واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: مخالفت روسيه و چين با تحريمهاي شديدتر عليه ايران
سرويس سياسي ---- اجتماعي: بوستون گلوب، روزنامه آمريكايي در گزارشي با اشاره به اعتقاد روسيه و چين به ناكارآمد بودن تحريمها نوشت: مسكو و پكن مخالف تحريمهاي جديد عليه ايران هستند.
به گزارش فارس، اين روزنامه در گزارشي در شماره ديروز خود نوشت: ايران پيشنهاد اخير كشورهاي غربي (تعليق در برابر تعليق) را نپذيرفت. نهادهاي اطلاعاتي معتقدند كه ايران به زودي به نقطه غيرقابل بازگشت در دانش هستهاي خواهد رسيد.
براساس اين گزارش، در اين شرايط شايد تصور بر اين باشد كه جامعه بينالملل هر كاري را انجام خواهد داد تا ايران را متقاعد به مصالحه و سازش كند، اما چين و روسيه، دو كشور قدرتمند رسماً مخالف تحريمهاي شديدتر عليه ايران هستند.
مخالفت البرادعي با اعمال تحريم
مديركل سازمان آژانس بينالمللي انرژي اتمي هم با اشاره به موضوع تشديد تحريمها عليه ايران گفت: فكر ميكنم تحريم جديد عليه ايران مشكلي را از مشكلات موجود حل نميكند.
به گزارش فارس محمد البرادعي در گفتگو با روزنامه فرامنطقهاي الزمان با اشاره به برنامه هستهاي ايران و تحريمهاي تحميلي بر اين كشور گفت: بايد وارد مذاكره درباره موضوع امنيت خاورميانه شد، چون موضوع ايران مرتبط با مشكلات ديگري مانند فلسطين، عراق و لبنان است.
مديركل آژانس بينالمللي آژانس انرژي اتمي با اشاره به تهديدهاي مطرح شده عليه ايران گفت: معتقدم حمله بدترين احتمال ممكني است كه ميتوانيم به سراغ آن برويم.
محمد البرادعي با اشاره به طرح اتهامات برخي كشورهاي غربي مبني بر اينكه ايران تلاش ميكند تا برنامه نظامي هستهاي در پيش بگيرد، تأكيد كرد: براي اينكه ايران بتواند چنين كاري بكند بايد ابتدا از معاهده منع گسترش سلاحهاي اتمي (ان.پي.تي) خارج شود، چون تا زماني كه تحت نظارت آژانس باشد نميتواند با درجه بالا به غنيسازي اورانيوم بپردازد.
واكنش به اقدام شتابزده اروپا
علاءالدين بروجرديرئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي اعمال تحريمهاي جديد از سوي اتحاديه اروپا عليه ايران را اقدامي شتابزده دانست و گفت: اعمال اين تحريمها باعث زيان ديدن اروپاييها خواهد شد.
مخالفت كويت
وزير امورخارجه كويت هم با تأكيد بر حق ايران در دستيابي به تكنولوژي هستهاي مسالمتآميز نسبت به بروز هرگونه بحران در منطقه ابراز نگراني كرد.به گزارش ايسنا، شيخ محمد صباح السالم الصباح در گفتگو با العربيه افزود: دولت كويت صراحتاً اعلام كرده است كه از حق كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج (فارس)، ايران و هر كشور ديگري كه خواهان دستيابي به فنآوري هستهاي مسالمتآميز است دفاع ميكند، البته تا زماني كه تحت نظارت و براساس قوانين آژانس بينالمللي انرژي اتمي باشد.
در چارچوب صلح است
احمد ابوالغيظ وزيرخارجه مصر هم تصريح كرد: برنامه هستهاي ايران همراستا با تلاش براي برقراري صلح و ثبات در منطقه است و تهديد محسوب نميشود.
وي در گفتگو با شبكه خبري مصر، با اشاره به تهديدهاي اسرائيل براي حمله به ايران، خاطرنشان كرد: اسرائيل به تنهايي توان مقابله به ايران را ندارد و اگر دست به چنين اقدامي بزند، بيترديد بازنده خواهد بود.وي بر ادامه مذاكرات و استفاده از مجاري ديپلماتيك براي پايان دادن به مناقشههاي حاصل از هياهو و ادعاهاي غربيها بر سر برنامه هستهاي ايران تأكيد كرد.ابوالغيظ همچنين با رد ادعاهاي غرب مبني بر نظامي بودن فعاليتهاي هستهاي ايران، تصريح كرد: ما ديدگاههاي ايران را مبني بر غيرنظامي بودن فعاليتهاي هستهاي قبول داريم.
تصميمهاي جديد آمريكا و انگليس
از سوي ديگر، يك مقام عاليرتبه انگليسي گفت كه لندن و واشنگتن قصد دارند به منظور مقابله با مخالفت چين و روسيه با تشديد تحريمهاي تهران، تحريمهاي شديد و جداگانهاي را عليه بخش انرژي ايران اعمال كنند.
اين مقام عاليرتبه انگليسي آسوشيتدپرس گفت: تحريمهاي جداگانه آمريكا و انگليس بخشهايي از اقتصاد ايران از جمله بخش مالي و سرمايهگذاري در صنايع نفت و گاز ايران را هدف قرار خواهد داد.
وي در ادامه گفت: اين تحريمها افزون بر قطعنامه تحريم شوراي امنيت سازمان ملل و تحريمهاي اتحاديه اروپا بوده و جايگزين قطعنامه بعدي نخواهد بود.وي افزود كه انگليس انتظار دارد قطعنامه چهارم اكتبر يا نوامبر در نيويورك مورد بررسي قرار بگيرد.
در اين حال يك مقام انگليسي ديگر اعتراف كرد كه رسيدن به توافق براي اعمال تحريمهاي جديد عليه ايران كار مشكلي خواهد بود.
همچنين ارقام اداره آمار اتحاديه اروپايي نشان ميدهد كه صادرات اين اتحاديه به ايران پس از يك دوره كاهش سه ساله و با وجود تحريمهاي سازمان ملل عليه تهران بر سر برنامه هستهاي، در حال افزايش است.در اين چارچوب روزنامه آمريكاييلسآنجلس تايمز هم در گزارشي با اشاره به وجود تفرقه و اختلاف در بين اعضاي شوراي امنيت براي نحوه برخورد با ايران نوشت كه تصويب تحريمهاي جديد عليه تهران در شورا روندي بسيار سخت و چالشبرانگيز خواهد داشت.
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]