واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: آیا چیپس باعث سرطان می شود؟
انستیتوی تحقیقات مربوط به سرطان، اعلام کرده است که ماده ای با نام acrylamide (آکریلامید) که یک نوع از کارسینوژن ها یا مواد سرطان زا می باشد، در چیپس و سیب زمینی سرخ شده پیدا شده است.
این ماده در حرارت های بالا در مدت زمان زیاد، در غذاهای کربوهیدرات دار و کم پروتئین به وجود می آید.
تحقیقات نشان داده است که مردم از مواد شیمیایی نظیر acrylamide می ترسند چرا که بر این باورند که این مواد می توانند، سرطان را بوجود آورند. اما این نکته را فراموش نکنید که احتمال دچار شدن به سرطان در فردی که بسیار زیاد غذا می خورد، بسیار زیاد است.
اگر شما روزی 5 سهم میوه و سبزی بخورید و فیبر در رژیمتان وجود داشته باشد و از غذاهای چرب و شور دوری کنید، ابتلا به سرطان را بسیار کم کرده اید.
به راحتی می توان سهم میوه و سبزی را در رژیم خود بالا ببرید:
به وسیله خوردن سیب به جای چیپس یا یک ظرف سالاد به جای سیب زمینی سرخ شده.
از آنجایی که چیپس و سیب زمینی سرخ شده دارای چربی و کالری فوق العاده زیادی می باشند، موجب بروز مشکلاتی در کنترل وزن نیز می شوند.
یک عدد سیب زمینی متوسط درحدود 150 کالری دارد، پس باید مواظب افزایش وزن نیز باشید.
بیشتر این محصولات دارای مقدار زیادی نمک می باشند و به این وسیله موجب پُرفشاری خون می گردند.
سیب زمینی یک ماده غذایی بسیار خوب است، منتها طرز درست کردن آن مهم می باشد. سیب زمینی پخته و بخارپز شده، غذایی خوب، ولی چیپس و سیب زمینی سرخ شده غذایی بد محسوب می شود.
اگر شما سیب زمینی را با پوست مصرف کنید، یک منبع خوب ویتامین، فیبر و مواد معدنی را دریافت کرده اید.
اگر رژیم غذایی شما بنا به دلایلی باید کم کربوهیدرات باشد، سیب زمینی در این رژیم نباید باشد، زیرا دارای کربوهیدرات نشاسته ای و پروتئین کم می باشد. اما این بدان معنی نیست که سیب زمینی برای سلامتی شما بد است.
گاهی سیب زمینی ها دارای یک ماده شیمیایی دیگر با نام solanin (سولانین) می شوند. سیب زمینی روی زمین می روید و هنگامی که نور به آن برخورد کند، پوست سیب زمینی سبز رنگ می شود. سبز رنگ شدن پوست سیب زمینی باعث به وجود آمدن solanin می شود و به همین خاطر دارای مزه تلخ می شود و همچنین ممکن است موجب درد و ورم در عضلات و بی نظمی در اعمال روده شود.سیب زمینی در محیط تاریک و کم نور، سبز رنگ نمی شود.
سرطان در خانم ها
زنانی که در سنین یائسگی هستند، باید رژیم کم چرب داشته باشند، وگرنه دچار بیماری قلبی، سرطان سینه و در آخر سرطان روده بزرگ و مقعد می شوند.
زنانی که بیش از اندازه گوشت قرمز و چیپس می خورند، در معرض سرطان روده بزرگ می باشند. برای جلوگیری از سرطان، میوه و سبزیجات و غلات حرف اول را می زنند.
برای جلوگیری از سرطان، باید تنوع و تعادل غذایی را رعایت کنیم.
اصلا Acrylamide چیست؟
Acrylamide توسط یک گروه از متخصصان غذایی سوئدی برای اولین بار شناخته شد.
اگرغذاهای گیاهی که دارای کربوهیدرات زیاد و پروتئین کم باشند، در معرض حرارت های بالا قرار گیرند، این ماده شیمیایی سرطان زا بوجود می آید.
این ماده شیمیایی برای ساختن برخی از انواع پلاستیک ها به کار می رود.
Acrylamide برای ساخت بعضی از بسته بندی ها نیز استفاده می شود، اما تا به حال دیده نشده که این ماده شیمیایی در غذاها وارد شود و به سلامتی آسیب برساند.
در اینجا این سوال پیش می آید که پس چگونه Acrylamide در غذاها وارد می شود؟
محققان این امر را دنبال کردند و به این نتیجه رسیدند که وقتی اسید آمینه ای به نام آسپاراژین (asparagines) با قند واکنش نشان می دهد، acrylamide بوجود می آید. این واکنش وقتی رخ می دهد که غذا در حرارت خیلی زیاد پخته شود.
در چه غذاهایی acrylamide یافت می شود؟
چیپس، سیب زمینی سرخ شده، کیک، قهوه و دیگر غذاهایی که در حرارت های زیاد پخته می شود.
توجه کنید که، این ماده در سیب زمینی به شکل بخارپز، به خاطر حرارت کم بوجود نمی آید.
بهتر است که، تمامی نعمات خدادادی را به همان صورت طبیعی مصرف کنیم، تا سالم بمانیم و از زندگی خود لذت ببریم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]