واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: برگزاري 5 نشست تخصصي قبل از برگزاري همايش «قرآن، انسان، پرسش»
گروه انديشه: دبيرخانه همايش «قرآن، انسان، پرسش» در راستاي بهتر برگزار شدن اين همايش، 5 نشست تخصصي با محوريت قرآن برگزار ميكند.
حجتالاسلام و المسلمين «محمود ذكاوت»، مسئول دبيرخانه همايش «قرآن، انسان، پرسش» در گفتوگو با سرويس انديشه و علم خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، ضمن بيان مطلب فوق گفت: اين همايش كه به همت مؤسسه قرآني «معجزه ماندگار» برگزار ميشود، فراخوان مقاله خود را در شش محور اعلام كرده است.
مسئول دبيرخانه اين همايش در بيان ريزموضوعات محورهاي اين همايش يادآور شد: محور اول اين همايش «پرسش و شبهه در قرآن» است كه علاقهمندان ميتوانند در ريزموضوعات: انواع شبهه و پرسش در قرآنكريم، محدوده پرسش و شبهه پرسشگران قرآني، آيات قرآن درباره شبههافكني كفار و منافقين، ملاك مرزبندي پرسش و شبهه در قرآن، خاستگاهها و زمينه بروز پرسش و شبه در قرآن مقالات خود را تدوين كنند.
ذكاوت محور دوم را «پرسش و ويژگيهاي انسان و قرآن» دانست و افزود: علاقهمندان در اين محور ميتوانند به موضوعاتي؛ مانند پرسش و محدوده علم بشري، پرسش و ويژگيهاي قرآن پرداخته و مقالات خود را تهيه كنند. محور سوم «پرسش و شبهه؛ ابزاري دوگانه» است كه در اين محور هم ريزموضوعات: طرح پرسشها؛ شبهات و تقويت عقايد مسلمانان، تأثير طرح پرسشها و شبهات در جهت تضعيف عقايد مسلمانان، پرسش و شبهه ابزاري در دست مخالفان، پرسش و شبهات هدفمند در جهت مخالفت با پيامبر اكرم(ص)، بازتاب و تأثير پرسش و شبهه در جريانات فكري و ترويج فرهنگ پرسشگري در قرآن عنوان ميشود.
مسئول دبيرخانه اين همايش محور چهارم را «سطوح پرسش و پاسخ قرآني» عنوان كرد و گفت: بيان شيوهها و راههاي مختلف پاسخ به پرسش و شبهات در قرآنكريم و روايات معصومين(ع) و آثار بزرگان ديني، همسطح كردن پرسش و پاسخها با توجه به طيفهاي مختلف پرسشگران، ارتقاي عمومي سطح پرسشهاي قرآني در ميان عموم مردم، آسيبشناسي پرسش و شبهات قرآني در ميان اقشار مختلف، ريزموضوعات اين بخش را تشكيل ميدهد.
وي همچنين در توضيح ديگر محورها تصريح كرد: محور پنجم «ارائه نمونههايي از پرسش و پاسخ در عهد ائمه اطهار(ع) و بررسي شيوه پاسخگويي ايشان» و محور ششم نيز «آسيبشناسي مراكز پاسخگويي به پرسشهاي قرآني و ارائه پيشنهادات براي اصلاح و توسعه امر پاسخگويي» است.
ذكاوت با اعلام اين خبر كه تعدادي مقاله از طريق پست و ايميل به دبيرخانه همايش رسيده و سايت اين همايش به آدرس www.quranhumanquestion.ir نيز راهاندازي شده است، عنوان كرد: با توجه به جلسه مشورتي كه با حضور بيست و چند نهاد؛ مانند نماينده حوزه علميه، دفتر تبليغات اسلامي، راديو معارف و بعضي از سازمانهاي ديگر برگزار شد، آنجا اعلام شد كه با توجه به اينكه حوزه و دانشگاه تابستان تعطيل است، مهلت ارسال آثار تغيير كند.
ذكاوت در ادامه افزود: بنابراين با توجه به نشستي كه با اعضاي هيئت علمي اين همايش در قم داشتيم، مهلت ارسال آثار به دبيرخانه اين همايش از 10 مهرماه به 20 آبانماه تغيير يافت و طبيعتا با اين تغيير زمان، زمان برگزاري همايش كه قرار بود 15 و 16 آبانماه برگزار شود، به 9 و 10 بهمنماه تغيير يافت. روز نخست اين همايش، نهم بهمنماه در تهران، سالن «شيخ صدوق» آستان مقدس حضرت عبدالعظيم حسني و 10 بهمنماه در مركز همايشهاي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در قم برگزار ميشود.
وي از برگزاري پنج نشست تخصصي خبر داد و گفت: پنج نشست تخصصي هم پيش رو داريم و رايزنيهاي آن هم انجام شده است و از آنجايي كه اين نشستها در شهرهاي مختلف برگزار ميشود، منتظر هستيم تا ميزبانان تاريخ به دبيرخانه اعلام كرده تا اطلاعرساني آن هر چه زودتر انجام شود.
مسئول دبيرخانه اين همايش گفت: از جمله موضوعاتي كه در اين نشستها عنوان ميشود، ميتوان به سؤال و شبهه در قرآن كريم، آسيبشناسي مراكز پاسخگويي، نگاه جامعهشناسي به سؤالات و شبهات قرآن كريم، شيوه پاسخگويي ائمه اطهار(ع) به سؤالات و ... اشاره كرد.
ذكاوت ضمن بيان اين مطلب كه دبير علمي اين همايش حجتالسلام و المسلمين «علي مخدوم»، كارشناس مركز ملي پاسخگويي و مدير پاسخگويي به سؤالات و شبهات تلفني مركز ملي پاسخگويي است، خاطرنشان كرد: مقالات ارائه شده تا به حال داخلي بوده و چند مقاله خارجي به زبان انگليسي نيز ارائه شده است. اين همايش به صورت داخلي برگزار ميشود، اما فراخوان همايش در روزنامه «تهران تايمز» و «الوفاق» هم چاپ شد و اگر از خارج از كشور هم مقاله ارائه شود، بعد از تأييد علمي مقالات توسط هيأت علمي همايش، صاحبان مقالات نيز به همايش دعوت ميشوند.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]