واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: انتشار كتاب "نقض حقوق بشر توسط دولت انگليس"
وزارت امور خارجه كشورمان كتاب 130 صفحه اي "نقض حقوق بشر توسط دولت انگليس" را با استناد به تعهدات بين المللي و اروپايي دولت اين كشور منتشر كرد.
به گزارش شبكه خبر،اين كتاب در 9 فصل، با تكيه بر منابع مستند داخلي و اظهارات مقامات بين المللي و رسمي،وضع حقوق بشر در انگليس بررسي و در پايان، منابع و مستندات نقض آن انتشار يافته است.
نگارنده در فصل نخست اين كتاب با عنوان "جنگ عليه تروريسم و پايمال كردن حقوق بشر"، به بررسي مفاد مصوبات (Act) در سال هاي 2000هزار تا 2006 دولت انگليس در زمينه مبارزه با تروريسم و موارد نقض حقوق بشر، بازداشت خودسرانه و بدون علت مظنونان، اعمال محدوديت در آزادي هاي فردي و اجتماعي و مجاز دانستن اعمال شكنجه به استناد حفظ امنيت شهروندان و اقدامات توجيه ناپذير نيروهاي امنيتي و پليس انگليس در توقيف و بازداشت مسلمانان پرداخته است.
فصل دوم به "نقش انگليس در همكاري با آمريكا و بازداشت، شكنجه و انتقال غيرقانوني مظنونان" اختصاص دارد.
در اين فصل نقش برجسته انگليس و بيشتر دولت هاي اروپايي در بازداشت و نقل و انتقال مظنونان و اعتراف و عذرخواهي رسمي ميلبند،وزير امور خارجه انگليس با وجود انكارهاي قبلي بلر و وزير امور خارجه آن كشور بررسي شده است.
در فصل سوم با عنوان "اشغال عراق و نقض گسترده حقوق بشر"، مغايرت اشغال عراق با حقوق بين الملل و نيافتن هيچ گونه سلاح كشتار جمعي در اين كشور و نيز نقش كشورهاي غربي از جمله انگليس در تجهيز صدام در جنگ تحميلي با جمهوري اسلامي ايران و ناديده گرفتن جنايات 30 ساله صدام مطرح شده است.
جنايات جنگي در عراق و مسئوليت انگليس در اين زمينه، بازداشت ها و حوادث مربوط به بصره و مسئوليت دولت انگليس، شكنجه هاي اعمال شده به دست نيروهاي اشغالگر از جمله انگليس و اهمال مقامات قضايي اين كشور در برخورد با فرماندهان و سربازان خاطي و شكنجه گر، از ديگر مطالب اين فصل ا ست.
"اسلام ستيزي و اعمال تبعيض عليه مسلمانان" عنوان فصل چهارم از كتاب "نقض حقوق بشر توسط دولت انگليس" است كه نگارنده در آن به بررسي زمينه هاي تاريخي، سياسي و اجتماعي اسلام ستيزي در اروپا، مظاهر اسلام ستيزي در انگليس، موارد اعمال تبعيض عليه مسلمانان و مترادف دانستن شعار مبارزه با تروريسم و اسلام ستيزي مي پردازد.
در فصل پنجم "نقض حقوق بشر در ايرلند شمالي" به بحث گذاشته شده است.
تلفات انساني ايرلند شمالي در مبارزه 77 ساله با دولت مركزي، مسئوليت هاي قانوني دولت انگليس، قرارداد موسوم به Good Friday و پيگيري نشدن كامل جنايات نيروهاي وابسته به دولت مركزي از جمله مباحث اين فصل است.
فصل ششم به "وضعيت زندان ها در انگليس" اختصاص يافته است. در اين فصل با اشاره به اسكان 85000 زنداني در 160 زندان و با استناد به گزارش هاي رئيس سابق زندان هاي انگليس و سازمان هاي مدافع حقوق بشر، انتشار آمار مربوط به تراكم زندان ها و ميزان مرگ و مير و خودكشي در آنها، زندان هاي انگليس در زمره بدترين زندان هاي اروپاي غربي به شمار رفته است.
همچنين براساس گزارش كميسيونر حقوق بشر شوراي اروپا اين كشور به لحاظ آمار و تعداد كودكان زنداني نيز وضع نامناسبي دارد.
"وضعيت مهاجرين و پناهجويان در انگليس"، "اعمال خشونت عليه زنان" و "آزادي سياسي" عناوين سه فصل پاياني اين كتاب است.
باوجود نقش بنيادي آزادي بيان در مباحث مربوط به دموكراسي و حقوق بشر و شهرت تاريخي انگليس در اين زمينه، مصوبات اخير دولت انگليس در زمينه مبارزه با تروريسم و افشاي اسناد مربوط به حمايت اين كشور از رژيم اشغالگر قدس، چهره دولت انگليس را در زمينه آزادي بيان مخدوش كرده است.
نگارنده در آخرين فصل كتاب در پنج صفحه به اين مبحث پرداخته و برخي اسناد منتشر شده درخصوص اعمال سانسور بر منابع و گزارش هاي دولتي را ذكر كرده است.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]