تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817095305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مفاهيم مهندسي مخابرات معرفي مخابرات سلولي (سيار)/‌١


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مفاهيم مهندسي مخابرات معرفي مخابرات سلولي (سيار)/‌١


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مسائل راهبردي ايران

اشاره
آن‌چه كه در پي مي‌آيد، ويرايش نخست اولين بخش از مقاله‌ي « آشنايي با مخابرات سلولي» از مجموعه‌ي متون آموزشي مفاهيم مهندسي مخابرات، ويژه‌ي خبرنگاران سياستي و سياست‌پژوهان صنعت مخابرات است كه در سرويس مسائل راهبردي دفتر مطالعات خبرگزاري دانشجويان ايران، تدوين شده است.
اين مقاله سعي مي‌كند مروري اجمالي بر مفاهيم اساسي فناوري مخابرات سلولي كه در واقع همان فناوري مخابرات سيار يا مخابرات بي‌سيم است، داشته باشد. در شماره‌هاي بعدي به بررسي نسل‌هاي مختلف فناوري شبكه‌هاي تلفن سيار (موبايل)، ‌فناوري‌هاي بكاررفته در آن‌ها و سيستم‌هاي مخابرات خصوصي و همچنين سرويس‌هاي MMS، GPS، Bluetooth و بهينه‌سازي شبكه‌هاي سلولي و سيستم‌هاي رادار پرداخته مي‌شود.

مقالات «مفاهيم مهندسي مخابرات» با ادبياتي ساده مفاهيمي تخصصي را براي خواننده توضيح مي‌دهند كه با استفاده از آن‌ها تا حدودي مي‌توان به ارزيابي سياست‌گذاري توسعه‌ي صنعتي و سياست‌گذاري توسعه‌ي علم و فناوري در اين رشته پرداخت.
سرويس مسائل راهبردي ايران، آشنايي با مفاهيم تخصصي و فني در هر حوزه را مقدمه‌ي ايجاد يك عرصه‌ عمومي براي گفت وگوي دانشگاهيان و حرفه‌مندان با مديران و سياست‌گذاران درباره‌ي سياست‌ها و استراتژي‌ها و برنامه‌ها در آن حوزه مي‌داند و اظهار اميدواري مي‌كند تحقق اين هدف، ضمن مستند سازي تاريخ فرآيند سياست‌گذاري عمومي و افزايش نظارت عمومي بر اين فرآيند، موجب طرح ديد‌گاه‌هاي جديد و ارتقاي كيفيت آن در حوزه‌هاي مختلف شود.
سريس مسائل راهبردي ايران ضمن اعلام آمادگي براي بررسي دقيق‌تر نياز‌هاي خبرنگاران و سياست‌پژوهان محترم، علاقه‌مندي خود را براي دريافت ([email protected]) مقالات دانشجويان، پژوهشگران، حرفه‌مندان، مديران و سياست‌گذاران محترم در ارائه‌ي عناوين جديد مقالات و يا تكميل يا ويرايش آن‌ها اعلام مي‌كند.

معرفي مخابرات سلولي

مقدمه
درمخابرات سلولي منطقه مورد نظر ( به عنوان مثال يك شهر بزرگ ) به چندين منطقه كوچك‌تر تقسيم مي‌شود كه به هر يك از آن‌ها يك سلول گفته مي‌شود. در هر يك از سلول‌ها يك ايستگاه فرستنده/گيرنده‌ي پايه (BTS) قرار داده مي‌شود كه وظيفه برقراري ارتباط تنها با كاربران آن منطقه را برعهده دارد. همچنين ارتباط ميان ايستگاه موبايل و ايستگاه پايه در محيط سلولي به ندرت به شكل ديد مستقيم است، زيرا شرايطي مثل موانع طبيعي و ساختمان‌ها مانع از اين كار مي‌شود، بنابراين سيگنال فرستاده شده توسط فرستنده در مسيرهاي ديد غير مستقيم به گيرنده مي‌رسد و اين كار عاملي است كه كارايي كانال را تنزل مي‌دهد، درنتيجه اين تاثيرها را بايد در طراحي سلولي در نظر گرفت.
براي طراحي يك سيستم تلفن بي‌سيم لازم است مقدار تلفات مسير بين فرستنده و گيرنده معلوم باشد. در طراحي يك سيستم، افت مسير را مي‌توان ازروي مدل‌هاي انتشار به‌ دست آورد. همچنين با استفاده از بودجه مسير و مدل پيش بيني شده انتشار يا اندازه‌گيري‌هاي انتشار، مي‌توان محدوده واقعي سيستم را با اين فرستنده، گيرنده و آنتن‌هاي خاص تعيين نمود.
در طراحي سلولي پارامترهاي اصلي زير در نظر گرفته مي‌شوند:

• تعداد مشتركين سيار آن منطقه با پيش بيني‌ها لازم راجع به افزايش آن در آينده
• رفتار ترافيكي مشتركين از لحاظ ميزان ومدت تقاضا براي دريافت سرويس
• كيفيت سرويس دهي قابل قبول از لحاظ ميزان مسدود شدن (Blocking)
• منطقة جغرافيايي مورد نظر

سيگنال:
در مهندسي برق به هر كميت متغيير نسبت به زمان سيگنال مي‌گويند، به طور مثال هر تغيير ولتاژ يا جريان مي‌تواند يك سيگنال تلقي شود. سيگنال‌ها اغلب توابع سطري از زمان هستند (سهمي شكل)، ولي ممكن است به صورت توابع ستوني نيز يافت شوند و نيز ممكن است توابعي از هر متغيير مستقل مربوطه‌ي ديگري باشند. اين مفهوم بسيار گسترده‌ و تعريف دقيق آن بسيار دشوار است.
براي مثال در تئوري اطلاعات، يك سيگنال، پيغام كد‌گذاري شده‌اي است كه در واقع همان ترتيب حالت‌ها و نوع كدگذاري در كانال ارتباطي است كه پيغام را در بر مي‌گيرد. در يك سيستم ارتباطي يك فرستنده، پيغام را به سيگنال تبديل مي‌كند و سيگنال از طريق كانال ارتباطي به گيرنده مي‌رسد.

فركانس:
اندازه گيري تعداد تكرار اتفاقي در واحد زمان است. براي محاسبه فركانس بر روي يك بازه زماني ثابت، تعداد دفعات وقوع يك حادثه را در آن بازه مي شماريم و سپس اين تعداد را بر طول بازه زماني تقسيم مي كنيم.
پس از فيزيك دان آلماني هاينريش رودولف هرتز، در سيستم واحدهاي SI فركانس با هرتز(Hz) اندازه گيري مي شود. يك هرتز به اين معني است كه يك واقعه يك بار بر ثانيه رخ مي دهد. واحدهاي ديگري كه براي اندازه گيري فركانس بكار مي روند به اين شرح هستند: سيكل بر ثانيه، دور بر دقيقه (rpm). سرعت قلب توسط واحد ضربان بر دقيقه اندازه گيري مي شود.

سلول
سلول كوچكترين محدوده پوششي در شبكه موبايل است و به وسيله پوشش راديويي يك سكتور BTS مشخص مي‌شود و روش تقسيم سلولي و تعيين شعاع سلول‌ها بستگي به شرايط جغرافيايي منطقه تحت پوشش و درنظر گرفتن ساختمان‌ها و موانع مصنوعي، قدرت فرستنده ، بهره آنتن و نوع آن و حساسيت گيرنده دارد و معمولأ براي پوشش راديويي هر سلول از آنتن‌هاي سكتورايز استفاده مي كنند.

BTS يا BS : ايستگاه فرستنده و گيرنده موبايل
MS : موبايل
LOS : ديد مستقيم
NLOS : ديد غير مستقيم
RF : سيگنال راديوئي

نسبت C/L:
نسبت سيگنال مطلوب ( موج حامل ) به سيگنال ناخواسته ( تداخل ) هم كانال را نشان مي‌دهد.
ارلانگ : يك ارلانگ ميزان ترافيك توليد شده به وسيله هر كاربر زماني كه او از يك كانال به مدت يك ساعت استفاده كند (اين يك ساعت معمولا ساعت شلوغي شبكه است)
Fading :
فيدينگ يا محوشدگي سيگنال در اثر عوامل ناخواسته
سوئيچينگ: عمل سويئچ زدن يا جريان چيزي را عوض كردن , در عرف عمومي بيشتر به معني تغيير دادن چيزي به كار مي رود . در مباحث مربوط به مهندسي برق به معني كليد زدن و تغيير جريان برق به كار مي رود. در معناي لغوي به راه گزيني نيزترجمه مي شود.
سوييچ مخابراتي : دستگاهي است كه كار مسير يابي و مسير دهي ؛ همچنين وظيفه ثبت charging كه همان مدت زمان مكالمه است را برعهده دارد و ضمنا ارائه سرويس‌هاي مختلف اعم از انتظار مكالمه - انتقال مكالمه - نمايش‌گر شماره تلفن و غيره بر عهده‌ي سوييچ است.
سكتور:
هر BTS سه سكتور(جهت) دارد كه هر سكتور چهار TRX دارد . TRX مخفف Transceiver يعني مجموع گيرنده و فرستنده مي باشد. اين به واحدي اطلاق مي شود كه وظيفه ارسال و دريافت اطلاعات را به عهده دارد.

مخابرات سلولي

از دير باز برقراري ارتباط با هم نوعان، فكر انسان را به خود مشغول نگه داشته است. درسال‌هاي بسيار دور كه هنوز انسان، طبيعت و محيط اطراف خود را به خدمت نگرفته بود، تنها راه ارتباط بين ابناء بشر ابتدا استفاده از حركت دادن دست و پا و سپس به كار بردن الفاظ ساده وابتدايي بود. با گذشت زمان و پيشرفت انسان در شناخت توانايي‌هاي خويش راه‌هاي جديدي براي برقراري ارتباط و مخابره اطلاعات توسط او يافت شد. صحبت كردن، نوشتن مطالب و متعاقب آن خواندن آن‌ها تلگراف، تلفن استفاده از امواج راديويي استفاده از ماهواره وشبكه‌هاي مختلف داده را در واقع مي‌توان از راه هاي مختلف مخابره اطلاعات برشمرد كه انسان طي سال‌ها از آن‌ها استفاده كرده و مي‌كند.

مخابرات سيار كه ما دراين نوشته به آن خواهيم پرداخت، به نوعي از مخابره داده‌ها مي‌پردازد كه جذابيت بيشتري نسبت به ساير انواع مخابرات دارد. در مخابرات سيار به دليل استفاده از كانال‌هاي راديويي كه غيرمادي(بي سيم) هستند، اين امكان وجود دارد كه يك كاربر هم در هنگام حركت و هم هنگامي كه در مكان نامعلومي به سر مي‌برد بتواند با ساير كاربران ارتباط برقرار كند. البته نكته مهمي كه در اينجا بايد اشاره نمود اين است كه در مسير ارتباطي بين يك كاربر كه از مخابرات سيار استفاده مي‌كند ويك كاربر ديگر ممكن است كانال‌هاي مادي نيز وجود داشته باشد؛ اما طبق تعريف مي‌بايست ابتداي اين مسير ارتباطي يك كانال راديويي( كانال غير مادي ) باشد. به عبارت بهتر در مخابرات سيار ارتباط بين كاربران وايستگاه‌ها‌ي پايه و مراكز سويچينگ از طريق كانال‌هاي راديويي انجام مي‌پذيرد؛ در صورتي كه ارتباط داخلي بين اين ايستگاه‌هاي پايه و مراكز سويچينگ مي‌تواند از طريق هر كانالي ( چه راديويي وچه مادي ) صورت گيرد.

مخابرات سيار به دليل دادن آزادي بيشتر به كاربر، مورد توجه زيادي قرار گرفته است وتعداد متقاضيان استفاده از آن در سراسر جهان روز به روز در حال افزايش است. همين افزايش تمايل به استفاده از مخابرات سيار و همين طور محدود بودن منابع عملي و فيزيكي سبب شده است كه تحقيقات فراواني براي ارائه روش‌هاي جديد صورت گيرد تا بتواند با بازدهي بيشتري از اين منابع محدود استفاده نمود. البته پيشرفت روز افزون فناوري‌هاي مختلف كمك بسياري به اين تحقيقات مي‌كند.

تا به حال سيستم‌هاي زيادي براي مخابرات سيار به صورت تجاري معرفي شده است كه اغلب آنها هم اكنون نيز در حال استفاده درمناطق مختلف جهان مي‌باشند. جدول ذيل چند نمونه مهم از سيستم‌هاي تجاري مخابرات سيار را به طور خلاصه معرفي مي‌كند.

چند نمونه از سيستم هاي تجاري مخابرات سيار

ساده‌ترين ايده براي مخابرات سيار در واقع همان روش مورد استفاده در ايستگاه‌هاي بي‌سيم( مانند بي سيم پليس ) است، بدين صورت كه يك ايستگاه مركز در مكان مناسبي از محيط قرار داده مي‌شود كه وظيفه دريافت سيگنال‌ها (كه آنالوگ هستند) را از كاربران و ارسال سيگنال به سوي آنان برعهده دارد. هر كاربر از يك فركانس حامل براي برقراري ارتباط با ايستگاه پايه استفاده مي‌كند كه با فركانس حامل ساير كاربران متفاوت است.
اين روش كه سيستم‌هاي ابتدايي از آن استفاده مي‌كرده‌اند،چند مشكل اساسي دارد كه موجب مي‌شود با توجه به پيشرفت‌هاي فناوري كه امكان پياده كردن روش‌هاي بسيار پيچيده‌تر را نيز به ما مي‌دهد، استفاده از آن محدود به كاربرهاي بسيار خاص باشد.

اولين مشكل در سيستم پيشنهادي فوق، ظرفيت كم آن است؛ به طوري كه اگر اين سيستم تنها براي انتقال داده‌هاي صوتي به كار برده شود حتي اگر كيفيت بالا نيز مورد نظر نباشد ( پهناي باند هر كانال مقدار كمي در نظر گرفته شود)، باز هم تعداد كاربراني كه مي‌توانند از سيستم براي برقراري ارتباط با شبكه استفاده كنند. بسيار كم مي‌باشد علاوه بر آن به راحتي نيز نمي‌توان ظرفيت اين سيستم را افزايش داد و براي انجام آن عمل نياز به تغييرات زيادي هم بر روي ايستگاه مركزي و هم بر روي دستگاه‌هاي كاربران خواهد بود. در ضمن براي افزايش ظرفيت اين سيستم از قرار دادن ايستگاه‌هاي اضافي نيز مي‌تواند استفاده نمود؛ زيرا، به دليل استفاده از كل باند فركانس در يك ايستگاه، در صورت استفاده از ايستگاه‌هاي اضافي مسأله تداخل به وجود خواهد آمد كه از كارايي سيستم به شدت خواهد كاست. همانطور كه در بالا گفته شد براي نداشتن تداخل در اين سيستم مي‌بايست تنها از يك ايستگاه پايه استفاده نمود كه با انجام اين عمل مشكل پوشش نامناسب وناقص نيز به وجود خواهد آمد. در عمل براي رفع اين مشكل و وسيع كردن منطقه‌اي كه كاربران در آن بتوانند با شبكه ارتباط برقرار كنند، توان سيگنال‌ها ارسال افزايش داده مي‌شود. افزايش توان ارسالي براي ايستگاه مركزي مشكل چنداني ايجاد نمي‌كند؛ زيرا مي‌توان تجهيزات و انرژي الكتريكي لازم را به راحتي در اختيار ايستگاه مركزي قرار داد. ولي در دستگاه‌هاي كاربران مسأله تفاوت پيدا مي‌كند؛ زيرا افزايش توان به معني قرار دادن تقويت كننده‌هاي گوناگون و استفاده بيشتر از انرژي الكتريكي محدود باتري دستگاه مي‌باشد.

قرار دادن اين تقويت كننده‌ها وباتري‌هايي با ظرفيت بالا كه بتواند توان مورد نياز را در اختيار قسمت‌هاي الكترونيكي قرار دهند، موجب بزرگ شدن اندازه دستگاه كاربران خواهد شد كه استفاده از آن را بسيار محدود خواهد كرد. علاوه برآن افزايش توان براي دستگاه كاربران، از نظر بهداشتي نيز مشكل ساز مي‌باشد و براي جلوگيري از ايجاد بيماري‌هاي گوناگون در كاربر ( مانند سرطان) نبايد توان ارسالي را از مقدار مشخصي بيشتر نمود.براي رفع مسائل ظرفيت كم سيستم، پوشش نامناسب و ناقص و حجم زياد دستگاه كاربران )بدون خطرات زيست محيطي). روش‌هاي مختلفي پيشنهاد شده است كه استفاده از مخابرات سلولي يك از اين روش‌ها مي‌باشدكه بدان خواهيم پرداخت.

در مخابرات سلولي منطقه مورد نظر( به عنوان مثال يك شهر بزرگ) به چند منطقه كوچك‌تر تقسيم مي‌شود كه به هر كدام از آنها سلول گفته مي‌شود. به جاي آن كه در كل منطقه اصلي تنها از يك ايستگاه مركزي با توان ارسال بسيار بالا استفاده شود، در هر كدام ازسلول‌ها يك ايستگاه پايه با ابعاد و توان كمتر قرار داده مي‌شود كه وظيفه برقراري ارتباط تنها با كاربران را بر عهده دارد. براي حذف مشكل تداخل نيز اساس روش كار، تقسيم باند فركانس مورد استفاده به چندين باند كوچك‌تر واستفاده از هر كدام ازاين باندهاي كوچك‌تر در يك سلول مي‌باشد؛ به طوري كه، دو سلول مجاور، از يك باند فركانس استفاده نمي‌كنند ودر نتيجه تداخل نخواهيم داشت.

به دليل كم بودن توان هر كدام از ايستگاه‌هاي پايه، مي‌توان از يك باند فركانسي كه دريك سلول استفاده شده است در سلول‌هاي ديگري كه با سلول اولي فاصله قابل قبولي دارند مجدداً استفاده نمود. با انجام اين عمل ظرفيت سيستم را مي‌توان تا حد بسيار زيادي افزايش داد.

در ضمن به دليل اين كه ابعاد سلول‌ها خيلي زياد نيست و در نتيجه فاصله بين كاربران و ايستگاه‌هاي پايه نيز مقدار كمي است، كاربران مي‌تواند از گوشي‌هايي استفاده كنند كه هم ابعاد كوچك و مصرف باتري كمي دارند و هم اين كه براي سلامتي بي‌خطرند. پوشش مناسب دادن به منطقه مورد نظر نيز در مخابرات سلولي به راحتي امكان پذير است ومي‌توان درهر مكاني كه نياز به دادن سرويس است يك سلول جديد تعريف كرد و با قرار دادن تنها يك يا چند ايستگاه پايه جديد، مناطق جديد را به مناطق زير پوشش افزود.

انتشار در محيطهاي راديويي

انتشار امواج راديويي در محيط به وسيله سه عامل جدا كننده زير شناخته مي‌¬شود:

1- افت مسير (Path Loss)
2- فيدينگ بلند مدت (Long-Term Fading)
3- فيدينگ كوتاه مدت (Short-Term Fading)

افت مسير
افت مسير حاصل از افت ذاتي در توان سيگنال وتاثير محيط بر سيگنال مي‌باشد. در طراحي يك سيستم افت مسير را مي‌توان از روي مدل‌هاي انتشار بدست آورد. از آنجايي كه افت مسير تحت تاثير تعداد و موقعيت سلول‌ها است بنابراين محاسبه افت مسير يك صرفه جويي درهزينه و زمان است.

افت مسير در فضاي آزاد
افت مسير در فضاي آزاد از افت ذاتي در توان سيگنال منتشر شده در فضاي آزاد مي‌باشد

تلفات مسير در محيط‌هاي راديويي موبايل
در يك محيط انتشار راديويي واقعي افت مسير را به وسيله معادله فضاي آزاد نمي‌توان محاسبه كرد. به دليل پيچيدگي محاسبات اتلاف مسير درمحيط‌هاي واقعي مدل‌هاي انتشار مختلفي زيادي بوجود آمده است. مدل هاتا(Hata) و اكومورا(Okumura) وگسترش COST-231,2-GHz سه نمونه از اين مدل‌ها مي‌باشد. اين سه مدل را وقتي كه شرايط زير برقرار شود مي‌توان استفاده كرد:

• فركانس سيگنال حامل , 150MHz تا 1500MHz
• ارتفاع آنتن ايستگاه BTS ,30متر تا 200 متر و براي حالت گسترش يافته :5/1 متر تا 400 متر
• ارتفاع آنتن موبايل , 1متر تا 10متر
• فاصله بين موبايل و ايستگاه BTS , 1 كيلومتر تا 20 كيلومتر و براي حالت گسترش يافته: 2 متر تا 80 كيلومتر

اختلاف دركانالهاي راديويي
ارتباط بين MS وBS در محيط سلولي بندرت به شكل ديد مستقيم (LOS) است، زيرا شرايطي مثل موانع طبيعي وساختمان‌ها مانع از اين كار مي‌شود. همچنين MS مي‌تواند در جهت مختلف وبا سرعت‌هاي متفاوت حركت كند. در نتيجه سيگنال RF به وسيله عواملي مثل انعكاس پراكنده مي‌شود. در نتيجه باعث مي‌شود سيگنال فرستاده شده توسط فرستنده درمسيرهاي ديد غير مستقيم (NLOS) به گيرنده برسد. اين كار باعث نوسان‌هاي كوتاه مدت وبلند مدت درشدت سيگنال دريافتي (RSS) مي‌شود وعاملي است كه كارايي كانال را تنزل مي‌دهد.

فيدينگ بلند مدت
فيدينگ بلند مدت، ميرايي و تضعيف سيگنال‌هاي RF به علت انسداد محيط است. معمولا موقعيت و عوارض طبيعي زمين باعث اين نوع از فيدينگ مي‌شود ولي ساختمان‌ها و عوارض مصنوعي باعث فيدينگ كوتاه مدت مي‌شود.

توزيع Log-Normal
فيدينگ بلندمدت باعث مي‌شود كه شدت سيگنال دريافتي داراي توزيع Log-Normal باشد اگر اين شدت سيگنال را در يك فاصله كه حداقل 40 است اندازه بگيريم. كه طول موج برحسب متر است.
داده‌هاي آزمايشي باند MHZ 850 نشان مي‌دهد كه واريانس درشهرها بين dB 12-8 است. درحالت كلي واريانس درمناطق شهري از مناطق روستايي بيشتر است ودر شهرها هم هر چه ارتفاع ساختمان‌ها بيشتر باشد واريانس بيشتر است.
افت مسير براي محيط‌هاي انتشار راديويي موبايل واريانس در حدودdB 12-5 (دسي بل) دارد.

فيدينگ كوتاه مدت
فيدينگ كوتاه مدت مجموع سيگنال‌هاي RF است كه در گيرنده به هم مي‌رسند، كه اين سيگنال‌ها درامتداد NLOS ,LOS انتشار يافته‌اند، ومعمولا ناشي از انعكاس مي‌باشد. فيدينگ كوتاه مدت علاوه برفيدينگ بلند مدت برروي سيگنال اثر مي‌گذارد. معمولا تنها ساختمان‌ها وموانع مصنوعي سبب اين نوع از فيدينگ مي‌شود.

توزيع رايلي
فيدينگ كوتاه مدت باعث مي‌شود كه شدت سيگنال دريافت شده داراي توزيع رايلي باشد اگر كه فقط جزء NOLS سيگنال RF وجود داشته باشد.

توزيع ريسين
فدينگ كوتاه مدت باعث مي‌شود كه شدت سيگنال دريافت شده داراي توزيع ريسين باشد اگر كه يك جزء قوي LOS سيگنال RF با چندين جزء NLOS سيگنال وجود داشته باشد. اين نوع از توزيع بيشتر در نواحي روستايي و داخلي ساختمان‌ها ديده مي‌شود.
فيدينگ كوتاه مدت سيگنال RF به سه دسته زير طبقه بندي مي‌شود:

1- ريسين
2- رايلي
3- گوسي

كه اين طبقه بندي با توجه به نسبت شدت سيگنال LOS به شدت سيگنال NLOS دريافت شده صورت مي‌گيرد.
فيدينگ كوتاه مدت در شدت سيگنال به وسيله تكنيك‌هاي پردازش ديجيتال سيگنال قابل جبران سازي است.

منابع :
1)Mobile telecommunications standards ; Bekkers , Rubi.
2)Cell Planning for wireless communications; Catedra ,Manuel.F
3)GSM networks ;Heine, Gunnar
4) Mobile celluar Telecommunication systems; Lee, William.c.y
5)GSM system engineering ;Mehrotra. Asha

تدوين: جواد افشار جهانشاهي
دانشجوي كارشناسي ارشد مخابرات- سيستم دانشگاه شهيد بهشتي
خبرنگار سرويس مسائل راهبردي ايران

ادامه دارد....
 دوشنبه 21 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4646]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن