واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: شنيدن صداي"تصاوير" توسط انسان/"ديدن" صداها يك نقاش انگليسي
دانشمندان در ايالت متحده افرادي را يافته اند كه قادر به"شنيدن" تصاوير هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري بي بي سي، دانشمندان در ايالت متحده افرادي را يافته اند كه قادر به"شنيدن" تصاوير هستند.اين جا به جايي حسي جزو بيماري هاي بسيار نادر محسوب مي شود و زماني اتفاق مي افتد كه گيرنده هاي حسي با هم در مي آميزند.
شايان ذكر است كه اين محققان زماني متوجه اين بيماري شدند كه دانشجويي به جاي ديدن تصاوير صفحه نمايش كامپيوتر، متوجه شنيدن صداهايي شد.
براساس گزارش مجله"نيو ساينتيست" محققان انستيتو تكنولوژي كاليفرنيا نيز بيش از سه نفر را با مشخصات مشاهده كرده اند همچنين از اشكال ديگر و شايع تر اين نوع بيماري ها مي توان پديده اعداد يا حروف را به جاي رنگ ها نام برد گزارش فردي به نام"ديويد هاكي" قادر به ديدن رنگ ها در حين گوش دادن به موسيقي است.
دكتر مليسا سائنز، از محققان انستيتوي فن آوري زماني متوجه اين عارضه شد كه يكي از دانشجويان آزمايشگاه از ديگر دانشجويان پرسيد كه آيا آنان نيز صداي اشكال متحرك صفحه نمايش را مي شنوند.
به گفته اين محقق اين دانشو اين عارضه را مرتباً اين عارضه را مرتباً به صورت صداهاي مختلف بر روي اشكال متحرك در تمام طول مدت زندگي خود تجربه مي كند.
همچنين، اين محقق با بررسي گروهي ديگر از داوطلبان سه نفر ديگر را با همين مشكل مشاهده كرد كه صداهاي نظير"وزوز، ضربات آهسته و پوسته و يا صداي تماس جسمي سريع با هوا را هنگام مشاهده تصاوير، مي شنيدند.
براساس تحقيقاتي كه اين محقق بر روي گروهي از افراد مبتلا به اين عارضه در نشريه زيست شناسي منتشر شده است 85 درصد اين صداهايي مشابه را از يك تصوير مي شنوند.
به گفته محقق فوق اين عارضه به اين شكل تاكنون گزارش نشده است و هدف از اين مطالعه كشف اين نكته است كه آيا اين درك صداها واقعي هستند.
گفتني است، نكته بسيار جالب در اين بررسي گروهي از افراد است كه قادرند مطالبي كه وجود خارجي دارند ولي براي ما ناشناخته هستند را به صورت مقالاتي مستند ارائه دهند
****ديدن صداها توسط يك نقاش انگليسي
جين ماكي يك نقاش اهل جنوب لندن عطسه را فيروزه و جمعه را شطرنجي مي بيند اين هنرمند از دنياي رنگارنگش، صداها، كلمات و اعداد تنها تصاويري را در ذهن منعكس مي كنند براي مثال او حروف اي انگليسي E را در كلمه اندEND به معناي پايان به رنگ قرمز پرتغالي و كمي مايل به زرد مي بيند.
به گفته اين هنرمند بسياري از تصور مي كردند كه طرح اين مسئله از سوي وي ساختگي است و مدت زمان زيادي سپري شده تا او پي برده است كه ديگران نمي توانند همانند او پديده را تجربه كنند.
وي افزود: از اولين تجارب من در اين زمينه درك تفاوت ميان لهجه كانادايي با لهجه آمريكايي بود چرا كه لهجه كانادايي زرد رنگتر بود.
جين ماكي ادامه داد:توضيح اينكه چه موقع قادر به ديدن رنگ ها هستم بسيار مشكل است كلمان و صداها و يا اجسامي كه پيش روي من قرار دارند اكثر اوقات با يك فيلتر رنگي در جلوي آنها همراه هستند.
اين هنرمند گفت:براي وي به خاطر آوردن نام افرادي كه رنگ نام آنها با شخصيتشان مغايرت دارد بسيار سخت است براي مثال برايان پاركينز گوينده اخبار راديو بي بي سي داراي صداي قهوه اي شكلاتي بسيار غليظ است و اين درحاليست كه نام خانوادگي پاركينز زرد مايل به سبز كمرنگ را در ذهن وي تداعي مي كند و به همين خاطر وي همراه نام خانوادگي اين گوينده را فراموش مي كند.
اين نقاش هم اكنون در انجمن موسيقي دانشگاه كمبريج مشغول كشيدن نقاشي با استفاده از رنگ ها و تصاويري است كه از موسيقي در ذهن او ايجاد مي شود.
گفتني است: كه اين هنرمند معتقد است كه افراد براي خلق هنرهاي ماندگار و رشد خلاقيت بايد كمي از اين پديده ها جابجايي حس ها بهره گيرند.
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1170]