واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: معاون توسعه مديريت و امور مجلس وزارت رفاه و تامين اجتماعي اعلام كردآخرين اطلاعات مربوط به بيمهشدگان ايراني
در حالي كه 8 ميليون و 800 هزار ايراني بيش از يك دفترچه بيمه دارند 6 ميليون نفر فاقد دفترچه بيمه هستند
الفت پور: پيشنويس قانوني را به دولت تقديم كردهايم كه بر اساس آن افراد فاقد پوشش بيمهاي با پرداخت يك دوم سهم كاركنان يعني با پرداخت 2750 تومان ميتوانند خود را بيمه كنند
حقوق 44درصد از بيمه شدگان تامين اجتماعي در مرز حداقلي است. 5/31درصد بيشتر از 300هزار تومان حقوق ميگيرند، 4/10درصد كمتر از چهارصد هزار تومان و 9/5درصد نيز بين 400 تا 500هزار تومان حقوق ميگيرند
گروه جامعه – حدود سه ماه از افتتاح بانك اطلاعات ايرانيان ميگذرد، سيستمي كه به گفته مسوولان وزارت رفاه با راهاندازي آن 90درصد زيرساختهاي لازم براي بهرهبرداري از نظام جامع رفاه تامين اجتماعي فراهم شد. به نحوي كه حتي در مراسم افتتاح بانك اطلاعات ايرانيان، برخورداري از مزاياي بيمه پايه، براي تمام افرادي كه تحتپوشش هيچ نوع بيمهاي نبودهاند از سوي وزير رفاه وعده داده شد.
اگرچه عبدالرضا مصري، وزير رفاه و تامين اجتماعي آمار افرادي كه از هيچ گونه بيمهاي استفاده نميكنند را 9ميليون نفر مطرح كرد اما روز گذشته در آماري كه معاون توسعه مديريت و امور مجلس او ارائه داد، تعداد اين افراد به 6ميليون نفر كاهش يافت. «الفتپور» كه روز گذشته در جمع خبرنگاران حاضر شده بود تا آخرين اطلاعات مربوط به افراد تحتپوشش سازمانهاي بيمهاي و حمايتي را براساس اطلاعات بانك اطلاعات ايرانيان (پايگاه اطلاعات نظام جامع رفاه و تامين اجتماعي) ارائه كند، گفت: اطلاعات بيمهاي 58ميليون و 900هزار ايراني در اين سيستم وجود دارد كه در اين ميان 8ميليون و 800هزار نفر نيز داراي بيش از يك دفترچه درماني هستند.
البته تعدادي نيز تحت پوشش بيمه صندوقهاي نيروهاي مسلح، صدا و سيما و ... هستند كه به نظر ميرسد تعداد اين گروهها نيز به 5/5ميليون نفر برسد. او در ادامه افزود: «با اضافه شدن اين 5/5ميليون نفر به تعداد 58ميليون و 900هزار بيمهشدهاي كه از يك دفترچه برخوردارند، در مجموع 64ميليون و 400هزار نفر در كشور تحت پوشش بيمه هستند و اگر اين تعداد را از جمعيت كل كشور كم كنيم،
به آماري دست خواهيم يافت كه طبق آن 6ميليون ايراني فاقد دفترچه درمان خواهند بود. اين نشان ميدهد كه نزديك به 9درصد ايرانيها فاقد پوشش بيمهاي هستند.»
«الفتپور» در جريان اظهاراتش وعدهاي هم به افرادي كه بيمه نيستند ميدهد: پيشنويس قانوني را به دولت تقديم كردهايم كه بر اساس آن افراد فاقد پوشش بيمهاي با پرداخت يك دوم سهم كاركنان دولت ميتوانند خود را بيمه كنند. بر اساس گفته او اين افراد با پرداخت ماهانه 2750تومان خود را بيمه ميكنند.
او البته در ميان اظهاراتش به نكتهاي اشاره كرد كه قابل تامل است به گفته او تعداد افرادي كه نامشان در سيستم بانك اطلاعات وجود دارد، 5/2 برابر جمعيت ايران است؛ به نحوي كه ركورد هويتي 163ميليون ايراني در اين پايگاه به ثبت رسيده است. الفتپور گفت: «بيمه اجتماعي 11ميليون خانوار ايراني از ميان حدود 17ميليون خانوار فعال است.
در اين ميان حقوق 44درصد از بيمه شدگان تامين اجتماعي در مرز حداقلي است. 5/31درصد بيشتر از 300هزار تومان حقوق ميگيرند، 4/10درصد كمتر از چهارصد هزار تومان و 9/5درصد نيز بين 400 تا 500هزار تومان حقوق ميگيرند.
در عين حال 2/3درصد بين 500 تا 600هزار تومان، 2/1درصد 600 تا 700هزار تومان و 3/0درصد نيز بيش از 700هزار تومان حقوق ميگيرند.
او با اشاره به اهميت اطلاعات راهاندازي بانك اطلاعات ايرانيان گفت: جوامعي كه توسعه يافتهاند يا قدم در راه توسعه يافتگي گذاشتهاند از اطلاعاتي استفاده ميكنند كه ثبتي و عملياتي است و از اطلاعاتي كه بر پايه حدس و گمان است حذر ميكنند.
او يكي از زيرساختهاي فقرزدايي را راهاندازي بانك اطلاعات ايرانيان دانست و البته خاطرنشان كرد كه اطلاعات اين پايگاه در طرح تحول اقتصادي نيز مورد استفاده قرار ميگيرد: «اگر 17ميليون و 400هزار خانوار در فراخوان طرح تحول اقتصادي شركت كنند بعد از صحتسنجي اطلاعات آنان از طريق مركز آمار، اطلاعات اين افراد در اختيار وزارت رفاه قرار
ميگيرد و توزيع يارانهها نيز براساس اطلاعات اين پايگاه صورت خواهد گرفت».
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]