واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بررسي نحوه ساخت مترو در قم با حضور رئيس مجلس و وزير كشور
سرويس شهرستانها: نحوه ساخت مترو قم درنشستي با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي و وزير كشور مورد بحث وبررسي قرارگرفت.
دكترعلي لاريجاني رئيس مجلس، در اين نشست، در سخناني با اشاره به مشكلات ترافيكي شهر قم و ضرورت ايجاد مترو براي افزايش توان حمل و نقل عمومي شهر قم، تأكيد كرد: بايد ساخت مترو قم به گونهاي باشد كه امكان اتصال آن و يا خدماتدهي به زايراني كه از تهران به وسيله قطار به شهر قم عزيمت ميكنند، فراهم شود.
وي تصريح كرد: بايد با استفاده از مترو زمينه تردد زائران به مسجد مقدس جمكران نيز فراهم شود.
به گزارش فارس از قم، نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي بيان داشت: بايد اساسنامه سازمان مترو قم هرچه زودتر تدوين شود و وزارت كشور نيز بايد اقدامات لازم را در اين ارتباط انجام دهد.
وزير كشور نيز در اين جلسه در ارتباط با پيگيريهاي لازم براي اجرايي شدن ساخت مترو قم قول مساعد داد.
پرونده پروژههاي نيمهتمام تا پايان سال در قم بسته ميشود
با نگاه ويژه دولت نهم به پروژههاي نيمهتمام شهر قم، پرونده پروژههاي نيمهتمام شهر قم با نگاه ويژه دولت، تا پايان امسال بسته ميشود.
شهر قم به عنوان امالقراي جهان اسلام در دورانهاي گذشته همواره مورد بيتوجهي دولتها در طول تاريخ قرار گرفته و در دوران قبل از پيروزي انقلاب اسلامي نيز با توجه به آغاز نهضت اسلامي از اين شهر، قم مورد بيتوجهي شديد دولتهاي وقت قرار گرفت و اين مسئله باعث شد كه اين شهر با توجه به قدمت زياد خود، در مقايسه با ديگر شهرها در زمينه ايجاد زيرساختها در بخشهاي مختلف با مشكلات و كمبودهاي فراواني روبرو شود.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، با پيروزي انقلاب اسلامي به رهبري امام خميني، مردم قم اميدوار بودند كه در دولت اسلامي توجه بيشتري به اين شهر ميشود و عقبماندگيها نيز به تدريج جبران خواهد شد، اما با گذشت سالها از پيروزي انقلاب اسلامي به هر دليل، عقب ماندگيهاي شهر قم باقي ماند و هر دولتي به بخشي از اين عقب ماندگيها توجه كرده و با اجراي برخي از پروژهها و طرحها سعي در جبران اين عقب ماندگيها كرد.
نكتهاي كه باعث شد تا اين كمبودها و عقبماندگيها جبران نشود، بهرهبرداري نشدن پروژههايي بود كه در دولتهاي مختلف كلنگ آن به زمين زده شد، ولي بسياري از آنها هيچگاه به مرحله بهرهبرداري نرسيد.
با روي كار آمدن دولت نهم و شعار عدالتمحوري، اتمام پروژههاي نيمه تمام در كل كشور در دستور كار دولت و استانداران قرار گرفت و در استان قم نيز عباس محتاج، استاندار وقت، همواره توجه مسئولان بخشهاي مختلف را نسبت به اتمام پروژههاي نيمهتمام معطوف كرد و همچنين با دستورالعملهاي مختلف آغاز هر پروژه غيرضروري در استان قم را تا پايان يافتن پروژههاي نيمهتمام در هر بخش ممنوع اعلام كرد.
اين دستور استاندار باعث شد تا مديران دستگاههاي مختلف استان از فكر آغاز پروژههاي جديد منصرف شوند و تمام توان خود را بر اتمام پروژههاي نيمه تمام بگذارند و با اتخاذ اين تصميم، امروز شاهد بهرهبرداري از پروژههاي نيمه تمامي هستيم كه ساليان دراز از عمر آنها گذشته است.
معاون برنامهريزي استاندار قم در ارتباط با موضوع پروژههاي نيمه تمام در استان قم اظهار داشت: تسريع در اتمام پروژههاي نيمه تمام مدتهاست كه در دستور كار مسئولان استان قم قرار گرفته و البته نهايي شدن تمامي پروژههاي نيمه تمام به پيگيري بيشتر مديران دستگاهها نياز دارد.
سيدمهدي طباطبايي با بيان اينكه تسريع در پروژههاي نيمهتمام در دولت نهم بسيار مناسب بوده است، گفت: دولت نگاه ويژهاي به استان قم دارد، بنابراين بايد مسئولان از اين نگاه استفاده كرده و به عمران استان بپردازند.
وي افزود: كمك دولت به سرعت بخشيدن در پروژههاي نيمه تمام استان بسيار مناسب است و اين امر در برخي پروژهها نظير پروژه آبرساني از سرشاخههاي دز به قم به خوبي احساس ميشود.
معاون عمراني استاندار قم نيز در ارتباط با مسئله پروژههاي نيمهتمام در استان قم به خبرنگار فارس گفت: يكي از سياستها در تخصيص اعتبارات عمراني، اختصاص كامل اعتبارات پروژههاي نيمهتمام بود و اين مسئله باعث شد كه در سالجاري شاهد افتتاح بسياري از اين پروژهها باشيم.
علي متقيان ادامه داد: از ساليان گذشته، 103 پروژه در استان قم به صورت نيمهتمام بود كه سعي بسياري داريم تا پايان سالجاري اين پروژهها به مرحله بهرهبرداري برسد.
وي تصريح كرد: برخي از اين پروژهها كه عمري چند ساله دارند در هفته دولت و تعدادي ديگر نيز در دهه مبارك فجر به بهرهبرداري ميرسند و با بهرهبرداري از اين پروژهها به نوعي پرونده پروژههاي نيمه تمام تا پايان سال در قم بسته ميشود.
يكي از مهمترين پروژههاي نيمهتمام استان قم كه عمري طولاني دارد و مردم قم سالهاست كه آرزوي اتمام آن را در سر ميپرورانند، پروژه آبرساني به قم است. با مطرح شدن پروژه آبرساني به قم از سرشاخههاي دز كه نيازمند اعتبارات بسيار زيادي بود، كار اجرايي اين پروژه عظيم به كندي آغاز شد، ولي با روي كار آمدن دولت نهم و دستور شخص رئيس جمهور، براي سرعت بخشيدن به عمليات اجرايي اين پروژه اعتبارات خوبي به آن اختصاص يافت و طبق اعلام مسئولان شركت آب منطقهاي قم، بخشي از اين پروژه تا پايان سال 88 به اتمام ميرسد.
در سه سال گذشته، هر سال 50 تا 100 ميليارد تومان اعتبار به اين پروژه اختصاص يافت و اين اعتبارات باعث شد تا كار با سرعت بسيار بيشتري به پيش برود.
اكنون نيز مرحله اختصاص اعتبار فاينانس اين پروژه فرارسيده و مقرر شده است تا اعتبار ارزي لازم براي اجراي اين پروژه از طريق صندوق ذخيره ارزي تأمين شود و با تأمين اين اعتبارات، پروژه عظيم آبرساني از سرشاخههاي دز به قم در آيندهاي نزديك به اتمام رسيده و با اتمام اين پروژه علاوه بر تأمين آب مورد نياز استان قم، برخي استانهاي واقع در مسير اجراي اين پروژه از آب آن استفاده خواهند كرد.
استان قم در دولت نهم در بخش ورزش نيز شاهد تحول و توسعه بوده و بسياري از فضاهاي ورزشي در اين استان، يكي پس از ديگري به مرحله بهرهبرداري ميرسد و افزايش سرانه فضاهاي ورزشي كه با به بهرهبرداري رسيدن پروژههاي نيمه تمام محقق ميشود، مويد اين مطلب است.
مديركل تربيت بدني استان قم در ارتباط با وضعيت توسعه فضاهاي ورزشي در استان قم و افتتاح پروژههاي نيمهتمام در اين استان گفت: ميانگين سرانه فضاهاي ورزشي در كشور در سال 83، 50 سانتيمتر بود كه مقرر شد در برنامه چهارم توسعه هر سال 10 سانتيمتر به فضاهاي ورزشي در كشور افزوده شود تا با پايان يافتن برنامه چهارم ميانگين سرانه فضاهاي ورزشي در كشور به يك متر برسد.
عباس جهانبين با اشاره به وضعيت سرانه فضاهاي ورزشي در استان قم افزود: قبل از دولت نهم سرانه فضاهاي ورزشي در استان قم 35 سانتيمتر بود كه در حال حاضر با افتتاح پروژههاي نيمهتمام ورزشي اين سرانه به 55 سانتيمتر رسيده و با افتتاح 10 پروژه ورزشي نيمهتمام تا پايانسال20 سانتيمتر ديگر به سرانه فضاهاي ورزشي استان قم افزوده ميشود.
در شرايط كنوني ميتوان گفت كه استان قم كه ساليان دراز از عقب ماندگيها در بخشهاي مختلف رنج ميبرد، به تدريج راه توسعه و رشد را ميپيمايد و اجراي پروژههاي شهري، عمراني، احداث مجتمعهاي تفريحي و اقامتي، تأمين بسياري از زيرساختهاي زيارتي و ... باعث شده است، تا اين استان در آيندهاي بسيار نزديك شاهد تحولي عظيم در قسمتهاي مختلف باشد.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 216]