با زور و قدرت خود را تحميل كند و با انواع ترفندهاي سياسي و اقتصادي و فرهنگي خود را غالب كند، بلكه نوعي آمادگي عمومي در سطح جهان براي عدالت همه جانبه به وجود مي آيد. البته، اين مفهوم بدين معنا نيست كه در تحقق اين اهداف مخالفاني وجود ندارد، بلكه آمادگي عمومي در سطح جهان حكومت عدالت پرور جهاني را ميسر و پيمودن مسير آن را ساده تر مي سازد.
* پس مي توان گفت جهاني شدن مقدمه تحقق جهاني شدن حكومت حضرت ولي عصر(عج) است؟
** اينها مطالبي است كه كمال فكري و عملي بشر آن را به آن جامعه منتهي خواهد كرد. آنچه رخ خواهد داد و افكاري كه در اين ميان مطرح مي شود، پلكانهايي است تا كمال مطلوب به وجود آيد. البته، وقتي از مقدمه صحبت مي كنيم، مقصودمان مجموعه عواملي نيست كه براي ظهور حضرت تلاش مي كنند؛ بلكه وقتي تفكر جهاني به وجود مي آيد، بتدريج رشد مي كند، شناخته مي شود و مؤلفه ها، عواقب و تبعات آن تشخيص داده مي شود. وقتي بشر در فرهنگ كلي آن به اين بلوغ فكري و معرفتي لازم رسيد، بستر لازم براي آن هدف كلي فراهم مي شود.
* شما به «آرمان شهر مهدوي» اشاره داشتيد، جالب اينكه «پوپر» در مصاحبه اش با اشپيگل، چند سال پيش از مرگش گفته بود امروز مدينه فاضله در كل تاريخ بشر، جامعه ايالات متحده است. مصاحبه گر از او پرسيد در جامعه اي كه هر 8 ثانيه، يك قتل و هر 9 ثانيه، يك تجاوز جنسي صورت مي گيرد و جامعه اي كه بزرگترين منبع درآمدش مواد مخدر و سلاحهاي كشتار جمعي هسته اي، شيميايي و ميكروبي است، چگونه مدينه فاضله و پايان تاريخ است؟ او پاسخ مي دهد كه اصل ضرورت فكر كردن به مدينه فاضله دروغ بزرگي بوده كه به ما گفته اند. .
** بله همين طور است، بنابر آنچه «پوپر» و يا «فوكويا ما» نويسنده ژاپني «پايان تاريخ» اشاره مي كند، ليبرال دموكراسي آخرين نقطه اوج كمال فكري بشر است؛ اين مسأله مثل اين است كه مثلا در سه هزار سال پيش فردي چنين ادعايي را مطرح مي كرد و يا در بدو ظهور اسلام كسي چنين ادعايي را عنوان مي سازد حتي قرآن و پيامبر اعظم(ص) نيز چنين ادعايي نكرده است؛ بلكه مي گويد: «هو الذي ارسل رسوله بالهدي و دين الحق ليظهره علي الدين كله ولو كره المشركون » اين ظهور دين در همان زمان ظهور حضرت است؛ يعني آن وقت به كمال مي رسد. پس ادعاي پايان تاريخ صرفا توجيهي براي وضع موجود است وگرنه متفكراني مثل «آرنولد جوزف توين بي» مورخ سرشناس انگليسي كه در كتاب «فلسفه تاريخ» اعلام خطر مي كند و مي گويد تمدن غربي به كجا مي رود و اضمحلال و سقوط اين تمدن را پيش بيني مي كند.
آنها حتي نشانه هاي ظهور را پيش بيني و آن را تحليل مي كنند. از آن سو، كسي هم پيدا مي شود و مي گويد ليبرال دموكراسي پايان و نقطه اوج تاريخ است و بالاتر از آن مفهومي نيست؛ در حالي كه اين تعبير با مفهوم آرمان شهر مهدوي كه اسلام ترسيم مي كند و با امنيت، بي نيازي، كمال معنوي و معرفتي براي همه متفاوت است. غرب چه سوغاتي جز ترس و وحشت جهاني را با توسعه سلاحهاي كشتار جمعي خود و آلوده ساختن محيط زيست به ارمغان آورده است؟
اگر نگاهي از دو و يا سه دهه قبل به جامعه و تمدن غرب بيندازيم، دقيقا اين دوره را سياه ترين دوره تاريخ مي بينيم، چون قطعا در تاريخ هيچ گاه زمين آلوده نشده است، بيماري و فقر افزايش نيافته است. ما پيشرفتهاي صنعتي را انكار نمي كنيم اما بسياري از اين تحولات ممكن است به نفع بشر نباشد. روزي فلاسفه و انديشمندان به اين نتيجه خواهند رسيد كه اين مقدار بمباران تبليغاتي و رسانه اي نه تنها به سود بشر نبوده كه بر عكس عوارض منفي آن بر دنياي بشري حاكم خواهد بود. ما منافع آني آن را مي بينيم، مثل اينكه مي گوييم با اتومبيل مي توانيم مسافت خاصي را طي كنيم، اما نگاه واقع بين يك پزشك اين است كه راننده اين اتومبيل به تدريج سلامت خود را در اثر نداشتن تحرك از دست خواهد داد. اينها يكسويه نگري است و تا رسيدن به نگاهي جامع، ديدگاه ها متفاوت است. بنابراين، ادعاهايي از اين دست ناشي از علم ناقض و دانش محدود است يعني از دريچه بسيار تنگي به تاريخ و انسان نگاه مي كنند. لذا آرمان شهر مهدوي كه قرآن به آن اشاره مي كند و در آن مسأله حكومت صالحان و شايستهگان در زمين، امنيت عمومي و نفي شرك و غير حق مطرح مي شود، با اين آرمان شهر متفاوت است.
* نقش ما در معماري و ساخت و ساز آرمان شهر مهدوي با توجه به فرهنگ انتظار چگونه است؟
** انتظار برخلاف تصور عده اي، نوعي چشم به راه ظهور بودن و يك عمل است. چشم به راه بودن طبق روايات «افضل اعمال امتي»؛ بهترين عمل است. بنابراين، بايد براي رسيدن به آن آرمان تلاش كرد وگرنه اگر تنها شعار باشد، اصلا مصداق «يا ايها الذين امنوا لم تقولون ما لاتفعلون، كبر مقتا عندا... ان تقولوا ما لاتفعلون» است. موجب خشم خداست چيزي بگوييم كه خود اهل عمل به آن نيستيم. بنابراين، انتظار، بسترسازي براي ظهور حضرت است و شخص منتظر فرد آرمان خواهي است كه نگاه مداومي به آرمانهاي اساسي دارد و براي پياده شدن و ايجاد زمينه براي تحقق آن آرمانها، تلاش مي كند. منتظر كسي است كه تمهيد مي كند. بخشي از اين تمهيد فرهنگي است؛ يعني اهداف حكومت حضرت ولي عصر(عج) را تبيين مي كند. معرفي آرمان قرآن در مسايل جهاني و آينده تاريخ است؛ چون مهدويت مسأله قرآني و اسلامي، مبارزه با آسيبها و از سويي ايجاد زمينه مناسب است.
برخي حوادث را مي توان يك روزه شكل داد؛ مثل اينكه امروز شما مصاحبه اي را انجام مي دهيد و فردا صبح آن را چاپ مي كنيد. برخي مطالب به كار كردن بيشتر نياز دارد. يك كشاورز گاهي شش ماه و يا حتي يك سال منتظر مي ماند تا محصولي را برداشت كند. يك كودك سالها طول مي كشد تا به كمال خود برسد. پس هر مسأله اي به ميزان اهميت خود، به زمان بيشتري نياز دارد. براي تحقق انقلابها نيز گاهي ده سال و يا دويست سال زمان نياز دارد تا شكل بگيرد. مؤلفه هاي فراواني در طول تاريخ شكل گرفته است تا انقلابي همچون انقلاب اسلامي ايران شكل بگيرد.
انقلاب حضرت مهدي(عج) كه ثمره تمامي انقلابها و تلاشها و حركتهاي عدالت خواهانه است، مسأله گسترده اي در سراسر جهان است. بنابراين، كسي كه منتظر واقعي است، بايد اين عرصه ها را بشناسد و در اين راه تلاش كند. شما امروز مي بينيد صهيونيستها براي انديشه باطل و تفكر غلط خود چه تلاشي مي كنند و چقدر كار فرهنگي و هنري مي كنند. منتظر و شيعه اهل بيت(ع) اگر تلاشي براي شناسايي اين عرصه نداشته باشد، چگونه مي تواند ادعاي منتظر بودن كند.
از حضورتان در اين گفتگو سپاسگزاريم.
 شنبه 26 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن