واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: استحكام تارهاي مو با خوردن ميوه
مصرف ميوهها به دليل دارا بودن املاح و موادمعدني، تأثير بسزايي در سلامت بدن، پوست و مو دارند. به طور متوسط ميوهها به مقدار قابل توجهي سرشار از كلسيم، فسفر، سديم، پتاسيم، منيزيم و آهن بوده؛ براي تأمين، رشد و استحكام پوست و مو بسيار سودمند هستند و انواع ويتامينها را به بدن ميرسانند.
انسان ميتواند با مصرف ميوهها مقداري از كمبود غذايي خود راتأمين كند، زيرا تركيبات غذايي كه براي بدن لازم است، كم و بيش در ساختمان ميوهها به كار رفته اند.
همچنين مصرف مداوم ميوهها به دليل داشتن آب، قندها، چربي ها، پروتئين ها، اسيدهاي آمينه، ويتامينها و... در پيشگيري از بيماريهاي مختلف خصوصاً بيماريهاي پوست و مو مانند ريزش مو و حتي درخشندگي، استحكام و رشد و نمو موها نقش چشمگيري را ايفا ميكنند و حالت طراوت و زيبايي را به پوست و مو ميدهند.
با توجه به اين كه علت اصلي ريزش مو در افراد، كمبود ويتامين، پروتئين و املاح معدني است، بنابراين عدم مصرف ميوهها و سبزيها صدمات جبران ناپذيري را بر جاي ميگذارد.
دكتر مسعود داوودي محقق پوست و مو، در اين زمينه ميگويد: اصولاً ميوهها و سبزيهاي تازه، انواع و اقسام ويتامينها و موادمعدني را به بدن ميرسانند و خوردن آنها ميتواند در سلامت و شادابي پوست و مو نقش مهمي را ايفا كند، همچنين ويتامينهاي CوE موجود در ميوهها به دليل داشتن خواص آنتي اكسيداني، فرآيندهاي تخريبي موجود در پوست و مو را تاحدودي كاهش ميدهد. وي معتقد است افراد فقط با مصرف ميوههاي تازه ميتوانند ويتامينهاي موجود در آنها را جذب و از تخريب و ريزش مو جلوگيري كنند، اين در حالي است كه عصاره آنها و ماليدن آنها روي موي سر به دليل عدم جذب فايدهاي ندارد. كرمهاي گياهي نيز ميتوانند باعث لطافت و مرطوب كنندگي پوست و مو شوند، ولي باعث سلامت پوست و مو نميشوند.
دكتر غلامحسين غفارپور، متخصص پوست و مو، نيز معتقد است ماليدن ميوهها تاثير چنداني در سلامت و رشد موها ندارد، فقط تاحدودي ميتوانند پروتئينها را به موها برسانند.
همچنين موادي همچون روغن بادام شيرين به عنوان مرطوبكننده موها نقش مفيدي دارد، ولي باعث سلامت موها نميشود و موخورهها را نيز از بين نميبرد.
ميترا روزبهاني متخصص تغذيه در اين زمينه ميگويد: ميوهها و سبزيها به دليل داشتن ويتامينها و مواد معدني، نقش مهمي را در رشد و حفظ موها دارد، همچنين غذاهايي مانند نان و برنج كه منابع قوي ويتامين B هستند و مركباتي همچون كيوي كه منابع غني ويتامين C هستند، نيز در رشد و نمو موها تأثير بسزايي دارند.
وي معتقد است عنصر روي نيز كه در موادي همچون گوشت قرمز و منابع پروتئيني يافت ميشود از جمله عناصري است كه باعث استحكام موها ميشود و از ريزش مو جلوگيري ميكند، همچنين كمبود آهن كه به صورت مخفي خود را نمايان ميسازد باعث خستگي، بي حالي و حتي ريزش موها ميشود، بنابراين افراد خصوصاً زنان بايد منابع حاوي آهن همچون گوشت قرمز، جگر، عدس و كشمش را در برنامه غذايي خود بگنجانند و از ويتامينهايي همچون A مانند جگر و ويتامين E مانند دانههاي روغني موجود در روغن كبد ماهي در اين زمينه استفاده كنند.
وي معتقد است ويتامين بيوتين نيز كه از خانواده ويتامين B است و حتي عنصر سلنيوم در رشد و حفظ موها تأثير بسزايي دارند. وي ميگويد: مصرف ميوهها به طور موضعي تأثيري بر رشد و نمو موها ندارد، زيرا مدت زمان تماس با اين مواد كوتاه است، همچنين شامپوهاي حاوي مواد پروتئيني نيز تأثير مثبتي را روي استحكام و رشد موها ندارد، بنابراين توصيه ميشود تا افراد بيشتر خوردن ميوهها را در برنامه غذايي خود بگنجانند و از ويتامينها و پروتئينهاي موجود در آن نهايت استفاده را ببرند.
دكتر مونا بهار، متخصص پوست و مو، نيز ميگويد: كمبود مواد غذايي و ميوهها ازمهمترين علل ريزش مو محسوب ميشود زناني كه عمدتاً براي پيشگيري ازچاقي و افزايش وزن رژيمهاي غلط غذايي كه پايه آنها براساس مصرف نكردن ميوهها و غذاهاي سرشار از پروتئين، ويتامين، مواد قندي و نشاستهاي است ميگيرند، دچار عوارضي همچون افزايش ريزش ميشوند.
همچنين افرادي كه به دليل بيماريها، مواد غذايي و ميوههاي كافي به آنها نميرسد، بيش از سايرين در معرض ريزش مو قرار ميگيرند.
وي معتقد است افراد براي تقويت موها و جلوگيري از ريزش مو بايد به مقدار قابل توجهي از ميوه ها، سبزيجات، آب ميوههاي گوناگون همچون آب (خيار، هلو، انگور و...) استفاده كنند. وي ميگويد: كمبود ويتامينهاي B و همچنين سوءتغذيه نيز در ريزش موها نقش مهمي را ايفا ميكنند، بنابراين مصرف ميوههايي كه حاوي اين ويتامينها هستند، نقش چشمگيري در جلوگيري از ريزش موها دارد، سبوس گندم، جو، پوست شلتوك برنج، ماءالشعير، كاهو، گوجه فرنگي، شير، كدو، انبه نيز از جمله منابع غذايي محسوب ميشوند كه تأثيرات بسزايي را در رشد واستحكام موها دارند.
وي ميگويد: ويتامين Aموجود در ميوههايي همچون زرد آلو، توت فرنگي و خرما نيز براي تقويت پوست و مو لازم است. مصرف مغزها نظير نارگيل، پسته، بادام زميني به دليل داشتن پروتئين، ويتامين1B و2B براي درمان شوره سر و ريزش مو مفيد است، همچنين مصرف موضعي روغن نارگيل و روغن بادام باعث تقويت و درخشندگي موها ميشود.
وي ميگويد: افراد مبتلا به شوره سر و ريزش مو ميتوانند هفتهاي يك يا دو مرتبه باروغن زيتون سرشان را ماساژ دهند علاوه بر درخشندگي موها از سفيد شدن مو نيز جلوگيري كنند.
وي در پايان ميگويد: كمبود مس نيز باعث اختلال در رشد مو و رنگدانه پوست ميشود كه با مصرف ميوههايي همچون خرما، انجير خشك، سيب قرمز، فندق و گردو و مواد غذايي نظير زرده تخم مرغ، جگر، دل و قلوه ميتوان كمبود مس را جبران كرد و از ريزش موها به طور چشمگيري جلوگيري كرد.
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]