واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: آلبالو داروي شفا بخش
ميوه اي كه براي بيماران قلبي و روماتيسمي فوق العاده مفيد است و زيبايي و طراوت خانم ها را تضمين مي كند.
كشت آلبالو در كشورهايي كه توليد كننده آلبالو هستند روز به روز رو به توسعه است.
ايتاليا و آمريكا جزو اولين كشورهاي توليدكننده آلبالو هستند و بيش از دويست هزار تن هر ساله ميوه آلبالو دارند، بعد از ايتاليا در اروپا كشور آلمان است كه محصول ساليانه آن به صد و پنجاه هزار تن مي رسد. درخت آلبالو اصلا در ايران بوده است و از ايران به كشورهاي ديگر رفته و كشت شده است. منطقهاي كه در قديم درختان آلبالوي فراوان داشته در منطقه وسيعي از آناتولي تركيه تا درياي خزر بوده است.
در حال حاضر در مناطق مختلف ايران درخت آلبالو و ميوه آن وجود دارد و بعضي سالها محصول فراواني دارد كه از آن به عنوان ميوه استفاده مي شود يا آن را خشك مي كنند يا از آن شربت و مربا يا آلبالو پلو يا خورش آلبالو درست مي كنند.
ارزش غذايي آلبالو زياد نيست و صد گرم آلبالو فقط هفتاد كالري دارد. آلبالو داراي ويتامين آ.ب. و ث مي باشد. املاح معدني آلبالو عبارت است از آهن، كلسيم، فسفر، كلر، گوگرد، منيزيم، سديم، پتاسيم، مس، روي، منگنز، كوبالت.قند آلبالو از نوع لولوز است و براي اشخاصي كه ديابت دارند جذب آن آسان است.
آلبالويي براي خوردن خوب است كه رسيده و تازه باشد علامت رسيدگي آن رنگ آن است كه كاملا قرمز و درخشان باشد. از آلبالويي كه رنگ آن كاملا قرمز نشده است و داراي گوشتي سفت است دوري كنيد زيرا مصرف آن سو» هضم مي آورد و كار رودهها را مختل مي كند.
آلبالو وقتي تيره رنگ است و داراي لكههاي قهوهاي است كهنه شده و رو به فساد گذاشته است. گاهي ميوه فروشان براي اين كه آلبالو را خوش منظره سازند به آن آب مي زنند اين كار زود آلبالو را خراب مي كند و آماده مي سازد كه زودتر فاسد شود.
چه وقت و چگونه بايد مصرف كرد
وقتي آلبالو خورديد روي آن آب نخوريد، مايعات به طور كلي روي ميوه ها آن را «باد كرده» مي كند و اين وضع براي دستگاههاضمه خطرات جدي در بر دارد.
در فاصله غذاهاي اصلي مي توانيد آلبالو را بخوريد زيرا خيلي زود هضم مي شود يك مرتبه مقدار زيادي آلبالو نخوريد بلكه به مقدار كم بخوريد و در موقع خوردن هم خوب آن را بجويد.
آلبالو براي چه اشخاصي خوب نيست
كساني كه ورم روده دارند چون آلبالو ترش و سلولز دارد دير هضم مي شود.
كساني كه از معده يا رودهها عليل هستند مي توانند آلبالوي پخته را به صورت كمپوت يا مربا مصرف نمايند البته در اين موارد آلبالو چون پخته مي شود قسمتي از مواد حياتي خصوصا ويتامينهاي خود را از دست مي دهد ولي به آساني هضم مي شود. با وجود اين بعضي از كساني كه از جهت معده يا رودهها عليل هستند مي توانند هضم آلبالو را تحمل كنند به شرطي كه صبح ناشتا به مقدار كم آن هم كاملا رسيده باشد مصرف نمايند.
كساني كه ديابت دارند مي توانند به حد اعتدال آلبالو بخورند زيرا قند آلبالو از نوع لولوز است و اين قند را بيماران ديابتيك مي توانند جذب كنند.
اشخاصي كه چاق هستند نبايد آلبالو را به عنوان دسر يا غذاي اضافي علاوه بر غذاهاي مخصوص رژيم خود مصرف نمايند ولي به عنوان يك غذاي اصلي مي توانند آلبالو مصرف نمايند زيرا آلبالو داراي كالري كمي است و شيپور اشتهاي كاذب را خفه مي كند!
چه كساني بايد آلبالو بخورند؟
كساني كه بيماري كليه دارند، اشخاصي كه رماتيسم دارند اگر آلبالو بخورند از بروز نقرس در آنها جلوگيري خواهد شد.
كساني كه بيماري قلبي دارند چون آلبالو ادرارآور است پوتاسيوم آن از باقيمانده نمك در عروق جلوگيري مي كند و به صورت ادرار آن را خارج مي كند و در نتيجه به قلب كمك مي كند.
خانمهايي كه مي خواهند داراي رنگ درخشاني شوند و زيبايي چهره آنها مورد توجه قرار گيرد براي صاف شدن خون خود بايد آلبالو بخورند.
مصارف ديگر آلبالو
جوشانده دم آلبالو بياندازه ادرارآور است و كساني كه به حبس البول يا اختلال كليه يا مثانه مبتلا هستند بايد آن را مصرف نمايند. براي تهيه اين جوشانده بايد سي گرم دم آلبالو را كه خشك كرده ايد در يك ليتر آب ده دقيقه بجوشانيد و بعد آن را مصرف كنيد. در طب جديد هم جوشانده دم آلبالو در مواردي كه بخواهند خروج ادرار را زيادتر كنند مصرف مي شود.
مغز هسته آلبالو را مي كوبند و از آن روغن مايعي مي گيرند كه قرنها است با موفقيت رماتيسم را شفا مي بخشد.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 278]