واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: رويترز: كشورهاي غربي براي تصويب قطعنامه چهارم عليه ايران راه سخت و پرپيچ و خمي را در پيش رو دارند
سرويس سياسي-
خبرگزاري انگليسي رويترز تصويب قطعنامه چهارم عليه كشورمان را دالان دراز و پرپيچ و خمي دانست كه آمريكايي ها و غربي ها با آن روبرو هستند.
رويترز با اشاره به ادعاي مقامات آمريكا و انگليس مبني بر اين كه 1+5 موافقت كرده اند دور تازه اي از تحريم ها عليه ايران صورت بگيرد از مخالفت روسيه نسبت به ادعاي غربي ها خبر داد و تصريح كرد كه در اين باره توافق كاملي بوجود نيامده است.
بنابراين گزارش، «ري تكيه» از كارشناسان خاورميانه در شوراي روابط خارجي آمريكا نيز تاكيد كرد كه مذاكرات طولاني و سختي در خصوص مباحثات هسته اي ايران در پيش است تا روسيه و چين به عنوان دارندگان حق وتو متقاعد شوند.
اين خبرگزاري انگليسي همچنين از افزايش صادرات اروپا به ايران با وجود تحريم هاي شوراي امنيت خبر داد.
«رويترز» خاطرنشان كرد: گزارش هاي اداره آمار مركز Eurostate نشان مي دهد با توجه به فضاي حاكم در روابط ايران و غرب بر سر موضوع هسته اي صادرات 27 عضو اتحاديه اروپا به تهران در پنج ماه نخست سال ميلادي جاري بالغ بر چهار ميليارد و 470 ميليون دلار (شش ميليارد و 930 ميليون دلار) شد كه اين ميزان در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 17.8 افزايش داشته است.
در همين ارتباط، كيتي مك فارلين از مسئولين وزارت دفاع آمريكا در دوران رياست جمهوري رونالد ريگان، صدور قطعنامه چهارم شوراي امنيت عليه ايران را بي فايده دانست و تاكيد كرد: ما در حال حاضر از ابزارهاي لازم براي اعمال فشار بر ايران برخوردار نيستيم، به ويژه اين كه روسيه و چين با اعمال تحريم هاي شديد عليه ايران مخالف هستند.
وي در گفت وگو با شبكه تلويزيوني فاكس نيوز گفت: درست است كه آمريكا اين تحريم ها را عليه ايران اعمال مي كند اما اروپا و سازمان ملل متحد اين تحريم ها را عليه تهران اعمال نمي كنند.
از سويي ديگر، شبكه خبري آمريكايي «آنتي وار» طي گزارشي با اشاره به تهديدهاي اخير غربي ها براي افزايش تحريم ها عليه ايران نوشت كه شش كشور بايد از فشارهاي خود بر ايران دست بردارد.
آنتي وار همچنين با اشاره به بحث تعليق در برابر تعليق كه چندي پيش از سوي طرف غربي مطرح شد نوشت: بايد گفت آنچه پيشنهاد تعليق در برابر تعليق در نظر نگرفته است پاسخ جامع به نگراني هاي ايران درباره سياست فشار اقتصادي و سياسي آمريكاست.
اين پايگاه خبري همچنين افزود: چالش نهايي براي واشنگتن حل موضوع هسته اي ايران نيست بلكه طراحي يك خط مشي سياسي جديد در قبال ايران به هدف عادي سازي روابط است.
روزنامه آمريكايي «كريستين ساينس مونيتور» نيز در گزارشي با عنوان اين كه پيام كتبي ايران به 1+5 اشاره به پيشنهاد اخير غربي ها نداشته نوشت كه به علت مخالفت برخي كشورهاي عضو شوراي امنيت، بحث درباره تحريم هاي جديد عليه ايران در اين شورا به درازا خواهد كشيد.
در اين ميان، ايهود باراك وزير جنگ رژيم صهيونيستي با اشاره به همكاري شركت هاي غربي با ايران به شكست سياست تحريم عليه ايران اعتراف كرد كه تحريم ايران در شرايطي جهاني شدن اقتصاد با مشكل روبرو است.
وي در گفت وگو با روزنامه ايتاليايي «كوريره دلاسرا» از همكاري شركت فيات با خودروسازان ايراني انتقاد كرد و گفت: مي دانم كه فيات ايتاليا در ايران، خودرو توليد خواهد كرد، اما اين اشتباه است.
«باراك» در عين حال خاطرنشان كرد كه پاسخ تهران به غرب نشان مي دهد كه ايران مصمم به ايستادگي است.
تبعات گسترده و طولاني
اقدام نظامي عليه ايران
نشريه اروپايي «ميس» با بعيد دانستن هرگونه اقدام نظامي عليه ايران هشدار داد آثار اقتصادي حمله به ايران بسيار بيشتر و طولاني تر از آن چيزي است كه تاكنون به آن پرداخته شده است.
به گزارش فارس، «ميس» تاكيد كرد: هرگونه حمله احتمالي به ايران نشانگر پايين بودن عقلانيت در بين تصميم گيران آمريكايي است.
اين نشريه افزود: آثار اقتصادي و سياسي حمله نظامي به ايران بسيار بيشتر و طولاني تر از آن چيزي است كه تاكنون به آن پرداخته شده است.
همچنين روزنامه «جروزالم پست» از مخالفت دانشگاهيان اسرائيلي با حمله به ايران خبر داد.
اين روزنامه رژيم صهيونيستي در شماره روز پنج شنبه خود نوشت: بيش از 100 نفر از اساتيد دانشگاه و فعالان صلح اسرائيل ديروز با ارايه درخواستي به دولت اسرائيل مخالفت خود با حمله نظامي به ايران را اعلام كرده و تصريح كردند كه تل آويو بايد باور بيشتري به تلاش هاي ديپلماتيك حاضر داشته باشد.
دانشگاهيان در اين درخواست اعلام كرده اند كه آنها بر اين باورند تمام بحث ها درباره حمله به ايران بدون هيچگونه توجيه امنيتي، سياسي يا اخلاقي است.
اين گروه از دانشگاهيان اسرائيلي ادامه دادند: حمله نظامي باعث ماجراجويي خواهد شد كه مي تواند موجوديت ما را به خطر اندازد.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]