واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: لاريجاني : جنس مذاكرات غربي ها تفاوت كرده است
رييس مجلس شوراي اسلامي گفت : با وجود اين كه غربي ها در بسته پيشنهادي اخير خود ، همچنان بر تعليق غني سازي تاكيد كرده اند، ولي تفاوت در جنس مذاكرات و حرفهايشان كاملا مشهود است.
به گزارش شبكه خبر ، علي لاريجاني در ديدار سفيران و نمايندگان جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور ، تاكيد كرد : در چالش هسته اي، ايران موفق عمل كرده است، زيرا طرف مقابل در مقاطع گذشته حتي حاضر به يك انعطاف كوچك هم نبود.
لاريجاني با تاكيد براستفاده از راه حل هاي كارشناسي و عقلاني براي حل مسائل گفت : در طرح سناريوها بايدكم هزينه ترين راه حل ها را انتخاب كنيم.
رييس مجلس با بيان اينكه كم هزينه بودن راه حل ها يك اصل است ، اظهار داشت : در هر ديپلماسي فعال بده و بستان وجوددارد و در چنين ديپلماسي فعالي نمي توانيم ازديگران انتظار داشته باشيم كه فرمان بر ما باشند.
وي در عين حال در بخش ديگري از سخنان خود از برخي از مسئولان به علت اظهار نظردرباره مردم صهيونيست سرزمين هاي اشغالي انتقاد كرد و گفت :اينكه برخي مي گويند با مردم اسراييل دوست هستيم ;چنين چيزي صحيح نيست .
لاريجاني تصريح كرد: وقتي ما اينچنين صحبت كنيم ،طرف مقابل به گونه اي ديگر برداشت كرده و احساس مي كند، ما دچار ترديد شده ايم و به فشارهاي خود مي افزايد.
وي با تاكيد برضرورت استفاده به موقع ازفرصت ها ابراز داشت ، بايد با پيوند زدن توانايي ها و ظرفيت هاي خود در منطقه با چالش هايي كه در سطح بين المللي با آن مواجه هستيم ، از اين ظرفيت ها به عنوان ابزاري براي كسب موفقيت استفاده كرد.
لاريجاني همچنين با اشاره به مسئله انرژي گفت : انرژي و گاز براي ايران يك آورده سياسي است، و بايد ديد كجا مي توان درباره اين موضوع در اين منطقه چالشي گفتگو كرد و به همين علت بحث راهبرد انرژي به عنوان يك اولويت در مجلس در دست مطالعه است.
رييس قوه مقننه با تاكيد برضرورت اتخاذ روش هاي مناسب به وزارت امور خارجه توصيه كرد: از ابراز راهبرد، مناسب هراسي نداشته باشد و در اين زمينه فعال عمل كند،با مصر و عربستان سوء تفاهم نداشته باشيم .
علي لاريجاني تعامل مستمر با كشورهاي همسايه را يك ضرورت برشمرد و گفت : چه علتي دارد كه با عربستان يا مصرسوء تفاهم داشته باشيم، گاهي اوقات افراط و تفريط مي كنيم و طرف مقابل دچار سوء تفاهم مي شود. همچنين اگر وعده اي به كسي مي دهيم بايد به آن عمل كنيم.
وي در ادامه با تاكيدبرضرورت استفاده از لحن صحيح ديپلماتيك براي بيان حرف ها گفت :حرف حق را بايد گفت ،ولي بايد از ادبيات و لساني استفاده كردكه براي طرف مقابل قابل فهم باشد،در غير اينصورت ممكن است طرف مقابل چيزديگري ازآن برداشت كند.
رييس قوه مقننه در ادامه سخنان خود با بيان اينكه با گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب ، موقعيت ايران فرق كرده و اكنون جمهوري اسلامي از ظرفيت غير قابل انكار در منطقه برخوردار است ، گفت : فضاي امروز نسبت به گذشته فرق كرده و اگر در گذشته، آمريكا و رژيم صهيونيستي براي عملي كردن اهداف خود در پشت
كودكان سياسي منطقه پنهان مي شدند ، اكنون جلوي ما ظاهر شده اند و ديگر پنهان عمل نمي كنند و دنبال موجودي مثل صدام نيستند.
وي تصريح كرد: مجموع نقش آفريني ايران در منطقه به ويژه در عراق ،فلسطين ،لبنان و افغانستان قابل انكار نيست و اين تاثيرگذاري به اين معنا است ،كه بايد در نقش در ايران در منطقه بازنگري شود.
لاريجاني با ناشيانه دانستن اقدام آمريكا درباره عراق گفت : تئوري هاي پيش دستانه آمريكا ديگر از فروغ افتاده و حتي كشورهاي كوچك منطقه هم زير بار حرف هاي آن نمي روند.
رييس مجلس راهبرد جديدآمريكا در منطقه را شكست خورده توصيف كرد و گفت : يكي از دلايل به بن بست خوردن سياست هاي آمريكا در منطقه، غلط بودن اين راهبرد است و علت ديگرآن هم نقش مهم ايران در منطقه است.
رييس قوه مقننه راهبرد ايران در منطقه را دقيق دانست و افزود : تاكيد ايران برمواضع صحيح و روش هاي نسبتا درست در عراق ، افغانستان، فلسطين و لبنان، آمريكا را دچار دردسر كرد.
لاريجاني در ادامه با اشاره به اينكه آمريكا و متحدانش چالش هايي از جمله در زمينه هسته اي براي ايران ايجادكرده اند، اظهارداشت كه با توجه به مهم بودن نقش ايران در منطقه ايجاد چنين چالش هايي براي كاستن از تاثيرگذاري ايران طبيعي است .
وي در باره موضوع هسته اي ايران،آژانس بين المللي انرژي اتمي را ابزار دست قدرتهاي بزرگ دانست و گفت : در طول تاريخ ، كمتر تا اين حد از آژانس استفاده ابزاري شده است.
لاريجاني در بخش ديگري از سخنان خود به موضوع اقتصاد پرداخت و با تاكيد براينكه وضعيت اقتصادي كشور به هيچ وجه بحراني نيست، اظهار داشت كه مشكلات در اين زمينه از جمله تورم قابل علاج است و بايد مدل و فرمول مناسب را براي حل اين مشكلات بيابيم.
وي خطاب به سفيران و نمايندگان جمهوري اسلا مي ايران در خارج از كشور،آنان را ظرفيت ديپلماسي كشور توصيف كرد و با بيان اينكه پيچيدگي شرايط كنوني كم نيست، بر ضرورت پرهيز از افراط و تفريط در چنين شرايطي تاكيدكرد.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]