واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: زنان مبلغ؛ احياگران معنويت و اخلاق در خانواده و جامعه/ 34مدير تكريم آيين«نكوداشت و تكريم بانوان مبلغ شهر تهران»: پرهيز از طرح مباني خرافي در محافل تبليغي از معيارهاي انتخاب مبلغان زن برتر بود
گروه اجتماعي: پرهيز از طرح مباني خرافي در محافل تبلغي از ويژگيهاي اصلي مبلغان زن است كه در كنار مؤلفههايي همچون داشتن روحيه معنوي و متخلق بودن به اخلاق الهي در گزينش مبلغان برتر لحاظ ميشود.
«مليحهسادات موسوي» مدير تكريم نخستين آيين «نكوداشت و تكريم بانوان مبلغ شهر تهران» در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اشاره به آيه 39 سوره مباركه «احزاب» كه ميفرمايد «الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا؛ همان كسانى كه پيامهاى خدا را ابلاغ مىكنند و از او مىترسند و از هيچ كس جز خدا بيم ندارند و خدا براى حسابرسى كفايت مىكند» به بيان ويژگيهاي مورد توجه در انتخاب زنان مبلغ ممتاز پرداخت.
وي افزود: يك بانوي مبلغ در صورتي ميتواند در امر بسط معارف قرآن در بين بانوان تأثيرگذار باشد كه كه از خصلتهاي ويژهاي همچون تحصيلات عالي، اطلاعات جامعهشناسي و روانشناسي برخوردار باشد.
موسوي داشتن روحيه معنوي و متخلق بودن به اخلاق الهي را از ديگر شاخصههاي زنان مبلغ توانمند عنوان و تصريح كرد: اين قشر از جامعه بايد با رفتار و كردار خود، ديگران را به معنويت و اخلاق دعوت كنند كه دستيابي به اين مهم با مدارا و بهرهمندي از گفتاري جذاب محقق ميشود.
مدير مركز بانوان قرآنپژوه مؤسسه فرهنگي «امام رضا(ع)» در ادامه اظهار كرد: پرهيز از امور باطل و خرافي و پاسخگويي به شبهات عصر جديد از ديگر مؤلفههاي مورد نياز براي بانوان مبلغ است و اين مركز تاكنون توانسته در همين راستا بسياري از اين بانوان را كه در حوزههاي علميه، دانشگاهها و مراكز آموزشي و پژوهشي فعاليت ميكنند، شناسايي و به جامعه معرفي كند.
در اين بخش از گفتوگو خبرنگار ايكنا با استناد به نظر برخي از كارشناسان كه احساسيبودن زنان را يكي از نكات آسيبزاي تبليغ آنان ميدانند، نظر اين مقام فعال در عرصه بانوان را جويا شد كه وي در پاسخ گفت: خداوند متعال زنان را كانون احساسات و عواطف قرار داده و به آنان استقامت بيبديل عنايت كرده است از طرف ديگر نيز اين موضوع امري بارز است كه اگر رساندن پيام ديني با بيان عاطفي همراه باشد تأثيرگذاري آن جاودانه خواهد بود و ميتواند تغييرات اساسي و بنيادي در جامعه ايجاد كنند.
عمدهترين آسيبهاي موجود در عرصه تبليغ كه ممكن است فعاليت زنان مبلغ را تهديد كند از ديگر مباحث طرحشده در اين گفتوگو بود كه موسوي در تشريح آن اظهار كرد: بروز انحراف و آفت يكي از ويژگيهاي جريانهاي رو به رشد است كه عرصه تبليغ بانوان نيز از اين قاعده مستثني نيست.
مدير مركز بانوان قرآنپژوه مؤسسه «امام رضا(ع)» در ادامه تصريح كرد: اما ما بايد تمام اهتمام خود را در اين راستا قرار دهيم كه اين جريان پويا دچار آسيب نشود زيرا حتي بروز يك آسيب نيز ميتواند يك جريان نيك را بدنام كند و انجام فعاليت در آن عرصه را از حيثيت اجتماعي بيندازد تا حدي كه تا مدتي هيچ فرد يا گروهي اقبال فعاليت در اين حوزه را نداشته باشد.
مدير تكريم نخستين آيين «نكوداشت و تكريم بانوان مبلغ شهر تهران» توجه به آسيبهاي امر تبليغ بانوان را امري ضروري دانست و گفت: از همينرو لازم است بانوان و صاحبنظران اين عرصه با تهيه مقالات و پاياننامههاي مرتبط با اين موضوع آسيبهاي موجود در عرصه فعاليت تبليغي زنان را شناسايي و به يكديگر معرفي كنند.
وي پرهيز از تكرار مجدد اين آسيبها را از جمله بركات شناسايي نقاط ضعف در اين عرصه دانست و افزود: اين آگاهي شرايط مناسبي را براي تشكيل نهادي در نظام جمهوري اسلامي بهمنظور ساماندهي مبلغان زن فراهم ميكند تا بدينترتيب موانعي براي ورود افراد ناباب و ناآگاه به اين حوزه فراهم شود و از سوي ديگر افراد لايق و شايسته نيز به مردم معرفي شوند.
موسوي در پاسخ به پرسش پاياني خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه با توجه به اينكه در آستانه برگزاري همايش نخستين آيين «نكوداشت و تكريم بانوان مبلغ شهر تهران» هستيم، فكر ميكنيد برپايي اين همايش تا چه حد ميتواند به ارتقاي كيفي عملكرد زنان مبلغ بينجامد؟، تصريح كرد: تجليل از فعاليت بانواني كه مدتي از عمر خويش را صرف تحصيلات ديني و كسب معلومات در اين حوزه كردهاند و بدينترتيب با تربيت مبلغان ديگر اين ثمرات را به جامعه منتقل كردهاند، ميتواند نقش بسزايي در گسترش معنويت در جامعه داشته باشد.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 250]