محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826727914
معاون سازمان خصوصيسازي:سود مخابرات اثري در قيمتگذاري اين سهم ندارد
واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: معاون سازمان خصوصيسازي:سود مخابرات اثري در قيمتگذاري اين سهم ندارد
گروه بورس- مديرعامل شركت در حالي EPS مخابرات را بر اساس دو سناريو تشريح كرد كه معاون سازمان خصوصيسازي از عدم اثر سودآوري سهام در قيمتگذاري شركت سخن ميگويد.
اسماعيل غلامي معتقد است: سودآوري سهام شركتي مانند مخابرات كه در آينده برنامههاي توسعه وسيعي دارد، نميتواند ملاك مهمي در تعيين قيمتگذاري باشد و بايد به موارد ديگر و مسائل مهم شركت توجه كرد. علي رحماني در گفتوگو با «فارس» در آستانه عرضه 5درصدي و كشف قيمت سهام شركت مخابرات كه امروز با سرمايه 4هزار و 587ميليارد توماني در بازار اول انجام خواهد شد، به تشريح وضعيت سود و زيان هفتمين شركت مشمول اصل 44 قانون اساسي پرداخت.
سود و زيان هر سهم در سال 86
وي اظهار داشت: بر اساس آخرين اطلاعات حسابرسي شده سال 86، سود هر سهم شركت اصلي (مخابرات ايران) 39 ريال و سود تلفيقي (32 شركت) 298 ريال است.
وي ادامه داد: به دليل آماده نشدن گزارشهاي نهايي و گزارش حسابرسي شده 86، مجمع سالانه شركت مخابرات تاكنون برگزار نشده و مضافا اينكه با توجه به منظور كردن ذخيره بازنشستگي، سود انباشته پايان 86 شركت مخابرات 204ميليارد ريال منفي (زيان انباشته) است.
به گفته رحماني سود سهام سال 86 شركت مخابرات با سرمايه 3هزار و 697ميليارد توماني محاسبه شده است.
پيشبيني سود سهام سال 87 با دو سناريو
مديرعامل شركت بورس در رابطه با وضعيت سود و زيان شركت مخابرات در سال 87 گفت: اين شركت در سال جاري ابتدا اقدام به كاهش و سپس افزايش سرمايه از محل اندوختهها كرده كه در هفته گذشته (15مرداد ماه) سرمايه 4هزار و 587ميليارد توماني مخابرات در اداره ثبت شركتها به ثبت رسيده و با توجه به سرمايه جديد، شركت مخابرات سود هر سهم را با دو سناريو پيشبيني كرده است.
رحماني در رابطه با سناريوي اول پيشبيني سود سهام شركت مخابرات ايران اظهار داشت: سناريوي اول با فرض اجراي پروانه بهرهبرداري جديد است كه بر اين اساس سود هر سهم شركت اصلي 23 ريال و 6 دهم و سود هر سهم گروه 172 ريال برآورد شده است. وي ادامه داد: در سناريوي دوم نيز پيشبيني سود انجام شده با توجه به عملكرد 4 ماهه و با فرض اجراي پروانه بهرهبرداري در 8 ماه باقي مانده سال 87، سود هر سهم شركت اصلي 23 و 2 دهم و سود سهام گروه 183 ريال و 8 دهم منظور شده است. عدم امكان برگزاري مجمع سالانه
مديرعامل شركت بورس با بيان اينكه كار آمادهسازي بزرگترين شركت دولتي قابل واگذاري از اوايل خرداد 86 با تلاشهاي فراوان سازمان خصوصيسازي، شركت مخابرات، سازمان و شركت بورس صورت گرفته است، خاطر نشان كرد: با توجه به شرايط گذشته شركت مخابرات كه مجامع عمومي 85 را در آذرماه و 86 را در آبان ماه برگزار كرد، اين مساله محرز شد كه شركت مخابرات تا پايان تيرماه سال 87 و در مهلت مقرر قانون تجارت و مقررات افشاي سازمان بورس نميتوانست مجمع سالانه مربوط به سال مالي 86 را برگزار كند. وي ادامه داد: بر اين اساس توافق شده كه عرضه عمومي سهام با ارائه اطلاعات حسابرسي نشده 86 و پيشبيني عملكرد حسابرسي شده 87 صورت گيرد. برگزاري مجمع سالانه در شهريور
رحماني در برابر اين پرسش كه آيا زمان برگزاري مجمع عمومي سال مالي منتهي به 29 اسفند 86 مشخص شده يا خير، گفت: مسوولان شركت مخابرات قول دادهاند كه در شهريور ماه مجمع سالانه مربوطه را برگزار كنند.
سه اقدام بعد از عرضه سهام
رحماني با اشاره به اينكه شركت مخابرات تاكنون استدلال ميكرد كه به دليل دولتي بودن امكان استخدام كارشناسان مالي، رفع نواقص سيستمهاي نرمافزاري و كنترلهاي داخلي را ندارد، خاطرنشان كرد: اين شركت پس از عرضه سهام و خروج از شمول مقررات دولتي نسبت به تقويت بخشهاي مالي و نرمافزاري، كنترلهاي داخلي اقدام و مقررات گزارشگري و افشاي اطلاعات سازمان بورس را اجرا خواهد كرد و تا پايان سال 87 كاستيهاي سيستمي كه مانع از شفافيت مطلوب و گزارشگري به موقع شده را برطرف كند.
تقسيم سودي در كار نيست
مديرعامل شركت بورس كه تاكنون متولي پذيرش و عرضه شركتهاي فولادمباركه، ايرالكو، فولادخوزستان، سيمان دشتستان، فولاد خراسان، مپنا، سرمايهگذاري اميد، مالي و اعتباري سينا، پتروشيمي فنآوران، كشتيراني، پالايشگاه اصفهان و سيمان كردستان بوده در پاسخ به سوالي در خصوص سياست تقسيم سود شركت مخابرات اظهار داشت: با وجه به زيان انباشته اين شركت در سال 86، سياست تقسيم سود معنايي ندارد و طبق مقررات رقم سود قابل تقسيم بر مبناي حداقل رقم سود انباشته شركت مادر و سود انباشته گروه صورت ميگيرد.
چگونگي واگذاريها
وي در خصوص چگونگي واگذاري سهام شركت مخابرات گفت: 20درصد از سهام مخابرات در حالي دولتي خواهد ماند كه 20درصد به سهام عدالت تعلق خواهد گرفت و با اختصاص 5درصد از سهام ترجيحي براي كاركنان مخابرات، 5درصد از سهام فردا عرضه خواهد شد. وي تصريح كرد: اين در حالي است كه با موافقت ضمني رييسجمهور 5درصد ديگر از سهام نيز بعد از عرضه اوليه به تدريج در بورس عرضه خواهد شد.
رحماني افزود: عرضه 5درصد دوم مستلزم اخذ مصوبه هيات وزيران بوده كه وزير اقتصاد بر تسريع آن تاكيد ويژه داشته و مقرر شده است كه سازمان خصوصيسازي پيگيريهاي لازم را انجام دهد. به گفته وي نحوه واگذاري سهام باقي مانده مخابرات در آينده توسط دولت مشخص خواهد شد.
عرضه از 430 ايستگاه معاملاتي
رحماني در پاسخ به سوالي در خصوص نحوه عرضه سهام گفت: علاوه بر 430 ايستگاه معاملاتي سراسر كشور، از 2ميليارد و 290ميليون سهم به 9 صندوق داخلي و 2 صندوق خارجي نيز سهام اختصاص داده خواهد شد و تخصيص سهام به هر ايستگاه بر اساس 90درصد از تعداد سهام قابل واگذاري صورت ميگيرد كه دليل اين نيز ايجاد رقابت است.
عرضه 6درصد ديگر
مديرعامل شركت بورس در خاتمه گفت: بر اساس تعهدات سهامدار عمده، بعد از دو عرضه 5درصدي سهام مخابرات، 6درصد ديگر از سهام مخابرات نيز به تدريج در بورس عرضه خواهد شد.
از سوي ديگر اسماعيل غلاميدر گفتوگو با فارس درخصوص آخرين وضعيت عرضه سهام شركت مخابرات اظهار داشت: پنجشنبه هفته گذشته جلسهاي با حضور وزير اقتصاد، رييس سازمانخصوصيسازي، عضو هيات مديره سازمان بورس و مديرعامل شركت بورس برگزار شد و طي آن آخرين بررسيها براي عرضه تا 5 درصد از سهام شركت مخابرات به عمل آمد.
مبناي قيمتگذاري سهام مخابرات
وي با بيان اين مطلب كه امروز قطعا تا 5 درصد از سهام شركت مخابرات در بورس عرضه خواهد شد، در رابطه با متغيرهاي موثر و مبناي قيمتگذاري سهام اين شركت خاطرنشان كرد: مبناي اصلي قيمتگذاري سهام شركتهاي دولتي از جمله شركت مخابرات، آييننامه قيمتگذاري است كه سرمايهگذاران ميتوانند با بررسي اين آييننامه و به كارگيري اعداد و ارقام شركت مخابرات نسبت به قيمتگذاري سهام مبادرت ورزند. غلاميبه حضور مدرسي از كشور روماني براي قيمتگذاري سهام شركت مخابرات اشاره كرد و گفت: قيمت سهام شركتهاي مخابرات در ديگر كشورها بر اساس عوامل ديگري چون تعداد مشتركان تلفن ثابت و همراه محاسبه ميشود كه اين متغير به همراه هزينه سرمايهگذاري در هر خط تلفن ثابت و همراه نيز در قيمتگذاري سهام مخابرات ايران لحاظ شده است.
نبود اثر سود در قيمت
معاون سازمانخصوصيسازي تصريح كرد: سودآوري سهام (EPS) شركتي مانند مخابرات كه در آينده برنامههاي توسعه وسيعي دارد، نميتواند ملاك مهمي در تعيين قيمتگذاري باشد و بايد به ديگر موارد و مسائل مهم شركت توجه كرد.
مجاز بودن عرضه سهام مخابرات
غلاميدر پاسخ به اين سوال كه آيا اطلاعات ارائه شده شركت مخابرات براي شفافيت و عرضه سهام مناسب است، گفت: از ديدگاه سازمان خصوصيسازي عرضه سهام مخابرات باتكيه بر اطلاعات ارائه شده مجاز بوده و مشكلي در شفافيت و تصميمگيريهاي مربوط به اين سهم وجود ندارد.
به هيچ كس نميگويم
غلاميدر برابر اين نكته كه آيا فردي به جز وي از تعيين قيمت سهام مخابرات اطلاع دارد يا خير، تصريح كرد: هيچ كس حتي رييس سازمان خصوصيسازي و مسوولان بورس از محدوده قيمتي سهام مخابرات اطلاعي ندارند و قيمت بزرگترين شركت دولتي قابل واگذاري به گونهاي تعيين شده كه نه مردم و نه دولت زيان نخواهند كرد.
عدم شفافيت كامل اطلاعات مخابرات رد ميشود
معاون سازمانخصوصيسازي مباحث مطرح شده از سوي برخي كارشناسان و كارگزاران درخصوص عدم شفافيت كامل اطلاعات شركت مخابرات را رد و تصريح كرد: مسائلي چون بدهي شركت زير ساخت و حقوق بازنشستگي فقط 6 ريال بر روي سودآوري مخابرات اثرگذار بوده و چنان جزيي است كه نميتوان حمل بر غير شفاف بودن اطلاعات كرد. غلامي با تكيه بر اين مطلب كه اصل درآمد شركت مخابرات از محل تلفن همراه بوده و اين درآمد مهم است، گفت: برخي از كارشناسان در حالي بر اطلاعات شركتهاي استاني مخابرات تاكيد بيش از حد دارند كه اين حساسيت را در شركتهايي مانند ايرانخودرو كه داراي شركتهاي غيربورسي است، ندارند.
شفافيت مطلوب شركتهاي اصل 44
وي تاكيد كرد: تمام شركتهاي مشمول اصل 44 هنگام ورود به بورس نسبت به ديگر شركتهاي بورس از شفافيت اطلاعات قابلتوجهي برخوردارند چرا كه عرضهكنندگان سهام اين گونه شركتها ذينفع نيستند.
غلامي ادامه داد: شفاف و درست بودن اطلاعات شركتهاي اصل 44 منجر شده كه مردم به سهام اين شركتها اعتماد كرده و استقبال مناسبي به عمل آورند به طوري كه بازدهي قابل توجه شركتهاي اصل 44 ناشي از همين رويه و مصداق ضرب المثل آفتاب آمد دليل آفتاب است.
پيشبيني استقبال
معاون سازمان خصوصيسازي در آخرين بخش اظهارات خود گفت: سهام شركت مخابرات با سرمايه بيش از 4هزار و 587 ميليارد تومان در حالي روز شنبه عرضه خواهد شد كه مردم در سرمايهگذاران استقبال مطلوبي از عرضه سهام اين شركت به عمل خواهند آورد.
منتقدان به مردم خط ندهند
وي در گفتوگوي ديگري با ايسنا از قيمتگذاري سهام مخابرات توسط برخي كارشناسان انتقاد كرد و به ايسنا گفت: كساني كه معتقدند سهام مخابرات در قيمت 120 تا 140 تومان مناسب است همان افرادي هستند كه به قيمتگذاري سازمان خصوصيسازي در عرصه سهام كشتيراني ايراد گرفته و اين شركت را در قيمت250 تومان ارزيابي كردند در حالي كه ظرف يكماه مشاهده شد كه قيمت اين سهام بيش از دو برابر رشد كرده و به همان قيمت ارائه شده از سوي سازمان رسيد.
اين سهم طلايي!
وي با تاكيد بر اينكه قيمت سهم مخابرات قيمت يك سهم طلايي است، افزود: مخابرات مشكل تامين مواد اوليه و تحريم نداشته و با فروش سهم به سهامداران خارجي باعث ورود تكنولوژي ميشود.
غلامياز فعالان بازار خواست تا اجازه دهند افراد خودشان براي تعيين قيمت سهام مخابرات تصميم گيري كنند و در اين زمينه به مردم خط ندهند.
معاون سازمان خصوصيسازي ماليات مربوط به تجديد ارزيابي داراييهاي شركت را مورد توجه قرار داد و اظهار كرد: شركت مخابرات براساس ماده 62 قانون برنامه سوم كه در دو سال اول برنامه چهارم نيز تمديد شد تجديد ارزيابي را انجام داده است.
وي در ادامه گفت: با افزايش سرمايه شركت مخابرات به 45 هزار و 873 ميليارد ريال، حدود 16 ميليارد ريال از محل مازاد تجديد ارزيابي دارايي ثابت بوده است و افزايش سرمايه شركت كه حدود هشت هزار ميليارد ريال است در مقابل 16 ميليارد ريال از محل تجديد ارزيابي دارايي ثابت رقم ناچيزي است. همچنين براساس ماده 62 قانون برنامه سوم كه در برنامه چهارم نيز تنفيذ شده است شركتهايي كه تجديد ارزيابي ميكنند از پرداخت ماليات معافند و مشمول ماليات نميشوند زيرا تا پايان سال 85 تجديد ارزيابي صورت گرفته است و در صورتي كه مشمول ماليات شود رقم ناچيزي در مقابل داراييهاي شركت مخابرات است.
ارزش مخابرات به مشتركان، است
غلامي با بيان اينكه ارزشگذاري شركت مخابرات منوط به EPS ت 17توماني و صورتهاي مالي نيست، اضافه كرد: در صورتيكه بدهيهاي شركت را كم كنيم، ارزشگذاري شركت مخابرات در عرضه اوليه براساس استانداردهاي جهاني صورت ميگيرد همچنين ارزش شركت مخابرات براساس تعداد مشتركان آن است.
وي همچنين گفت: رقم عمدهاي از سود شركت مخابرات ناشي از سود تلفن همراه است كه بايد در تحليل شركت مخابرات در نظر قرار گيرد.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 259]
-
گوناگون
پربازدیدترینها