واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جاي چه اخباري در رسانهها خالي است ؟(قسمت اول)
داخلي. اجتماعي. خبرنگار
برغم وجود نهادهاي اطلاع رساني در كشور و اينكه روزانه ۱۲۰روزنامه در كشور منتشر ميشود بسياري از مردم و مسوولان معتقدند همچنان نارساييهايي دراين زمينه وجود دارد كهمتواليان امر بايد براي بهروزرساني اطلاعات جديد در جامعه تلاش كنند.
آنان معتقدند وجود رسانههاي تصويري و شينداري و چاپ روزنامهها به زبان- هاي مختلف نيز نتوانسته نيازهاي جامع آنان را پوشش دهد.
حجهالاسلام "محمد راشد يزدي " از استادان اخلاق در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي ايرنا، به كم رنگ بودن گزارشهاي اخلاقي پيرامون آداب و معاشرت مردم، همسران با يكديگر و فرزندان ، غيبت و دروغ نگفتن ، احسان و انفاق كردن اشاره كرد.
وي افزود: در گزارشها افراط و تفريط نيز بسيار بالاست، بطوريكه زماني با هجوم گزارش در موضوعاتي چون مهريه، جهيزيه، طلاق، زنان و كودكان خياباني، مسكن و بيكاري روبرو ميشويم و زماني هم از آنان در رسانهها خبري نيست.
اين استاد اخلاق نيز به كم توجهي رسانهها نسبت به زندگي خانوادگي ائمه نيز انتقاد كرد و گفت: رسانهها تنها به زمان تولد ، رحلت و زندگي سياسي آنان ميپردازند، در حالي كه از خصوصيات اخلاقي آنان در زمينه رفتار آنان با همسر ، فرزند، دوستان و دشمن كمتر توجه دارند.
"مصطفي انوري زاده" رئيس كانون وكلاي منطقه اصفهان گفت: رسانههاي ما با كمبود اخبار "حقوقي-اجتماعي" روبرو هستند، در حالي كه در رسانههاي خارجي خبرها و گزارشها بخصوص در بخش اجتماعي به همراه اظهارات حقوقي منعكس ميشود.
وي با اشاره به اين كه هدف از مطالعه روزنامه و توجه بهراديو وتلويزيون بر آورده كردن هر نوع نياز خبري در كمترين زمان ميباشد ، افزود: بنا بر قانوناساسي رسانههاموظف به روشن ساختن افكارعمومي و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم هستند.
وي معتقد است: اغلب كاستيها در انتشار اخبار در رسانههابه نبود خبرنگار آشنا به حوزه خبري و نبود همكاري دستگاهها بر ميگردد.
"عاطفه تركي" سرپرست دفتر امور بانوان و جوانان استانداري اصفهان گفت:
در رسانههاي سراسري و محلي به موفقيتهاي بانوان كمتر پرداخته شده است و تنها فعاليت و انعكاس اخبار بانوان به گزارشهاي آسيبهاي اجتماعي محدود شده است.
وي افزود: اخبار و گزارش پيرامون فعاليت تشكلهاي غير دولتي نيزدررسانه- ها بسيار ناچيز است و لازم است به آنان بيشتر توجه شود.
دكتر "كوروش رحيمي" دبير مجمعانجمنهاي پزشكياستان اصفهان نيز گفت: كمتر رسانهاي به موضوع اجتماعي آداب معاشرتهاي فردي و اجتماعي چون رعايت كردن به حقوق ديگران و برخوردهاي نادرست برخي كارمندان پرداخته است.
وي اظهار داشت: اين در حالي است كه بايد رسانهها با تهيه اين اخبار و گزارشها مردم را به پيشرفت در زندگي با خلق و خوي آرام دعوت كنند و از تنشهاي زندگي آنان بكاهند.
اين دندانپزشك نيز به نبود سادهترين خبر آموزشي پزشكي در رسانهها نيز اشاره كرد و گفت: رسانهها از آموزش و انعكاس سادهترين اخبار آموزشي پزشكي نظير دست و صورت شستن،مسواك زدن و نحوه درست غذا خوردن كه ميتواند مانع از بروز از هر گونه بيماري باشد غافل ماندند و بيشتر بهاخبار تخصصي، زيبائي پرداختهاند.
وي با اشاره به اينكه تعرفههاي پزشكي و مشكلات درمان بيشترين سوژههاي خبري اين حوزه از سوي خبرنگاران است، معتقد بود: خبرنگاران بايد در تهيه اخبار صحيح دقت داشته باشند و خود را درگير هياهوهاي ظاهري ، ناگهاني و تبليغاتي هر خبري نكنند.
" علي رباني "مدير گروه علوم اجتماعي دانشگاه اصفهان در اين مصاحبه اضافه كرد: كمبود خبرنگار مسلط به موضوع روز و اهل مناظره با مسئولان از جمله مواردي است كه رسانهها بخصوص در بخش محلي با آن روبرو هستند .
وي افزود: اين كاستي باعث شده است كه رسانهها نتوانند در انتقاد و ترغيب مسئولان به مصاحبه موفق باشند.
وي با اشاره بهاينكه كمبود خبرنگار تخصصي در هر حوزه به نوعي مانع از انتقاد كردن مسئولان شده است، گفت: نبايد دستگاهها و خبرنگاران تنها حضور خود را محدود به زمان حادثه كنند بلكه بايد از ابتداي اجراي هر طرح اطلاع- رساني صحيح و مستمري را براي مردم به منظور آگاهي دادن و آگاهي گرفتن داشته باشند.
"ورژمارديروسيان" رئيس شوراي خليفهگري ارامنه اصفهان و حوزه جنوب كشور معتقد است: در رسانهها تهيه خبر، گزارش درباره محيط زيست بسيار كمرنگ است.
وي افزود: خبرنگار ميتواند با تهيه گزارشهاي مستمر در اين موضوع مردم و مسئولان را در اين زمينه حساس و همراه كند.
"صيون ماه گرفته" نماينده انجمن كليميان استاناصفهان هم بهنبود خبرهائي پيرامون هشدارهاي "ايمني حوادث و كار" بخصوص در زمينه ساختمانسازي و ديگر موضوعات مربوطه بهآن در رسانهها اشاره كرد.
وي افزود: متاسفانه برخي از مردم و مسئولان مربوطه نسبت به رعايت نكات و هشدارهاي ايمني در محيط كار، منزل مسكوني و ادارات بيتوجه و يا آگاهي ندارند.
كارشناسان و مسئولان رسانهاي هم نيز در پاسخ به اين سوال ايرنا كه "جاي چه اخباري در رسانهها خالي است نظرات تخصصي مختلفي را عنوان كردند.
"محب علي دياني " كارشناس خبري شبكه جهاني پرس تي تهران ، درباره كاستيهاي موجود در رسانهها معتقد است : رسانهها هميشه بعد از واقعه سرصحنه هستند ، ابداع و نوآوري ندارند، به موضوعات منافع مليكم توجهند و اينكه به عنوان ابزار شعور جامعه كمتر تا قبل از وقوع حادثه در هر موضوعي هشدار ميدهند.
وياضافه كرد:رسانهها بايد آينده نگر و تا سالهاي بعد را با ارائهتحليل- هاي روز در هر موضوعي پيش بيني كنند ، در حالي كه مطيع و پيرو حوادث داخل و جهان بودن ،اين خلاقيت را از رسانهاي ما گرفته است.
دياني افزود: بين مردم و رسانه تعاملي نيست ، نگاههاي انتقادي رسانهها به موضوعات كم و بعضا سطحي است ، كه اين موارد به فقر اقتصادي از نظر تجهيزات فني ، نيروي متخصص و خبري نبودن برخي مسئولان ما بر ميگردد.
وي گفت: دسترسي آزاد رسانهها به منابع اطلاعاتي از جمله بودجهها و روند هزينه كردن آنها بسيار كم است ، در حالي كه در برنامه پنج ساله چهارم توسعه صريحا اعلام شده كه در دولت الكترونيك همه ارگانها بايد اطلاعات فعاليتها و روند اجرائي شدن آنها را شفاف اعلام كنند.
وي با بيان اين كه قانون اساسي پيش برد اهداف ملي را از وظايف رسانه ها عنوان ميكند، بيان داشت: اين كم رنگ بودن همكاريها از سوي دستگاهها به نوعي مانع از اين شده است كه رسانهها براي انعكاس اخبار و گزارش اين آگاهي را بدهند كه آيا به چشم انداز ۲۰ساله كشور نزديك و يا دور شديم.
دياني ،"قدرت رسانهاي" و "منافع ملي" را عامل انعكاس اتفاقات محلي، ملي و بينالمللي خبرهاي داخل كشور در رسانههاي خارجي عنوان كرد.
وي افزود: بسياري از آنان به قدري قدرتمند و به فكر منافع ملي شان هستند كه ميتوانند يك همايش بينالمللي را كه بسيار مهم است را تحريم خبري كنند ودرمقابل نيز سادهترين خبر را تبديل به يك موضوع حساس و جهاني كنند.
دياني،ادامه داد: هدف از انتشار روزنامههاي محلي انعكاس اخبار محلي در هر موضوع است ، در حالي كه اين مسئله از سوي برخي رسانههاي محلي استانها كمتر مورد توجه قرار ميگيرد.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]