واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: معاون پژوهش سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: زبان فارسی دومین زبان جهان اسلام است و حدود ۱۰۰ میلیون نفر در دنیا به این زبان سخن می گویند.
"محمدرضا دهشیری" در برنامه گفتگوی ویژه خبری دیشب از شبکه دو سیما افزود: زبان فارسی باید به عنوان هفتمین زبان سازمان ملل متحد مورد توجه قرار گیرد و همه باید تلاش کنیم تا این زبان به عنوان زبان رسمی سازمان های بین المللی قرار گیرد.
وی گفت: زبان فارسی پیام محبت، معنویت، انسان دوستی و همزیستی مسالمت است.
دهشیری افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان متولی ترویج فرهنگ ایرانی رسالت خود می داند که زبان فارسی را به عنوان عامل هویت ساز ملی تبیین کند.
وی گفت: برگزاری کلاس های آموزش زبان فارسی در ۷۰ رایزنی فرهنگی در خارج از کشور، ایجاد ارتباط با حدود ۱۵هزار دانش آموخته زبان فارسی در دنیا، برگزاری دوره های دانش افزایی زبان فارسی، اعطای بورس به دانشجویان زبان فارسی، تلاش برای تبادل دانشگاهی با دانشگاه های دیگر و ایجاد کرسی های زبان فارسی، ایجاد ۱۲۰ اتاق ایران برای مطالعه کتب و اسناد ایران و تجهیز کتابخانه های مختلف در کشورهای مختلف از اقدامات سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای گسترش زبان فارسی در جهان بوده است.
دهشیری گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر ارتباط با مخاطبان خارجی برای جذب و کمک به آنها برای آموزش زبان فارسی متمرکز است.
وی افزود: ساماندهی نسخ خطی در خارج کشور در دستور کار سازمان است تا با شناسایی و نسخه برداری از آنها بهره برداری کند.
دهشیری گفت: در حال برنامه ریزی هستیم تا جلوی انحراف گویش ها، لهجه ها و ادبیات ایرانیان خارج کشور نیز گرفته شود.
"اظهر دهلوی"، استاد زبان و ادب فارسی در دانشگاه هند نیز در این برنامه گفت: فارسی، زبان اتحاد است، و همیشه اتحاد را در بین مردم هند ایجاد کرده است.
وی افزود: در هند، زبان فارسی به وسیله ترک زبانان گسترش یافته است.
دهلوی هند را گنجینه بزرگی از زبان های مختلف دانست و گفت: ۱۶ زبان در هند رسمی است و ۴۰ دانشگاه در هند شعبه زبان فارسی دارد.
وی افزود: کلمه "زنده باد انقلاب" که به زبان فارسی در هند گسترش یافت ضد استعمار انگلیس کاربرد فراوانی داشت.
دهلوی گفت: زبان فارسی، همه شئون زندگی روزمره مردم هند را تحت تأثیر قرار داده است و هند به وسیله زبان فارسی به جهانیان معرفی شد.
دهلوی با اشاره به اینکه زبان فارسی در هند زبان اردو را نیز ایجاد کرده است، تصریح کرد: فارسی برای هندیان یک فرهنگ کامل و یک میراث گرانبهاست.
این استاد زبان و ادب فارسی در دانشگاه هند همچنین بر ضرورت حفظ میراث گرانبهای زبان فارسی تأکید کرد و گفت: در دهلی ۱۰ میلیون سند به زبان فارسی وجود دارد که مربوط به ۱۵۰ سال اخیر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]